domači proračun

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Posploševati je sicer nemogoče, ker je od primera do primera drugače, pa vendar se tukaj ne morem strinjati s tabo.

Avtomobil za 1.500 EUR že izgleda privlačna rešitev, je pa ponavadi vse prej kot to. Poceni popravila... kaj pa vem, moje izkušnje tega ne kažejo. Prej to, da se moraš s temi starimi kantami non stop nekaj jajcat. Popraviš to, crkne ono, popraviš potem ono, pa čez 3 tedne crkne spet nekaj tretjega. No, saj če imaš čas in rad "šraufaš", hodiš po odpadih, potem ni blema. Pa vedno imaš star, obrabljen avto, požrešnejše motorje, ipd.

Avtomobili razreda Twingo, Clio neverjetno držijo ceno glede na to, koliko stanejo novi. Tistega jurčka na leto se mi ne zdi veliko. Poleg tega ne vem, zakaj bi moral imeti kasko zavarovanega. Ker je nov? A pet let stare Lagune za isti denar pa se mi ne splača imeti kasko zavarovane?

Razred višje se stvari spremenijo.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Če imaš kredo je kasko dobro imet, drgač pa je npr. nova luč res isti strošek na novem al par let starem avtu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.328
7.085
113
pri taščici
ce samo luc zbijem jo najbrz na lastno pest popravim-zamenjam. Ce uveljavkjam kasko me na koncu pride najbrz drazje. 3 razrede dol (ajd pri luci ne ker je vkombinaciji obicajno) pa fransiza.

softi: hvala za kompliment.Ga lahko bolj podrobno obrazlozis?

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Če po svoji krivdi totalko narediš, še preden si avto odplačal, takrat mislim da je zdravo imet kasko, pri lizingu, ki je danes najpogostejši, je pa tak obvezen.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Že nekaj časa živimo po načelu zapravi manj kot zaslužiš. Sploh je fino, ko se enkrat naješ vse robe, ki jo impulzivno kupuješ
smile-1.gif
.

Zdaj zapravljamo samo še za potovanja, lastno znanje in izobraževanje.

Če bo kriza s krompirjem in paradižnikom, se bomo pa premaknili v toplejše dežele.

LP,
PIC