Draga najmniška stanovanja

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Sej so se že.

Obresti na vezane vloge običajno ne krijejo niti inflacije. Ergo delaš izgubo in to izgubo ti potem opilijo z 20% cedularnim davkom.
Veri kul.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Onslow pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik CyberShot pravi:
brgo, ja itak 300€ najemnina, 500 pa plača. Ki so ti še ostali stroški ??? Očitno si eden tistih, ki se te najemnina ne tiče, ali pa si podedoval gajbo. Najemnine zagotovo ne plačuješ.

Tistega o nakupu pa raje ne bom komentiral...
Preračunaj si, koliko najemnin je potrebnih, da se poplača cena stanovanja ... za 20 let najemnin, na oko. In vmes je treba stanovanje prenovit. Po domače: invsticija v stanovanje, da ga potem daš v nejem, se ne izplača ...
Bi rekel, da so problem cene stanovanj, najemnine so le posledica. In je logično, da so visoke.

Pozabil si, da ti ostane stanovanje. Če ga kupiš v pravem cajtu, se vrednost tega še poveča.

+ najemnine seveda.

PS: Pritoževati se, da je težko zaslužit, če kupiš stanovanje in ga dat v najem je absolutno bizarno. Ko bi vsaj jaz imel takšne probleme v življenju.
bonk.gif

A bejž no?

A če daš denar na banko, ti pa glavnica ne ostane?

Seveda ti ostane. Ni nikjer omenjeno, da ti ne ostane...in ostane enaka. Pri nakupu stanovanja pa se "glavnica" lahko poviša ali zniža. Je bolj tvegano, več lahko dobiš, več zgubiš.

Ni pa smiselno pričakovati, da boš z najemninami pokril strošek nakupa v kratkem času, po možnosti pa še stroške obresti kredita pokril.
hysterical-1.gif

Pravim samo, da je bizarno pizdit se nad prenizkimi najemninami, ko imaš pošlihtano stanovanjsko vprašanje in imaš idejo nakupa dodatnega stanovanja, da bi z njim služil.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Zato, ker je pričakovanje, da se mora z oddajanjem stanovanja zaslužiti "bizarno" ,je seveda trg takšen kakršen je, z blaznim pomanjkanjem najemniških stanovanj. Cene so sicer relativno visoke, ampak takšne je oblikoval trg, ker takšne prenese. Realno so glede na ceno nepremičnin blazno nizke.

Nihče ni rekel, da se mora naložba povrniti v kratkem času. Če pa se ne povrne v 30 letih oz. prinese manj dobička kot bančne obresti, ki ne pokrivajo niti inflacije, pa to ni naložba. Z bančnimi obrestmi recimo namesto z nakupom in oddajanjem stanovanja v LJ že prvo leto zaslužiš več kot z oddajanjem. Seveda je dobiček pri obrestih vsako leto višji, ker je glavnica vse večja. Pri stanovanju imaš pa samo dodatne stroške in izgubo vrednosti. Sprijaznite se, da so cene najemnin torej nizke in hvalite človekoljubne stanodajalce, ki grejo sebi v škodo, ko vam oddajo po vašem predrago stanovanje.

Še enkrat. V normalnem svetu je nakup nepremičnine z namenom, da se služi z oddajanjem, nekaj normalnega. Pri nas se tak namen imenuje požrešnost. Bolj primerna beseda je neumnost.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Za 150-200 € dobiš v Ljubljani sobo s še parimi študenti!

bonk.gif

To me ne zanima, ker potem je bolje ostat doma.

pol pa ostani doma.
drugače pa dobiš kolikor češ stanovanj za 100 evrov najemnine. 3 sobno, z veliko teraso, kamin,parkirni prostor, 112 kvadratov. cena, 100 evrov, stroški so všteti. kje? v Bukarešti. če si zainteresiran povej, ti zrihtam številko.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Saj si brihten in si že sam ugotovil
smile-1.gif
Cene za nakup nepremičnin so vsekakor pravljične. Višine najemnin pa so verjetno normalne, ker trg takšne dejansko prenese.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.198
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik CyberShot pravi:
brgo, ja itak 300€ najemnina, 500 pa plača. Ki so ti še ostali stroški ??? Očitno si eden tistih, ki se te najemnina ne tiče, ali pa si podedoval gajbo. Najemnine zagotovo ne plačuješ.

