Dražitve hrane

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Jap...so jih policaji izsledili. Ampak kako naj jaz ali pa policaj dokaže, da sem imel v hladilniku klobase, salame, špeh in šunko, če pa so vse to cigani že požrli in prebavili?
Veš, na ciganskem dreku se ne pozna čigava klobasa je bila.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.054
113
Obišči stran
> Sem se pa raj preusmerla pa recimo zelenjavo kupujem na tržnici (če jo drago plačam, nej bo saj dobra),

LOL, izjava leta. Verjetno ne veš, da zelenjavo na tržnici kupujejo prodajalci na isti veletržnici kot večji trgovci ala špar, mercator, tuš,... zato ne upraviči krepko dražje cene. Če pa kupuješ pri tistih dveh mamkah, ki mata solato iz njive, ki je 2m stran od AC, potem pa ješ res kvalitetno solato
evil.gif

Tržnico zapret pa narest garažno bajto, bo več od tega
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.788
113
pri taščici
Načeloma skrbiva da jo čim manj stran vrževa.
Sicer tudi na ceno gledam, sva v cvetličnem koritu posadila namesto rož, paradajz in papriko in ga imava od julija do septembra dovolj. Največji je imel 82 dag. Do konca mesca ga bo nadomestila soalta in motovilec.
Je pa res da to prinese nekaj dela (menjava zemlje in malo " smradu" ki pa ne traja dolgo saj se hitro zakoplje.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
sam kvaliteta hrane zunaj in kuhane doma ni ista..sploh če imaš doma odraščajočega otroka..
Sploh če maš odraščajočega otroka, pa greš na testenine, pa lazanje in podobne variante dvakrat na teden al trikrat, otroku ne delaš nobene škode, jesus.

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
no kakor veš (sicer zelo enolična prehrana)..sem pa ciljala na pretirano uporabo e-jev v kupljeni hrani..že tako jih konzumiramo ogromno (tudi v šolah, vrtcih, sladkarije, kruh...) na kar ne moremo vplivat; pa se po mojem mnenju splača pripravit doma vsaj en bolj zdrav obrok, brez konzervansov, posebej za otroka..

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Načeloma skrbiva da jo čim manj stran vrževa.
Sicer tudi na ceno gledam, sva v cvetličnem koritu posadila namesto rož, paradajz in papriko in ga imava od julija do septembra dovolj. Največji je imel 82 dag. Do konca mesca ga bo nadomestila soalta in motovilec.
Je pa res da to prinese nekaj dela (menjava zemlje in malo " smradu" ki pa ne traja dolgo saj se hitro zakoplje.

tako pri nas mat dela pa čeprav ima drugje polno vsezga. Paradajz smo predelal več kot 50 kg, včasih pa krepko čez 100 kg. Krompirja pa 1,5 tone, zelo mal včasih 3 tone pač manj nas je za delat pa tud za jest....več ali manj mamo domače, od zelenjave ap do mesa, samo, da zelenjava ni večna oz. je spoh kakšne zelnate glave.
Drugače pa vložili 150 kozarcev paprike, naredili 20 velikih kozarcev ajvarja, 100 kozarcev kumarc, pride še mešana solata, vloženi fižol ne evm kolk kozarcev, mesa pojemo (recmo 2 pujsa okol 400kg-2 + 1 goved) več ali manj predelamo v salame, klobase, krvavice, čvobčiče pa seveda tud pustimo v kosih meso (posušimo), kosti pa za juho (odlična goveja juha), kruh delno domač delno kupujemo, skratka DOMAČE, smo tud že domač kis imel, olje kupimo, sol tud prav tako sladkor, vse ostalo pa je doma.

Seveda za čaj poskrbimjaz z nabiranjem šipka, lipe, bezga. Mati pa za posušeno sadje. Le tega pa imamo okol 50 sadnih dreves (jabolka, hruške), Prav tako poskrbim za gobe (jurčki + lisičke) in za Jesenski kostanj žal pa ga ne jem pogosto.
Seveda nabiramo tud druge gozden sadeže, ko je sezona, grozde pa tud kmal.
itd

V trgovini kuujemo tiste stvari, ki se doma ne dajo predelat.

Nazadnje urejeno:

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Dejmo malo resno. Včasih se ni nihče sekiral glede E-jev in drugega sranja, pa smo bili vsi v redu. Zdaj ko pa starši otroke merkajo, da ja ne bi prijel te umazanije, pojedel druge packarije, pa prehrana brez E-jev, konzervansov in tega in onega ... no, otroci so dandanes vse bolj alergični na vsako figo.

