Dragi Mobitel

cat

Fizikalc
3. sep 2007
903
53
28
No danes sem (četrti dan) šel preveriti porabo podatkov - telefon mi kaže 2.3 GB. Brez youtuba, facebooka in podobnih požiralcev podatkov. In ne, otrokom na morju ne dovolim interneta, je dovolj drugih stvari za počet. Skupni rezultat je samo ta, da so mi "ukradli" X-krat več časa kot bi bilo potrebno. In če ima lahko VIP 1GB dnevno za 10 kun, ne mi govorit da so linije zaradi takšnih kot jaz preobremenjene.

Btw, to je zdaj dopust "ad hoc", par dni fraj sem dobil pod pogojem, da sem dosegljiv... Suženjstvo ali ne, to se naj vsak odloči sam.

Za pravi dopust si definitivno te opcije ne bom vklopil, raje plačam VIP-netu malo več za to, da naredim na ekspres kar je res nujnega - upam da čimmanj in čimbolj poredko - in sem preostanek dneva fraj. Sem pač žal v takem poslu, da stranko ne zanima kje si in pričakuje servis takoj. Naslednja varianta pa je, da pošljem familijo na dopust, jaz pa sem doma. Vseeno je boljše biti v "pisarni" s pogledom na morje...

Zdaj pa čakam 15 minut za pošiljanje 3 MB velike datoteke, ker se je pač nekomu zazdelo, da je 1 GB na mesec čisto dovolj, potem pa si na ISDN hitrosti, in to v času ko promovirajo LTE... To je tisto kar mi dvigne pritisk, nič drugega.

map

Guru
6. jul 2008
7.847
1.965
113
najrajš na babi
Pa dej ne jokaj. Se strinjam, da je količina podatkov pri Mobitelu čisto zgrešena. tega strokovnjaka, ki je to izumu bi bilo treba odpustiti. Ampak na koncu si ti uporabljal storitev za katero se nisi pozanimal kako je z njo v pogojih. Če je tako hudo pejd po Simpa ali HR VIP, nafilaj in delaj. Pa še ostala ti bo za naslednji letošnji dopust. Jo boš samo napolnil in delal dalje.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
903
53
28
Saj točno to sem napisal, da bom naredil. Brez kakršnegakoli jokanja in tarnanja za €. Vendar jutri odhajam domu naproti in dan dva sem pač potrpel. Malo me dvigne to, da niso VSEH POGOJEV bili sposobni napisati na prvo stran med 20+ alinej, ampak v drobni tisk. Priznam, popolnoma moja napaka da nisem kliknil še enega gumbeka (na katerem sicer piše "Pomembno obvestilo", ampak jebiga, sem ga nekako uspel spregledati) kjer se prikažejo še štiri dodatne vrstice z drobnim tiskom...

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Goej, tudi jaz sem 'on duty' pa sem mrknil na dopust. In imam dežurstvo 24/7. Pa nisem zakuril tega GB. Za poletje pa dobim EU neomejeni in če bodo potrebe za službo tudi refundacijo 2.9 EUR dnevno.
Sicer ne vem kaj ti počneš ampak RDP/ICA zdaleč ne pokuri toliko. Za drugo pa lahko rečem samo da nisi optimiran. Jaz imam vse potrebno na infrastrukturi v firmi. Se povežem preko ICA v firmo, od tam prenašat stvar k stranki pa me ne boli...

22. jul 2007
13.383
1.642
113
124
No da vas malo podražim lp iz dalmacije
shrani.si
[/URL][/img]

I

Izbrisan uporabnik 3287

vip smart kartica z prednalozenimi 20 kun stane 20 kun. lte, hot spot deluje bp. 10 kun/dan/1GB. za vse ostalo je tu mastercard

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.491
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik smt pravi:
vip smart kartica z prednalozenimi 20 kun stane 20 kun. lte, hot spot deluje bp. 10 kun/dan/1GB. za vse ostalo je tu mastercard

10 HRK = cca 1,3€ na dan... torej recimo da gres na dopust za 10 dni je to 13€ ... Ce pri Mobitelu vzames EU 7 + EU 3 te to stane slabih 16€ ... s tem, da je tudi vsa ostala komunikacija je v tej ceni (pogovori, SMSi) ... Pa izberes tistega operaterja, ki ima na tvoji izbrani lokaciji boljsi signal ...