Tistega o nakupu pa raje ne bom komentiral...
Preračunaj si, koliko najemnin je potrebnih, da se poplača cena stanovanja ... za 20 let najemnin, na oko. In vmes je treba stanovanje prenovit. Po domače: invsticija v stanovanje, da ga potem daš v nejem, se ne izplača ...
Bi rekel, da so problem cene stanovanj, najemnine so le posledica. In je logično, da so visoke.

Pozabil si, da ti ostane stanovanje. Če ga kupiš v pravem cajtu, se vrednost tega še poveča.

+ najemnine seveda.

PS: Pritoževati se, da je težko zaslužit, če kupiš stanovanje in ga dat v najem je absolutno bizarno. Ko bi vsaj jaz imel takšne probleme v življenju.
bonk.gif
Nič nisem pozabil. To pomeni, da se ti naložba ne izplača v 30 letih ...
In nič ni bizarno, biznis kot biznis ... Pri drugih so še večje cifre.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Bizarno je, da so nekateri jezni ker niso najemnine višje, da bi se jim bolj izplačala naložba...medtem ko ostali praskajo po žepih mesec za mesec za to isto "prenizko" najemnino. Pač moje mnenje. Subjektivno, ker plačujem najemnino.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.755
6.749
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Kdo bo pa zgradil stanovanje za oddajo, ki mu bo dobiček prinašal šele po 40 letih?

Kot lastnik neizkoriščenega stanovanja ali hiše boš to oddajal ali prodal, ker boš sicer moral plačati davek zaradi NEIZKORIŠČANJA nepremičnine.

že dolgo vsi "resni" najemodajalci vejo kako se ta problem reši. MOž je prijavljen v fletu ena, žena v fletu dve, čeprav živita skupaj v prvem, drugega pa oddajata.

Verjemite da si bodo "prašiči pri koritu" pustili luknjo v zakonu ki jim bo mogočal anaprej lepe zaslužke (marsikdo tudi na račun jazbinsškovih stanovanj).

žajfa: sem ti že zadnjič napisal: kupi 2-3 sobno stanovanje v lj ali na njenem vzhodnem obrobju. Naj ne bo starejše od 30 let. Ti garantiram da grem takoj naslednji dan za najemnika k tebi. Seveda za tvoje predlagane cene najemnine. Svojo garsonjero pa bom oddajal naprej. (pač je že sedaj majhna).

Sicer pa samo en predlog s katerim se država najbrž niti pod razno ne bo strinjala.
Jaz bi oddal garsonjero in najel večje stanovanje. od pobrane najmenine mi bo obračunala davek, za plačano najemnino pa ne bo hotela nič slišat.(subvencija). Tak odnos lastnika enostavno prisili da stanovanje proda in kupi večjega, če mu le kako finančno znese.
Hvala lepa za tako "socialno" državo.
razumem da obdavčijo odddajo , samo če si hkrati tudi sam najemnik, bi lahko "kompenzirali"

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.192
1.198
113
www.adriamedia.si
Ne bolj izplačala, sploh izplačala ...
In vseeno je, a si najemnik ali lastnik. V resnici so najemnine glede na ceno nepremičnin prenizke, ali pa so cene nepriemičnin glede na najemnine previsoke. V vsakem primeru to onemogoča normalno delovanje najemniškega trga.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Danes sem po radiu slišal, da se obetajo za drugo leto davki na nepremičnine in jest sem siguren, da bodo kmalu, ker je menda vsak Slovenc dolžan 4000 evrov državi in le s temi davki bodo pobral in zafilal nekatere luknje v blagajni.

Davek na nepremične je neizbežen v Sloveniji.

OFF:

Še nekaj čist izven te teme, jest sem pred leti šparal gnar na banki in se je nabralo nekaj obresti, ko sem dal vlogo not za štipendijo je pisalo na odločbi, da sem varčeval in sem tolk in tolk imel obresti, amapk hvala bogu nisem prekoraču 1000 evrov.

