domači proračun

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
vsak mesec zapravi manj kot zasluzis. Na ta nacin nimas skrbi s krediti ampak z depoziti.

Večina ljudi dela vse s krediti. Pa pustimo na stran stanovanjske probleme, to moraš imeti zares dobro osnovo, da zvoziš brez kredita. Ampak nasplošno - npr. med mojimi prijatelji vozim krepko najstarejši avto in zaslužim vsaj 50% več od katerega izmed njih. Čeprav imam zelo rad avtomobile, imam še raje racionalnost. Dočim prijatelji kupujejo 3 leta stara vozila za 13k€ in vzamejo 5 let kredita, sam imam s svojo staro garo minimalne stroške. Res pa je, da nimam "imagea". Vsega pač ne moreš imeti, zato pa nimam kredita, 10k, 20k bom pa investiral v svoje podjetje v prihodnosti ali v "stanovanje". Ko se ozrem naokoli se vidi, da ljudje delajo popolnoma neracionalno z denarjem. Mlajši se zakreditirajo za avtomobile, starejši pa podpisujejo nesmiselna življenjska zavarovanja, ki nikakor ne sovpadajo njihovim potrebam. Ma takih zgodb je ogromno. Je pa tudi veliko temu si nasprotnih zgodb, vendar jih zares poznam le malo.

Generik, kako si pa ti priden! Dobiš liziko vsak dan od mame?

On topic: tukaj se oglašajo samo tisti, ki jim ni hudega (še).

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Na žalost marsikdo ne zmore več, verjemi.

Mimgrede, zanimivo je, koliko ljudi živi v povsem prevelikih stanovanjih in celo hišah, za katere ne zmorejo tekočih stroškov, kaj šele vzdrževanja.

Madmitch, ali si ti tudi eden tistih pajacev, ki bi radi, da vsi ljudje pocrkajo (razen tebe)? Pusti ljudi, da živijo. Saj njihove hiše niso vredne nič (to bi videl, ko bi začel seliti ljudi v manjše bivalne enote, ki po tvoji logiki njim pritičejo). Še raje bi jih verjetno preselil v tvoja najemna stanovanja ali celo med klošarje.

Pravi Slovenci, res.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.328
7.085
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
ne vzemi tega kot napad ali kritiko ampak v kaki drugi drzavi bi se ti nato doma oglasila davcna ali pa financna policija in te povprasala od kod je bilo za varcevanje ce nisi imel prilivov.

Ontopic:
Osebno menim, da ce clovek zivi po svojih zmoznostih in je priden in deloven se da preziveti. Pa se prispara se lahko kaj.
Te razumem. Ne bojim se davcne. Jih caka dva fascikla financne dokumentacije, mislim da so tudi se depozitne pogodbe nekje iz srednje sole. Takrat so bile aktualne enoletne za 300.001 sit ker je bila visja OM kot pod tem zneskom
Beri prvi stavek. Zapravi manj kot zasluzis. Ce delas to od petnajstega leta starosti ko recimo nekako lahko pametno sam razpolagas z denarjem (stipendija, otroski, poxitnisko delo...) in se ne meces ven z kratkotrajnimi nepotrebnimi dobrinami(mobiteli za 500 evri, novimi avti z 200 konji, enomesecnimi potovanji okol sveta) potem ti mora nekaj ostat sploh ce zivis pri starsih.
Osebno sem imel v 16 letih lastnustva avtov najnovejsi avto star 8let, najmocnejsi je imel 100 konjev ( ob nakupu vreden 2000 evrov) pa se to zaradi specifike nakupa ki pa si lahko predstavljas kaksne so bile pri meni po enem letu postelje v bolnici.
Naj prvi vrze kamen tisti ki v tej drzavi ni evra dohodka utajil. Bojim se da ga bodo metali tisti z mio zneski na racunih, tisti ki pa 50 evrov mesecno nekje ujame da doda k nekaj 100 evrom uradnega mesecnega dohodka bodo pa davcno dobili za vrat.
Zato pa je tudi na alterju vedno vec jambranja. Na mojo zalost sem bil med prvimi ki jim je slo tajkun vzel sluzbo. Na zalost ali pa sreco pa ne bom edini. Vec pa osebnih zadev ne bom pisal. Vem da sem sposoben prezivet mesec z manjsim zneskom kot ga kak alterjvc zagoni za eno vecerjo ali en vikend ponoci. Poloznice ki so "obvezne" odstej.

