Dončič - NBA

henkl

Majstr
18. nov 2019
621
386
63
Ja in? Na vsak nacin hoces dokazat, da ga je ze takrat nacilala kot bodocga "financerja"? Otroci so torej 'kolateralna skoda' oz. orodje? Boga tvoja zenska, sam to. Oz. ostani sam, ker vsaka te hoce sam ozet... Kolk si star?
Ne to,takrat bi se lahko stran obrnila pa nebi bilo zdaj drame.Osebno pa 30 let srečno poročen v dobrih in slabih časih. Hvala za dobre želje.Kako pa kej tvoj emšo?

• Všeč mi je
Reactions: Najbolji

Najbolji

Guru
20. feb 2008
5.834
1.289
113
Jah, lahko bi... Kdo od njiju je pa vedu kaj bo ratal. Al nismo jasno vidci. Moj emso je 50+, pa 3 otroc z eno in se vedno edino :nazdravje:

• Ljubezen
Reactions: darjan
5. apr 2015
1.589
845
113
Vglaaavnemm...

Pass the ball bo včasih treba.. Ampak bolje zdaj se naučit kot v PO fafnit..

Pa tako lepo so odigrali ko so unmu Luketu podali..

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.975
10.461
113
Zakonik (slovenski ali USA - Kalifornija) je tu jasen. Ima 50/50 veze. Nima veze kdo je služil večino denarja. Če sta partnerja v skupni zvezi (ni treba, da sta poročena) in še posebej, če imata otroke, je ob razhodu 50/50. Torej bo po domače Luka lahko zelo srečen, če bo plačeval le "preživnino". Zato sem pa rekel, da bi bilo veliko bolj smotrno, da se potegneta nazaj, on poskrbi zanjo v materialnem smislu brez sodišč in to je to.
No to ni res. Kot prvo ne mores slovenskega in njihovega prava primerjat.
Kot drugo - od zadnje vecje spremembe druzinskega prava v sloveniji sodisca upostevajo tudi to da je nekdo bistveno vec prispeval v skupno premozenje sploh kadar so dohodki izjemno asimetricni.

• Všeč mi je
Reactions: PHOBiA

MojsterS

Majstr
10. sep 2007
1.413
283
83
No to ni res. Kot prvo ne mores slovenskega in njihovega prava primerjat.
Kot drugo - od zadnje vecje spremembe druzinskega prava v sloveniji sodisca upostevajo tudi to da je nekdo bistveno vec prispeval v skupno premozenje sploh kadar so dohodki izjemno asimetricni.
Seveda lahko (Kalifornija), glede teh zadev je zelo podoben našemu, pri bogatih kot so tam, še bolj rigorozen.
Glede naših sodišč ne bi izgubljal besed, je moški ne glede na zaslužek v popolnoma podrejenem položaju. Sploh, če so otroci zraven.

Je pa jasno, da sta oba čisto zabluzila in gre od tu naprej samo še za denar in omejevanje pravic do otrok.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.383
4.892
113
Glede naših sodišč ne bi izgubljal besed, je moški ne glede na zaslužek v popolnoma podrejenem položaju. Sploh, če so otroci zraven.
Iz povsem svežega primera v ožji družini: ni res, če se dogovorita na CSD je tako kot sta se dogovorila, če imata zraven še notarski zapis o razdelitvi premoženja pa je sploh sodišče samo formalnost.

MojsterS

Majstr
10. sep 2007
1.413
283
83
Iz povsem svežega primera v ožji družini: ni res, če se dogovorita na CSD je tako kot sta se dogovorila, če imata zraven še notarski zapis o razdelitvi premoženja pa je sploh sodišče samo formalnost.
Džizs. Ja, ČE SE DOGOVORITA. Tu se pogovarjamo o postopkih, ko se pač ne dogovorita in pride do klasične borbe kdo bo koga.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.383
4.892
113
Imaš težave prebrat kar si zapisal?
Tudi če se ne dogovorita je stanje precej boljše kot nekateri izpostavljeni primeri nakazujejo.

Pa da ostanemo v temi: pri Luki in Anamariji je kolikor vidim problem predvsem v skrbništvu nad puncama, niti ne toliko v denarju - pač moj vtis.

cerveza

Pripravnik
9. sep 2012
58
26
18
Meni tu najbolj v oči stopi, da ni rezident Kalifornije.
A kdo ve, kje ima davčno rezidenstvo? Malo dvomim, da v Sloveniji. A mogoče še vedno v Teksasu, kjer imajo nižje davke? Samo zakaj ga potem tam ne toži?

MojsterS

Majstr
10. sep 2007
1.413
283
83
Verjetno je res še Teksas, ima tam še neke nepremičnine, itd. Itak ti majstri (oz njihovi zastopniki) to lepo optimizirajo, kot se da.
Luka je malo preveč navajen, da drugi vse zanj rihtajo, kar je sicer logično glede na denar, status in obveznosti. Ne vem pa kaj je mislil s tem skrbništvom na otroki (časa nima nič, potuje non stop, torej otroke bi imel v LA pri varuškah in to naj bi bilo ok?), verjetno je to bolj poteza, da bivšo ustraši in da ne dreza preveč, ter, da pride do normalnih stikov, ki jih sedaj sploh ni. Se bo kar naletal...

In še enkrat pravim. Če bi se dva človeka znala potegnit nazaj in rešit med sabo tako, da oba požreta nekaj ponosa, bi bilo 100x bolje. Denar, ki bi ga lahko pljunil hčeram in Anamariji, bo sedaj zmetal odvetnikom, mediji se imajo fino, trpijo in bodo trpeli pa samo domači.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in Samo Svoj