domači proračun

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Jaz šparam na mečki. Privoščil sem ji 235/40/18 znamke Rotalla. Tata je pa rekel, da bi nekaj bolj solidnega pa sem mu vzel 275/40/20 znamke Atturo. Jebeš Pirelli, Michelin, tako se špara. Gume so odlične. Folk je blesav, da natika gor neke Bridgestone pa ne vem kaj. Škoda denarja. Sigurno sem jurčka prišparal.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Prišparal 15k€ ta teden, saj nisem kupil avta, ki sem ga šel gledat. Pa sklenil sem, da še ne bom menjal. Aja, pa nekajkrat sem vozil prehitro pa me niso dobili....

sad

Guru
24. avg 2007
21.264
9.891
113
Smo bili že do sedaj skromni in trenutno ni težav, tako da upam, da bo tako tudi ostalo vnaprej.

PS: Samo naslov teme sem pogledal in sem vedel, da si ti odprl to temo.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Jaz pa zapravljam na veliko, plačujem davke in upam, da bom tako pripomogel h krpanju proračunske luknje. Vi banda pa samo nase mislite, da vas ni sram.

sad

Guru
24. avg 2007
21.264
9.891
113
Ko bo država name začela mislit, bom tudi jaz nanjo. Do takrat pa...

B81

22. jul 2007
37.933
11.123
113
To je pa iz govora, ko je postal predsednik
smile-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.328
7.085
113
pri taščici
vsak mesec zapravi manj kot zasluzis. Na ta nacin nimas skrbi s krediti ampak z depoziti. Ko sem prisel po desetletno shemo nsvs sem rekel za kredit pa so me vprasali s katerega planeta sem ker sprasujem za kredit pri 300 evrih nadomestila za.brezposelnost kise mi jebitak ze izteklo zdavnaj.
Ko sem jih jaz vprasal s katerga llaneta so oni na nlb sajv 10 letih nisem zamudil enega dne s placilom varcevanja (trajnik) smo hitro ugotovil da nismo iz iste galaksije.

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
vsak mesec zapravi manj kot zasluzis. Na ta nacin nimas skrbi s krediti ampak z depoziti.

Večina ljudi dela vse s krediti. Pa pustimo na stran stanovanjske probleme, to moraš imeti zares dobro osnovo, da zvoziš brez kredita. Ampak nasplošno - npr. med mojimi prijatelji vozim krepko najstarejši avto in zaslužim vsaj 50% več od katerega izmed njih. Čeprav imam zelo rad avtomobile, imam še raje racionalnost. Dočim prijatelji kupujejo 3 leta stara vozila za 13k€ in vzamejo 5 let kredita, sam imam s svojo staro garo minimalne stroške. Res pa je, da nimam "imagea". Vsega pač ne moreš imeti, zato pa nimam kredita, 10k, 20k bom pa investiral v svoje podjetje v prihodnosti ali v "stanovanje". Ko se ozrem naokoli se vidi, da ljudje delajo popolnoma neracionalno z denarjem. Mlajši se zakreditirajo za avtomobile, starejši pa podpisujejo nesmiselna življenjska zavarovanja, ki nikakor ne sovpadajo njihovim potrebam. Ma takih zgodb je ogromno. Je pa tudi veliko temu si nasprotnih zgodb, vendar jih zares poznam le malo.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.454
7.584
113
ne vzemi tega kot napad ali kritiko ampak v kaki drugi drzavi bi se ti nato doma oglasila davcna ali pa financna policija in te povprasala od kod je bilo za varcevanje ce nisi imel prilivov.

Ontopic:
Osebno menim, da ce clovek zivi po svojih zmoznostih in je priden in deloven se da preziveti. Pa se prispara se lahko kaj.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Na žalost marsikdo ne zmore več, verjemi.

Mimgrede, zanimivo je, koliko ljudi živi v povsem prevelikih stanovanjih in celo hišah, za katere ne zmorejo tekočih stroškov, kaj šele vzdrževanja.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Na žalost marsikdo ne zmore več, verjemi.

Mimgrede, zanimivo je, koliko ljudi živi v povsem prevelikih stanovanjih in celo hišah, za katere ne zmorejo tekočih stroškov, kaj šele vzdrževanja.
Zastonj se ti sline po tuji lastnini cedijo, ...taprav Slovenc raj crkne, ko da bi ti bajto, za kero je vse življenje garal, prepustil.