Nazadnje urejeno:

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:
Citat:

Mimgrede, zanimivo je, koliko ljudi živi v povsem prevelikih stanovanjih in celo hišah, za katere ne zmorejo tekočih stroškov, kaj šele vzdrževanja.

Madmitch, ali si ti tudi eden tistih pajacev, ki bi radi, da vsi ljudje pocrkajo (razen tebe)? Pusti ljudi, da živijo. Saj njihove hiše niso vredne nič (to bi videl, ko bi začel seliti ljudi v manjše bivalne enote, ki po tvoji logiki njim pritičejo). Še raje bi jih verjetno preselil v tvoja najemna stanovanja ali celo med klošarje.

Pravi Slovenci, res.

Jaz bi verjetno naredil to, mogoče bi rad ono, ja pravi Danny si, ni kaj.
Po eni strani jamrajo, kako nimajo za kruh, da bi pa cegle prodali in se preselili v manjše (svoje) to pa ne, kje pa. Vidiš, to so pravi kretenski slovenceljni.
Kje si prebral, da bi jaz jaz rad videl, da ljudje pocrkajo, mi boš itak razložil, knede. S tem, ko bi si zmanjšali stroške svojih zanič, težko prigaranih ceglev, v katerih fetišistično vztrajajo, ne glede na to, da to nima veze z zdravo pametjo, bi jim jaz privoščil, da pocrkajo, bravo genij.
Res, pravi slovencelj si, čist zares. Živi, kjer češ in kjer ti paše. Kar sem jaz napisal, je bil samo predlog, ki je slovenceljnem itak nerazumljiv.

Dokler nisem mogel kupiti cegljev, sem živel v najemniškem stanovanju, za katerega je lastnik itak mislil, da je graščina. Ko sem si lahko kupil svojo, sem si jo in to brez centa kredita, za razliko od tipičnega slovenceljna, ki se za cegle zapiše bančnim mefistom za tri generacije.

Nazadnje urejeno:

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
vsak mesec zapravi manj kot zasluzis. Na ta nacin nimas skrbi s krediti ampak z depoziti.

Večina ljudi dela vse s krediti. Pa pustimo na stran stanovanjske probleme, to moraš imeti zares dobro osnovo, da zvoziš brez kredita. Ampak nasplošno - npr. med mojimi prijatelji vozim krepko najstarejši avto in zaslužim vsaj 50% več od katerega izmed njih. Čeprav imam zelo rad avtomobile, imam še raje racionalnost. Dočim prijatelji kupujejo 3 leta stara vozila za 13k€ in vzamejo 5 let kredita, sam imam s svojo staro garo minimalne stroške. Res pa je, da nimam "imagea". Vsega pač ne moreš imeti, zato pa nimam kredita, 10k, 20k bom pa investiral v svoje podjetje v prihodnosti ali v "stanovanje". Ko se ozrem naokoli se vidi, da ljudje delajo popolnoma neracionalno z denarjem. Mlajši se zakreditirajo za avtomobile, starejši pa podpisujejo nesmiselna življenjska zavarovanja, ki nikakor ne sovpadajo njihovim potrebam. Ma takih zgodb je ogromno. Je pa tudi veliko temu si nasprotnih zgodb, vendar jih zares poznam le malo.

Zakaj tako meniš? Daj malo pojasni, da bom sploh imel možnost odgovoriti in ne postavljaj bedastih retoričnih vprašanj.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Kakorkoli se bunite tu, je osnovni namen regulacije prihodkov in odhodkov že davno dosežen. Dokler govorimo pri nas da je srednji sloj ljudi tisti, z 1.000 -2000 EUR je zame zadeva zaključena.