Isto zadnjič kupim eno avto, da ga bi mel za dele in sem se potem odloču, da ga raje prodam naprej na njemu sem prdobu 150 evrov in seveda davčna se takoj oglasi in me presenetijo s pošto iz davčne, ampak 0 evrov, ker je pač bila razlika minimalna....v preteklosti sem menjal avte bolj pogosto pa nisem nikol avto prodal +200 evrov dražje in mi niso nikol nč pošiljal.

Mislm v tej državi vse zbrskajo a sploh kdo ščit naše podatke.

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Seveda je davek neizbežen, saj ga poznajo vse normalne države. Jaz se z njim popolnoma strinjam. Če pa misliš, da zdaj ni bilo davka se motiš, samo imenoval se je drugače.

zajfa

PEPČEK 2007
26. nov 2007
1.022
0
36
Mrzli vrh nad Žirmi
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Seveda je davek neizbežen, saj ga poznajo vse normalne države. Jaz se z njim popolnoma strinjam. Če pa misliš, da zdaj ni bilo davka se motiš, samo imenoval se je drugače.

ma to je nekaj druzga, kot ti omenjaš...mi pač plačujemo davek na kataster in to ni davek na nepremičnine.

Sicer pa o davkih na napremičnine že obstaja tema

Nazadnje urejeno:

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
Citat:
Uporabnik The_Red_Devil pravi:
Kdo bo pa zgradil stanovanje za oddajo, ki mu bo dobiček prinašal šele po 40 letih?

Kot lastnik neizkoriščenega stanovanja ali hiše boš to oddajal ali prodal, ker boš sicer moral plačati davek zaradi NEIZKORIŠČANJA nepremičnine.

že dolgo vsi "resni" najemodajalci vejo kako se ta problem reši. MOž je prijavljen v fletu ena, žena v fletu dve, čeprav živita skupaj v prvem, drugega pa oddajata.

Verjemite da si bodo "prašiči pri koritu" pustili luknjo v zakonu ki jim bo mogočal anaprej lepe zaslužke (marsikdo tudi na račun jazbinsškovih stanovanj).

žajfa: sem ti že zadnjič napisal: kupi 2-3 sobno stanovanje v lj ali na njenem vzhodnem obrobju. Naj ne bo starejše od 30 let. Ti garantiram da grem takoj naslednji dan za najemnika k tebi. Seveda za tvoje predlagane cene najemnine. Svojo garsonjero pa bom oddajal naprej. (pač je že sedaj majhna).

Sicer pa samo en predlog s katerim se država najbrž niti pod razno ne bo strinjala.
Jaz bi oddal garsonjero in najel večje stanovanje. od pobrane najmenine mi bo obračunala davek, za plačano najemnino pa ne bo hotela nič slišat.(subvencija). Tak odnos lastnika enostavno prisili da stanovanje proda in kupi večjega, če mu le kako finančno znese.
Hvala lepa za tako "socialno" državo.
razumem da obdavčijo odddajo , samo če si hkrati tudi sam najemnik, bi lahko "kompenzirali"

Ce bo drzava tako zabita, da bodo pustili mozu in zeni ziveti na locenem naslovu in zaradi tega znizati davek, potem je res boljse, da se tega ne lotijo
smile-1.gif
)).

LP,
PIC

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Najemnine so prenizke in to za 20%

Jaz mislim, da so prav visoke, ker je ponudba in povpraševanje oblikovala take. Prodajne cene nepremičnin pa so večinoma špekulativne in precej pretirane.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Citat:
Uporabnik zajfa pravi:
Citat:
Uporabnik Ateist pravi:
Najemnine so prenizke in to za 20%
bonk.gif

Ampak plače so pa prenizke in bi morale znašat min.800 evrov in ne 400 evrov neto.

Ti res ne štekaš. Cene oblikuje ponudba in povpraševanje. Več denarja, več povpraševanja, višje cene. Ne vem kaj nonstop jokate z višjimi plačami. Kot da bo potem kaj bolje.