drazbe.net

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
To razumem, ampak zakaj človek, ki se znajde v tem položaju preden pride do tega ne proda nepremičnine, odplača dolg, pa še nekaj mu ostane?
Sem bil v taki situaciji in tedaj ne razmišljaš tako logično in hladno iz distance. Kar nekako upaš, da se bodo stvari le uredile.

In kako prodaš svojo podrtijo za 40 jurjev, folk vidi, da na njej sedi upnik in da moraš prodati, zbijajo ceno.. pojasni mi, kako boš prodal morda za 30 jurjev, poplačal dolg (ponavadi še ni edini) in kupil nekaj bivalnega za 5 ali 10 jurjev?

slo91

Pripravnik
26. jul 2007
435
2
18
Ljubljana
Sem bil v taki situaciji in tedaj ne razmišljaš tako logično in hladno iz distance. Kar nekako upaš, da se bodo stvari le uredile.

In kako prodaš svojo podrtijo za 40 jurjev, folk vidi, da na njej sedi upnik in da moraš prodati, zbijajo ceno.. pojasni mi, kako boš prodal morda za 30 jurjev, poplačal dolg (ponavadi še ni edini) in kupil nekaj bivalnega za 5 ali 10 jurjev?

Hvala še za pogled z druge strani. Upam, da se ti je čim bolj uspešno rešilo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
V doo al dno?

ce ni namernega oskodovanja al pa kakih osebnih menic pol te 1% ne bi smel skrbeti... al je kaka druga fora bla?

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
1% v d.o.o. ne more biti razlog, če se ne greš kakšnega osebnega poroštva, solidarne odgovornosti ekstra ali podobno. V klasičnem d.o.o. družbenik odgovarja do višine svojega vložka, če ne gre za spregled pravne osebnosti (če si delal s firminimi sredstvi kot s svojimi, ampak to je redko). Torej če ga ne serješ big time ti d.o.o. ne more škoditi, dotični je najbrž dal osebno poroštvo ali se šel kako solidarno odgovornost... kar pa niti ni tako zelo nenavadno.
Že banke hočejo osebno poroštvo družbenihkov za čisto običajen limit... sem enkrat banko zamenjal, k so to hoteli, pa sem rekel da če bi hotel osebno poroštvo bi odprl s.p. in ne d.o.o. Ampak vedno znova probajo z istimi forami. Ko zagodrnjam ob podaljšanju limita se običajno zadovoljijo z bianco menicami firme... če imam srečo. Ravno razmišljam da bom še ta limit skinil, da jih ne gledam.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Je bil razlog leta nazaj, še v času tolarjev, ko je država kar sama pozaprla neaktivne d.o.o.je in je vsak (so)lastnik odgovarjal s svojim osebnim premoženjem.