Pri taki visoki stopnji dela na črno je v Sloveniji precej manj revežev kot se jih želi prikazati.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu

Citat:
Pri taki visoki stopnji dela na črno je v Sloveniji precej manj revežev kot se jih želi prikazati.
Ja to je krivo za naš propad , ne pa desetine ukradenih miljard , .... ja si kr sposobn ti , ja
uf-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.328
7.085
113
pri taščici
Sicer pa letos sem se vsak mesec vec zapravil kot zasluzil. Tko pac je, 1x moras tisto zapravit kar si pol zivljenja na kup dajal. Sicer bo drzava pobrala ker mora krpar mrd luknje katere niso naredili meni podobni.

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
BMK, če plačujem davke jaz naj plačujejo davke vsi, če pa nekaterim rata krasti naj za to plačajo vsi državljani ... ne pa da mene kraja (vrtec, dohodnina,... ) pride dražje kot "iznajdljiveže".

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Citat:
Citat:

Pravi Slovenci, res.

Po eni strani jamrajo, kako nimajo za kruh, da bi pa cegle prodali in se preselili v manjše (svoje) to pa ne, kje pa. Vidiš, to so pravi kretenski slovenceljni.
Kje si prebral, da bi jaz jaz rad videl, da ljudje pocrkajo, mi boš itak razložil, knede. S tem, ko bi si zmanjšali stroške svojih zanič, težko prigaranih ceglev, v katerih fetišistično vztrajajo, ne glede na to, da to nima veze z zdravo pametjo, bi jim jaz privoščil, da pocrkajo, bravo genij.
Res, pravi slovencelj si, čist zares. Živi, kjer češ in kjer ti paše. Kar sem jaz napisal, je bil samo predlog, ki je slovenceljnem itak nerazumljiv.

Dokler nisem mogel kupiti cegljev, sem živel v najemniškem stanovanju, za katerega je lastnik itak mislil, da je graščina. Ko sem si lahko kupil svojo, sem si jo in to brez centa kredita, za razliko od tipičnega slovenceljna, ki se za cegle zapiše bančnim mefistom za tri generacije.

Čestitam za vse tvoje nakupe. Na bedne provokacije pa ne bom odgovarjal.

Komu bodo pa prodali te svoje graščine? Kdo bo pa to kupil? (velika večina hiš je itak v vukojebinah, potrebna temeljite prenove, izolacije, ipd) In kam naj bi se selili? Vsi v garsoniere v Ljubljano, Maribor in Celje?

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Zakaj tako meniš? Daj malo pojasni, da bom sploh imel možnost odgovoriti in ne postavljaj bedastih retoričnih vprašanj.

Tako podcenjevalno govoriš o ljudeh, ki imajo kredite. Njihova izbira, njihov denar, njihov lajf. Sami plačujejo kredite in ne ti ali jaz. Se ti zdi to bedasto?

Tisti, ki jim gre za nohte, ne visijo na netu in pišejo po alterju.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.071
6.262
113
blizu močvirne prestolnice
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:

Pravi Slovenci, res.

Komu bodo pa prodali te svoje graščine? Kdo bo pa to kupil? (velika večina hiš je itak v vukojebinah, potrebna temeljite prenove, izolacije, ipd) In kam naj bi se selili? Vsi v garsoniere v Ljubljano, Maribor in Celje?

aplauz.gif

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Citat:
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

Tako podcenjevalno govoriš o ljudeh, ki imajo kredite. Njihova izbira, njihov denar, njihov lajf. Sami plačujejo kredite in ne ti ali jaz. Se ti zdi to bedasto?

Tisti, ki jim gre za nohte, ne visijo na netu in pišejo po alterju.

