Vem da večina športnikov ne dobi niti eura. Js sm en izmad takih, kolesarim, pa mi država samo pobere od prometnih prekrškov, da pa nič.
Kolo sem sam kupil, sem prezanič da bi mi kak sponzor kaj dal, država ne da nič. A misliš da bi mi morala kaj dat?
Država ima s športom en velik minus. Več da, kot od njega zasluži. Kar je sicer prav, saj država ni profitna organizacija in prav je, da plačuje za šport, še posebej rekreativni. Samo vse ima svoje meje
Da pa država daje bajne nagrade profesionalnim športnikom, ki sami zaslužijo čez glavo dovolj, je pa že bizarno.
Za zlato olimpijsko medaljo država da športniku 31.120 eur, trenerju pa tudi toliko. Od te nagrade pa pokasira pri dohodnini točno 0 (nič) eurov. torej skupaj za eno medaljo država plača 62.240 eur - če ne računamo kaj še da zraven.
Ja ko gre športnik kupit nekaj, pa res država pokasira 22% DDV-ja. Nek jak profit države.
Od ostalih nagrad, zaslužkov, pa športniki plačajo davka toliko, kot vsi drugi, ki tudi kaj zaslužijo. Delaš v fabriki - plačaš davek od plače, smučaš, dobiš nagrado, plačaš davek. plezaš, doboš nagrado, plačaš davek. Logično.