Seveda imajo.
Golfa, kio creed, octavio,... Pa imajo 150k+ čistega prihodka letno.
Bom predstavil SVOJ vidik zadeve.
Janez ima 150 k čistega prihodka letno. V 10 letih ima torej 1,5 mio €. OK, do sem vse jasno, Janez je pač precej bolj sposoben od mene, ki bom toliko denarja napraskal recimo v .... 100 letih. Tako, za predstavo.
In ta isti Janez ima recimo na morju gliser/jahto. Ali pa ima vikend v Dalmaciji/na Sejšelih. Mogoče ima celo svojega Falcona, zakaj ne? Rad potuje po svetu, videl je že vse, razen v Zgornji Kungoti še ni bil. Recimo. Je (prehranjuje se) odlično, za vikende na žaru obračajo raroge, jih namakajo v kaviar, poleg tega pa v potokih teče Dom Perignon. Spet samo recimo.
In zdaj, če Janez zgornjega nima? Oziroma si ne privošči naštetega? Torej Janez gara za otroke? Ali pač Janez zgolj uživa v delu? Ampak bolj verjetno je, da Janez nekaj ima In Janez se s svojim zjebanim Golfom, morda malo manj zgonjeno Kio pelje do pristanišča, kjer ima jahto za 1 mio € in se z njo zapelje do Sejšelov. Ali pa gre na vikend v Savojskih alpah, morda z letalom do Monaka.
Če pa Janez ne počne nič od naštetega, je čisto vseeno, če glumi "črnogorca", zategne ročno ter služi 1000€ na mesec. Itak njegov prisluženi denar ne služi svojemu namenu.
V primeru pa, da počne to, kar piše zgoraj, bi pa taisti Janez vsaj lahko pomislil, da bi se do cilja zapeljal bolj varno. Ker jebeš novo Kio, če z njo ne boš živ prišel do pristanišča, vikenda ali letališča. Izhajam iz predpostavke, da so na trgu precej bolj varna vozila kot npr. Kia (Kia je samo primer, ker je omenjena zgoraj).
Če sklenem: Janez ima vikend, ima jahto in ima letalo. Za to potrebuješ .... no, ogrooooomno denarja. Ampak zraven si je pa "za hobi" omislil še Kio, namesto (recimo) Mercedesa E klase.
Ja, to je zgolj moj pogled na vse skupaj.
In ne, nimam 150 k € mesečno. Ne, nimam vikenda, nimam jahte, še manj pa letala. In ne, nisem fovš Janezu.
Če hočete razumet napisano, boste, če ne, preberite prosim samo še enkrat moj prvi stavek. Moj vidik, ne dejstvo.
HINT: varnost.