Pri opciji EU7 imas po 1GB dnevno, pri opciji EU 3 pa po 500 MB dnevno podatkov >> http://www.telekom.si/zasebni-...CFSf3wgoduj4ATQ

I

Izbrisan uporabnik 3287

to pride v postev samo telekomovim narocnikom? tus, simo, ter ostali zvisijo. ne vem, meni je tale varianta z vip shit top. nikoli ni bilo neprijetnih presenecenj.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.491
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik smt pravi:
to pride v postev samo telekomovim narocnikom? tus, simo, ter ostali zvisijo. ne vem, meni je tale varianta z vip shit top. nikoli ni bilo neprijetnih presenecenj.

Si.mobilovi imajo se ceneje (res pa, da brez pogovorov in SMSov)... ker Si.mobil ima enako kot lani... torej za slabih 10€ cel mesec (30 dni) brezplacnega surfanja (do 20GB s polno hitrostjo, potem pa dalje z omejeno) ... Ampak tema je o Mobitelu...zato sem omenil samo to...

Ostali pa se morajo znajti po svoje
smile-1.gif

map

Guru
6. jul 2008
7.847
1.965
113
najrajš na babi
Tole je med pomembnimi informacijami. Se pravi 1giga na mesec, potem pade hitrost na 64 kb. Tega snovalca ponudb oz tistega ki je to neumnost podpisal z Hrvatskim telekomom bi bilo potrebno nemudoma odpustiti in poslati na prisilno delo.

Storitev zajema neomejen prenos podatkov na Hrvaškem v mobilnem omrežju operaterja Hrvatski Telekom. Cena dodatne storitve je 10,90 € mesečno ter velja za tekoče obračunsko obdobje ne glede na datum vklopa ali izklopa storitve. Storitev se vklopi in izklopi prek SMS-zahteve ali v Telekomovih centrih. Po vklopu storitev velja do preklica oz. najdlje do 30. 9. 2014. Poslana SMS-sporočila se zaračunajo po veljavnem ceniku. Če uporabniki želijo uporabljati storitev HT Internet na SIM 2, si jo morajo vklopiti nosilni kartici. Omenjene omejitve veljajo tudi za narocnike Avtotelefona in Itak Interneta. Po vklopu storitve je zaradi pravilnega delovanja storitve treba prekiniti in ponovno vzpostaviti podatkovno zvezo. Treba je ročno izbrati omrežje operaterja Hrvatski Telekom, ki ima lahko več imen na vaši napravi: HT HR, HR-CRONET ali T-Mobile HR. Vsa so pravilna. Storitev ne deluje v primeru uporabe lastnega APN-ja (dostopne točke) oz. deluje prek naslednjih dostopnih točk (ki so prednastavljene pri naših napravah): internet, internetpro, mms.mobitel.si, blackberry.net. Za prenos podatkov velja princip pravične uporabe storitev prenosa podatkov, kot je opredeljeno v Splošnih pogojih uporabe elektronskih komunikacijskih storitev družbe Telekom Slovenije, d. d. Za storitev HT internet je meja za uveljavljanje principa pravične uporabe 1 GB prenesenih podatkov znotraj posameznega obračunskega obdobja. Pri uporabnikikih, ki uporabljajo SIM 2, je ta meja za uveljavljanje principa pravične uporabe skupna. Po preseženi meji 1 GB v mobilnem omrežju operaterja Hrvatski Telekom se hitrost prenosa podatkov omeji na 64 kb/s v smeri do uporabnika in 64 kb/s v smeri od uporabnika. Z naslednjim obračunskim obdobjem se ponovno vzpostavi običajna hitrost prenosa podatkov, kot jo zagotavlja Hrvatski Telekom. Telekom Slovenije, d. d., ne odgovarja za kakovost storitve na omrežju HT. Veljavnost ponudbe je od 01. 7. 2014 do 30. 9. 2014. Po tem datumu storitve ni več mogoče naročiti niti uporabljati.

http://www.telekom.si/zasebni-uporabniki/mobilno/storitve/ht-internet

Nazadnje urejeno:

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Ma sem bral tisti sestavek že, ko sem objavil zadevo, ampak nisem mogel verjet, da je to res.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Citat:
Uporabnik cat pravi:
oz. Telekom in vsa omenjena na državne jasli priključena zalega.

