Dragi Mobitel

cat

Fizikalc
3. sep 2007
903
53
28
oz. Telekom in vsa omenjena na državne jasli priključena zalega.

Sem na kratkem dopustu v HR, ker pač služba zahteva 24/7 dostopnost sem si vklopil HT internet. Ni problem v tem, da plačam 20 in še nekaj €. Z najmanjšim problemom plačam, samo da imam mobilno pisarno na plaži. Priznam, nisem bil pozoren in nisem kliknil na gumbek "Pomembno obvestilo" na telekomovi spletni strani. Sem pač bil še en naivnež, ki je računal na lansko ugodnost 30 GB v mesecu za dvakratno lansko ceno.

Danes me preseneti SMS v smislu "prekoračili ste mejo pravične uporabe podatkov". V času LTE/HSDPA in podobnih kratic se je očitno našel en biser, ki je ugotovil, da je 1 GB na mesec tista magična meja, več pač povprečni uporabnik ne potrebuje.

Kje ste se do zdaj vsi vi telekomovi biseri skrivali, da vas še niso ukradli ????

Nobenega torrenta in downloadov filmov, za službene potrebe pač potrebujem mail + VPN + RDP + kak upload v rangu 10 MB. In po treh dneh en lep pozdravček iz Telekoma, s katerim potrebujem za upload ene 7MB velike datoteke 10 minut. Ste normalni ? 32 MB dnevno se vam zdi dovolj ?

Pa saj niste resni. Jutri grem do prve trafike in kupim katerokoli HR sim kartico, ki me ne bo tako omejevala. Sem pripravljen plačati tudi 10€ na dan za neko normalno hitrost, ampak kaj pa se gre naš vrli Telekom je pa jebanje v glavo.

Bravo, še tako naprej.

Uporabna_Stran

Pripravnik
25. nov 2011
410
0
16
Lani ni bilo 30GB ampak 20GB http://bit.ly/hrvaska2014
smile-1.gif
je pa res, da je pri vsem skupaj najbolj problematično, da ima paket enako ime kot lani.

Še hujši problem pa je beseda neomejeno, ki jo v Sloveniji operaterji razumejo kot neomejena količina podatkov, a po določeni količini z neuporabno hitrostjo (64 kbps)

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.438
422
83
99% uporabnikom to zadošča in zanje je boljši fair usage policy kot pravi *unlimited* paket za dvojno ceno.

Jebiga.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Pri meni je bilo lani podobno ; s seboj vzamem hspa modem zte, sim v tel., pošljem sms, sim v modem, prižgem, uporabljam. Dobim sms da sem dosegel 90% nevem česa. Fora je bla, da se je SIM skonektala na X operaterja in ne na tistga, s katerim je imel M@ podpisano pogodbo o zagotavljanju znižane cene podatkov. Itak sem polej ročno nastavil na pravega operaterja, a 70 al 60€ je bil pa vseeno grenak priokus.. To bi lahko sami že porihtal, pa se očitno pozna, da je to državna firma in lupijo kjer je pač le da...
bonk.gif

cat

Fizikalc
3. sep 2007
903
53
28
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
99% uporabnikom to zadošča in zanje je boljši fair usage policy kot pravi *unlimited* paket za dvojno ceno.
Jebiga.

Če samo pregleduješ forume je to na spodnji meji sprejemljivosti. Ampak jaz nisem med tem procentom in mi to niti približno ne zadošča. Edina varianta mi je torej "f... off mobitel, kupi sim in ko vas .ebe". Četudi sem pripravljen plačati več (ampak spet ne zlatarskih 0,50€ na MB) neke druge pametne možnosti ne vidim. Grem jutri v lov na sim in bye bye mobitel. Tudi v slo, jih imam poln k...c.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Če si tak biznismen pa bi vzel paket EU NEOMEJENI, ki stane 23 EUR in bi za vsak prenešen 1 GB/dan na plaži plačal 2.9 EUR. Če bi ga seveda tisti dan sploh potreboval... Plus pogovori so v to zajeti
Torej TS ima čisto v redu storitve, samo malček len si da nisi poiskal ustrezne ponudbe...

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.528
3.034
113
Tale novi EU Neomejeni paket je res zanimiv in uporaben a vseeno je treba razumeti, da ne bo naročnik vsakič, ko se mobitel spomni kakega novega boljšega paketa menjaval pakete, saj ga to spet stane 20 EUR za vsako menjavo. In da, strinjam se z OP-om, da je tole z istim imenom in 20x manjšo količino podatkov in hitrostjo 64/64 čista ciganija za naivne uporabnike.
Predvidevam, da se Alter uporabnik Telekom Slovenije v tej temi ne bo oglasil...

Nazadnje urejeno:

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Kupi se hrvaški sim, prepaid, da ti ne morejo pobrati več kot imaš gor, pa je mir. Telekom (in Simobil) pa naj si svoje zaslužkarstvo nekam zatakneta.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
kaj ce bi ljudje sli dejansko na dopust? stran od elektronske navlake in sluzbe, ker to je nekako definicija dopusta? potem ne bi jokal na forumu in se jezil za brezveze ampak celo nekaj imel od tega. spoh se ne cudim vec, da je tretjina slovencev na antidepresivih.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Pravi biser tukaj si edino ti. Sklepati, da so cene enake, je tvoja napaka, Telekom pa jih ne določa prostovoljno ampak v kombinaciji z operaterji kjer se gostuje. Lani so imeli hrvati kar nekaj težav, ker je bil internet dejansko prepoceni in so imeli overload prometa v poletnih mesecih, predvsem zaradi slovencev. Tako, da dragi uporabnik, pritoži se sam sebi, ker se nisi pozanimal o situaciji. Hrvati so se pač hitro naučili, da smo slovenci mahnjeni na podatkovni promet in so zato zvišali roaming cene. Posledično bodo prodali mnogo več lastni prepaid paketov, kar priporočam tudi tebi.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.193
4.059
113
Samo neomejeni EU pa zažiga ker enim ni samo zanimiva hrvaška .
Če si pa pravi poslovnež pa je tistih 20 € za spremembo paketa enako kot 1 dan komunikacije po EU.

kegelj

Fizikalc
30. apr 2012
407
98
28
V parih dneh si za službene zadeve pokuril 1 GB.
Sicer je to možno, ampak se meni bolj zdi, da so ti otroci ves čas viseli na youtubu, sedaj pa se pizdiš, ker si pokuril tisti GB in ti internet dela počasneje.
In kaj potem, če ti datoteko pošilja nekaj minut, pa saj si na dopustu, boš pa že počakal.
Podjetje kjer si zaposlen ne bo propadlo, če boš tistih nekaj dni v senčki srkal pivo. Tudi jaz sem delal včasih tako kot ti, pa me je po parih letih hvala bogu srečala pamet.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
"od 1. 7. dalje pa bo na voljo nova, še ugodnejša ponudba HT internet za 10,90 €/mesec "

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
A ne bo to isti paket kot lani, - 20GB za dobo 30dni?
Lani je bila čista zmaga - za dobrih 14dni dopusta je bilo 20GB ravno prav.