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
sej glih zaradi tega so alergični (e-ji)
smirk-1.gif
pa včasih ni bilo toliko te prehrane z e-ji, vsaj jaz je nisem dobivala v takšnih količinah kot jo dandanes nekateri otroci.. umazanija ni problem tukaj..

Apachi

gps navigator
Osebje foruma
21. jul 2007
2.195
20
38
Murska Sobota
Citat:
Uporabnik nadi pravi:
sej glih zaradi tega so alergični (e-ji)
smirk-1.gif
pa včasih ni bilo toliko te prehrane z e-ji, vsaj jaz je nisem dobivala v takšnih količinah kot jo dandanes nekateri otroci.. umazanija ni problem tukaj..
Včasih smo pili iz svinčenih šalic pa nihče ni vedel kaj je to "e", pa smo vlačili pesek po ustih pa smo vsi bili ok.
Dandanes ne smeš to, ono, tisto, ... to je nevarno.. tisto tudi.. ono tudi... pa to.. pa še .. pa še... in glej kje so froci zdaj...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Če so alergični zaradi e-jev, potem samo ...
stupid-1.gif

Alergični so zato, ker otrok ne sme v usta dati nobenega strupa, nobene svinjarije in se zato na take stvari nič ne navadi.
Potem pa ko je malo starejši, zboli za vsem mogočim. Brez E-jev. E-ji so pač domislica paničarjev, ki jih podpirajo brezvezne revije.

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Se strinjam. Pravim pa glavno je kaj za v pisker. Drugače pa jaz pač zagovarjam takšen način življenja, da se gre familija tudi ven jest.-. Ne vem zakaj bi bila bolj nezdrava hrana v špageteriji al pa če si recimo lignje naročiš, šnicl al karkoli. Si bolj free, se pomeniš kaj za mizo, ko se mogoče doma za štedilnikom ne moreš. Da pa bom jaz suženj kuhinje, pa nisem tolko škrtasta, da se bom tolažla s tem kako zdravo jemo doma. Za celo familjo odšteješ od 15 do 25 evrov, 30 evrov. Če je 30 evrov, si že kdo kaj ekstra naroči naprimer kake tartufe z nečim al pa recimo zrezek z lisičkami. Te pa idi ti u šoping z 30-imi evri
smile-1.gif

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.286
812
113
ko krem jst vn jest pod 15€ po osebi ne pridem. razn seveda malice. je pa res da si včasih lahko jedu za max 8€. ampak te časi so mimo. sedaj je veliko ceneje doma jest kot zunaj. včasih ni blo tok razlike.

men so drage stvari naprimer sendviči. greš v merkator in vzameš dve sirovi, salalmo, sir in jogurt pa si takoj na 4 €. za ta denar dobiš toplo malico.

lp

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
sej prav, da se gre tudi ven jest..itak, še prevečkrat človek nima časa kuhat doma, niti volje...se bom pa sama, ko bom imela otroke, potrudila, da ne bomo jedli vsak dan ali "ponavadi" zunaj..to je vse
smirk-1.gif

nadi

Pripravnik
2. avg 2007
906
0
16
ok, če ti veš kako to gre
smirk-1.gif

samo, morda za koga: strupa se člov. telo ne navadi, samo kopiči se..strup ni enako umazaniji, bakterijam, bacilom itd..

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Lej tkole ti povem. Jem že 6 let skoraj vsak dan zunaj (študentski boni) in vem, da je domača kuhna čisto drugačna. V teh bolj "poceni" restavracijah je vse instant in preveč mastno. Če boš hotla pa svežo pripravljeno hrano boš dala pa mal več kot 15-25€ za tri. Npr. testenine se ne splača zunaj jest, ker so najcenejša hrana. En pakl špagetov pride 1€ (zunaj daš za tri porcije 20€), omaka pa rečmo (max.) 3€ in solata 1€. V restavraciji ti dajo instant omakco, doma maš pa svežo. Pa še takoj je kuhan. Če se ti pa ne da kuhat, je pa druga zgodba.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
He, he, že lahko da ima kdo doma sterilno, v vrtcu pa otroci jedo tudi hrano katero so prvo pometali na tla. Pa igrače tudi krožijo od ust do ust.

Jaz gledam da dreka ravno ne prijemlje, za zemljo, mivko, pasje dlake ipd. je pa voda.
grin1.gif

Nekaj časa sem kupoval frutke in podobno ampak je dete ponavadi pojedlo samo žličko ali dve, kake obare ali goveje juhe pa pol krožnika.
aplauz.gif

Kje je že tisto, kako smo otroštvo preživljali pred 20 in več leti?