Sem na kratkem dopustu v HR, ker pač služba zahteva 24/7 dostopnost sem si vklopil HT internet. Ni problem v tem, da plačam 20 in še nekaj €. Z najmanjšim problemom plačam, samo da imam mobilno pisarno na plaži. Priznam, nisem bil pozoren in nisem kliknil na gumbek "Pomembno obvestilo" na telekomovi spletni strani. Sem pač bil še en naivnež, ki je računal na lansko ugodnost 30 GB v mesecu za dvakratno lansko ceno.

Danes me preseneti SMS v smislu "prekoračili ste mejo pravične uporabe podatkov". V času LTE/HSDPA in podobnih kratic se je očitno našel en biser, ki je ugotovil, da je 1 GB na mesec tista magična meja, več pač povprečni uporabnik ne potrebuje.

Kje ste se do zdaj vsi vi telekomovi biseri skrivali, da vas še niso ukradli ????

Nobenega torrenta in downloadov filmov, za službene potrebe pač potrebujem mail + VPN + RDP + kak upload v rangu 10 MB. In po treh dneh en lep pozdravček iz Telekoma, s katerim potrebujem za upload ene 7MB velike datoteke 10 minut. Ste normalni ? 32 MB dnevno se vam zdi dovolj ?

Pa saj niste resni. Jutri grem do prve trafike in kupim katerokoli HR sim kartico, ki me ne bo tako omejevala. Sem pripravljen plačati tudi 10€ na dan za neko normalno hitrost, ampak kaj pa se gre naš vrli Telekom je pa jebanje v glavo.

Bravo, še tako naprej.

Država je priklopljena na te jasli in ne obratno, toliko o zalegi, ki jo molze država in ne obratno.

Mobilni podatki v tujini so dragi, zaenkrat, in pač mobilno pisarno na plaži se plača, na pametnem človeku pa je, da se znajde, da tak luksuz plača čim manj. Hotelski wifi, kaka predplačniška kartica v domačem omrežju, te stvari.

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.657
9.462
113
Citat:
Uporabnik cat pravi:
No danes sem (četrti dan) šel preveriti porabo podatkov - telefon mi kaže 2.3 GB. Brez youtuba, facebooka in podobnih požiralcev podatkov. In ne, otrokom na morju ne dovolim interneta, je dovolj drugih stvari za počet. Skupni rezultat je samo ta, da so mi "ukradli" X-krat več časa kot bi bilo potrebno. In če ima lahko VIP 1GB dnevno za 10 kun, ne mi govorit da so linije zaradi takšnih kot jaz preobremenjene.

Btw, to je zdaj dopust "ad hoc", par dni fraj sem dobil pod pogojem, da sem dosegljiv... Suženjstvo ali ne, to se naj vsak odloči sam.

Za pravi dopust si definitivno te opcije ne bom vklopil, raje plačam VIP-netu malo več za to, da naredim na ekspres kar je res nujnega - upam da čimmanj in čimbolj poredko - in sem preostanek dneva fraj. Sem pač žal v takem poslu, da stranko ne zanima kje si in pričakuje servis takoj. Naslednja varianta pa je, da pošljem familijo na dopust, jaz pa sem doma. Vseeno je boljše biti v "pisarni" s pogledom na morje...

Zdaj pa čakam 15 minut za pošiljanje 3 MB velike datoteke, ker se je pač nekomu zazdelo, da je 1 GB na mesec čisto dovolj, potem pa si na ISDN hitrosti, in to v času ko promovirajo LTE... To je tisto kar mi dvigne pritisk, nič drugega.

Dosegljiv, na dopustu na lastne stroške....sej, zato pa je tko. Nej ti šefe dajo služben telefon, če hoče dosegljivost.