Filmora je taka nezahtevna in razmeroma poceni, pa še dosti omogoča.
En moj kolega je pripravil odlična navodila s pravili za novince z droni.
Dobrodošli novinci v naš lepi svet drončkanja
Prijaviš lahko tudi sosedo, ki je preglasna ponoči, ko jo poriva mož ali pa ljubimec. Če si tolk zajeban, da te vse moti, si potem nabavi še varnostnike.In najbrž tudi čez dan, če nima mojega dovoljenja?
Ali lahko pokličem 113 in prijavim preletavanje drona čez hiše v nočnem času
Če je naselje, je prepovedano leteti čez z dronom, razen izjem.Za koji krščen duš bi potem nek navaden človek rabil dovoljenje za prelet nekega območja v božjih rovtah?
Tole je po mojem precej primitivno razmišljanje o razlogu za uvedbo EU Uredbe ... in izvedbeno uredbo (kar dvakrat si ga navedel). Zagotovo ni zaradi nekih jebivetrov. Tako kot ni zakonodaja v zvezi s pitjem alkohola zaradi nekaj pijancev.Ne vem kak dron imaš ti, ampak na mojem lahko s povečanjem fotke vidim nipl z 20m.
Sicer pa ravno zaradi takih jebivetrov brez najmanjše samoomejitve imamo sedaj zakonodajo kot je.
Ne vem kak dron imaš ti, ampak na mojem lahko s povečanjem fotke vidim nipl z 20m.
Sicer pa ravno zaradi takih jebivetrov brez najmanjše samoomejitve imamo sedaj zakonodajo kot je.
Seveda, da je to po tvojem mnenju precej primitivno, kakopak.Tole je po mojem precej primitivno razmišljanje o razlogu za uvedbo EU Uredbe
Aja zato se je sprejelo zakonodajo, da je področje pač urejeno, hvala za obrazložitev, top logika. To res nikakor ne more biti povezano z nekimi jebivetri, ki so si jemali pravico letenja z droni do take mere, da je le-ta že posegala v pravice (ter varnost) drugega in je bilo posledično povsem smisleno oz. dejansko potrebno zakonsko določiti kaj se lahko in kaj ne.Zagotovo ni zaradi nekih jebivetrov.
Zakonodaja je bila pač sprejeta, da se uredi določeno področje (v zadnjem času tudi v zvezi z el. skiroji). Kdor krši, je podvržen zakonskemu postopku, če ga dobijo.
Pravilno. Žal pa ne razmišljajo vsi tako.meni na kraj pameti ne pride, da bi šel slikat sosedov/sosedin nipl.
Hja, ni tvoj problem, "debatable". Priznam, da ne poznam zakonodaje v delu, ki dovoljuje ali prepoveduje letenje čez privat parcele ampak na lastni posesti imaš popolno pravico do zasebnosti in če ti to zasebnost krši dron z možnostjo snemanja/fotografiranja potem bi to načeloma lahko bilo (moralo biti?) prepovedano. Saj je na območju letališč pa še mariskje drugje (razna varovana območja) tudi izrecno prepovedano letenje. Sicer je to tam prepovedano zaradi ogrožanja takšne in drugačne varnosti in ne kršenja zasebnosti ampak hej, saj "ti" kot pilot drona že veš kje in kako boš letel ter ne boš ogrožal letal ali pa snemal varovanih oseb/stavb, ni tvoj problem neka "pretirana" skrb tistega, ki skrbi za tovrstno varnost na letališču tako kot ni tvoj problem "paranoja nekoga, da želijo videti njegov/njen nipl". Osebno menim, da takšna mentaliteta ne pije vodeČe pa letim čez njegovo parcelo, on/ona pa ima paranojo, da vsi hočejo videti njegov/njen nipl, pa ni moj problem.