Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Načeloma skrbiva da jo čim manj stran vrževa.
Sicer tudi na ceno gledam, sva v cvetličnem koritu posadila namesto rož, paradajz in papriko in ga imava od julija do septembra dovolj. Največji je imel 82 dag. Do konca mesca ga bo nadomestila soalta in motovilec.
Je pa res da to prinese nekaj dela (menjava zemlje in malo " smradu" ki pa ne traja dolgo saj se hitro zakoplje.
tako pri nas mat dela pa čeprav ima drugje polno vsezga. Paradajz smo predelal več kot 50 kg, včasih pa krepko čez 100 kg. Krompirja pa 1,5 tone, zelo mal včasih 3 tone pač manj nas je za delat pa tud za jest....več ali manj mamo domače, od zelenjave ap do mesa, samo, da zelenjava ni večna oz. je spoh kakšne zelnate glave.
Drugače pa vložili 150 kozarcev paprike, naredili 20 velikih kozarcev ajvarja, 100 kozarcev kumarc, pride še mešana solata, vloženi fižol ne evm kolk kozarcev, mesa pojemo (recmo 2 pujsa okol 400kg-2 + 1 goved) več ali manj predelamo v salame, klobase, krvavice, čvobčiče pa seveda tud pustimo v kosih meso (posušimo), kosti pa za juho (odlična goveja juha), kruh delno domač delno kupujemo, skratka DOMAČE, smo tud že domač kis imel, olje kupimo, sol tud prav tako sladkor, vse ostalo pa je doma.
Seveda za čaj poskrbimjaz z nabiranjem šipka, lipe, bezga. Mati pa za posušeno sadje. Le tega pa imamo okol 50 sadnih dreves (jabolka, hruške), Prav tako poskrbim za gobe (jurčki + lisičke) in za Jesenski kostanj žal pa ga ne jem pogosto.
Seveda nabiramo tud druge gozden sadeže, ko je sezona, grozde pa tud kmal.
itd
V trgovini kuujemo tiste stvari, ki se doma ne dajo predelat.