Če je karkoli napisanega zvenelo podcenjevalno, ni bilo tako mišljeno - kot si sam povedal, je to njihova odločitev kako bodo razpolagali s svojimi financami. Se me ne dotakne, ker ni moj denar. Je pa smešno, da nekdo načrtno gre v neko investicijo, ki ni racionalna, potem pa na ves glas jamra kako mu je težko. Ja pa kdo je sprejel odločitev? Potem pa dobiš niz takih odločitev in evo ti ga, krediti do grla in jamranje. Nič ne rečem če ni drugega izhoda, je pa skrajno neodgovorno npr. kupovati novo vozilo če to ni nujno potrebno in to v takem cenovnem rangu, ki si ga ne moreš privoščiti in to samo zato, da ga pokažeš sosedu.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
novi vozilo ni v nobenem primeru potrebno. Ce pa je,pa prosim za primer.
Avti najnižjih cenovnih razredov, se kupujejo novi in vozijo do vsaj malo pred koncem.
Drugi pa prisegajo na rabljene avte nižjega srednjega razreda, za kerega plača isto ceno, ko bi za novega malega , menja ga vsakih nekaj let in čez 15let, še vedno trdi da je to ekonomično, čeprav je izgubil na njih denarja, za dva nova mala avta. Dražji deli, gume itd.
sprasujem se.gif
....vsak ima svoj recept.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Citat:
Citat:
Citat:

Pravi Slovenci, res.

Te grascine v vukojebinah so direktna posledica kominozma in bodo sanirane. Glej in se cudi.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Softi, da je to posledica preteklih časov, ni vprašanje. Ali bodo sanirane ali ne, ne vem, se pa pojavljajo nekateri indici, da imaš prav. Dejstvo je, da je življenje v vukojebini v preveliki graščini še vedno mnogo cenejše kot v "garsonieri v mestu". Vsaka graščina ima seveda še kak kos obdelovalne zemlje, ki jo "tlačani obdelujejo". Tole znatno pripomore k samooskrbi in v prihodnje bo to še kako! pomembno. Japijevski folk pa bi za rešitev problema ljudi ganjal v mesta in domove za ostarele (nič ne rečem, vsak ima svoje načrte in koristi v ozadju).

Ste opazili, kako se je kot požar razširila uporaba besede "Slovencelj"? Ljudje prav tekmujejo, kdo jo bo večkrat uporabil in se s tem pozicioniral višje od ostalih.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Softi, da je to posledica preteklih časov, ni vprašanje. Ali bodo sanirane ali ne, ne vem, se pa pojavljajo nekateri indici, da imaš prav. Dejstvo je, da je življenje v vukojebini v preveliki graščini še vedno mnogo cenejše kot v "garsonieri v mestu". Vsaka graščina ima seveda še kak kos obdelovalne zemlje, ki jo "tlačani obdelujejo". Tole znatno pripomore k samooskrbi in v prihodnje bo to še kako! pomembno. Japijevski folk pa bi za rešitev problema ljudi ganjal v mesta in domove za ostarele (nič ne rečem, vsak ima svoje načrte in koristi v ozadju).

Ste opazili, kako se je kot požar razširila uporaba besede "Slovencelj"? Ljudje prav tekmujejo, kdo jo bo večkrat uporabil in se s tem pozicioniral višje od ostalih.
467716-post_slo.gif

.....in za ta ,,izum,, si je Makarovička prislužila priviligirano penzijo,

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.328
7.085
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
novi vozilo ni v nobenem primeru potrebno. Ce pa je,pa prosim za primer.
Avti najnižjih cenovnih razredov, se kupujejo novi in vozijo do vsaj malo pred koncem.
Drugi pa prisegajo na rabljene avte nižjega srednjega razreda, za kerega plača isto ceno, ko bi za novega malega , menja ga vsakih nekaj let in čez 15let, še vedno trdi da je to ekonomično, čeprav je izgubil na njih denarja, za dva nova mala avta. Dražji deli, gume itd.
sprasujem se.gif
....vsak ima svoj recept.
Ce delas res neko hudo kilometrino. Sicer pa pozabi. Za clio storio te.amortizacija pride jurja+ letni.Potem pa se kasko pol toliko. Ce kupis starega za jurja in pol bo ob malo srece delal se nekaj let. Amirtizacijebbos imel pa 200 evrov letno. Kak izredni servis pa naredis poceni z rabljenimi deli ali pa ponaredki.