Družboslovna informatika

andmer99

Pripravnik
11. okt 2007
160
0
16
zelo iskani so tudi ti diplomanti:

- računalništvo
- telekomunikacije
- elektrotehnika
- informatika

Če pogledaš povprečne plače po panogah na SURS lahko vidiš, da so to tudi med boljše plačanimi poklici.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Citat:

Če pogledaš povprečne plače po panogah na SURS lahko vidiš, da so to tudi med boljše plačanimi poklici.

Je zdaj jasno kje si ustrelil v prazno?
17758-icon_confused.gif

andmer99

Pripravnik
11. okt 2007
160
0
16
Citat:
Uporabnik blazko pravi:

Je zdaj jasno kje si ustrelil v prazno?
17758-icon_confused.gif

In kaj konkretno bi naj bilo tukaj narobe?

Če je povprečna plača v SLO ~1600EUR, povprečna plača v dejavnosti kmetijstvo je ~1500EUR, povprečna plača v dejavnosti informacijske in komunikacijske dejavnosti je ~2300EUR.

S katero diplomo je bolj verjetno, da bom dobil boljše plačano delo - kot dipl. agronom ali kot dipl. inž. telekomunikacij oz. informatike?

Seveda ti SURS podatki niso nobeno zagotovilo, nek indikator pa so le....

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Dejavnost ni isto kot poklic.

Ker informatika najdeš tako v branži konunikacij, elektronike, softvera, živilstva, trgovine, metalurgije, farmacije...

Delaš predpostavke brez da bi vedel kaj se skriva zadaj. In veš kaj pravijo čez lužo: assumption is the mother of all fuckups.

Sicer tvojim ugotovitvam ne oporekam, ampak te ne morejo temeljiti na zgornji analizi, ker ona lahko razloži le manjši delež korelacije med poklicem in plačo.

Poleg tega poklic kot eden izmed atributov delovnega mesta ne kaže nujno na smer izobrazbe. Spet primer informatike, kjer daleč od tega, da najdeš samo zaposlene z računalniško izobrazbo.

andmer99

Pripravnik
11. okt 2007
160
0
16
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Dejavnost ni isto kot poklic.

Ker informatika najdeš tako v branži konunikacij, elektronike, softvera, živilstva, trgovine, metalurgije, farmacije...

Delaš predpostavke brez da bi vedel kaj se skriva zadaj. In veš kaj pravijo čez lužo: assumption is the mother of all fuckups.

Sicer tvojim ugotovitvam ne oporekam, ampak te ne morejo temeljiti na zgornji analizi, ker ona lahko razloži le manjši delež korelacije med poklicem in plačo.

Poleg tega poklic kot eden izmed atributov delovnega mesta ne kaže nujno na smer izobrazbe. Spet primer informatike, kjer daleč od tega, da najdeš samo zaposlene z računalniško izobrazbo.

saj v bistvu se strinjava.

seveda dejavnost ni poklic, vendar sam reprezentativne statistike plač za poklice ali celo delovna mesta ne poznam. zato sem kot najboljši meni znani vir navedel to. sigurno pa gre tukaj za statistiko, in v takšnih povprečjih se vedno skriva hudir podrobnosti, ki te lahko zaje.... zato je pač treba to uporabljati kot nek indikator z zdravo mero razuma.

če k tem podatkom še dodaš, kateri poklici so med najbolj iskanimi s strani zaposlovalcev, si hitro lahko ustvariš vsaj približno pravo luč.

PS: tudi agronom na delovnem mestu podpredsednika vlade se ni "prilegal" tej statistiki.

Nazadnje urejeno:

Frenky13

Zelenc'
4. feb 2011
4
0
1
Všeč mi je da ste se tko razpisal pa da podajate svoja mnenja in poglede, k bi rad čimveč argumentov. Sm bil na informativcih in moram prizant, da so me zelo prepričal, kljub temu da sem vzel v obzir vaše pripombe glede ugleda faksa samga in možnosti za zaposlitev. So predstavli podatke, da je blo mislm, da leta 2010 na zavodu 7 družboslovnih informatikov prjavljenih, pred krizo leta 2008 pa celo eden sam. Tko, da ne vem kok je to kj res, da ni služb za njih!!!!???? Pa tud na strani majo objavljenih ful nekih intervjujev z diplomanti, ki delajo res na ful področjih. Sm dubu vtis, da so kr precej dobr povezani med sabo. Pa večina študentov dela že prek študentskega dela na tem področju. Res ne vem no...

kellar

Pripravnik
7. avg 2008
136
0
16
Citat:
Uporabnik Frenky13 pravi:
Všeč mi je da ste se tko razpisal pa da podajate svoja mnenja in poglede, k bi rad čimveč argumentov. Sm bil na informativcih in moram prizant, da so me zelo prepričal, kljub temu da sem vzel v obzir vaše pripombe glede ugleda faksa samga in možnosti za zaposlitev. So predstavli podatke, da je blo mislm, da leta 2010 na zavodu 7 družboslovnih informatikov prjavljenih, pred krizo leta 2008 pa celo eden sam. Tko, da ne vem kok je to kj res, da ni služb za njih!!!!???? Pa tud na strani majo objavljenih ful nekih intervjujev z diplomanti, ki delajo res na ful področjih. Sm dubu vtis, da so kr precej dobr povezani med sabo. Pa večina študentov dela že prek študentskega dela na tem področju. Res ne vem no...

si vprašal koliko od teh ki so končali odpre s.p.?
grin1.gif
potem so zaposleni sami pri sebi saj imajo svoje podjetje
aja pa če še ne veš se običajno na informativcih stvari napihujejo zavoljo čimvečjega vpisa . tako dobi fakulteta lepe dnarce