Citat:
Uporabnik sad pravi:
Dejstvo je, da nekega hudega okusa Lušt ravno nima.
Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Ti kar lolaj. Jaz ti bom samo ponovil: če ti ne znaš še ne pomeni da se ne da ali da drugi tega ne obvlada. Je pa seveda treba imeti kdaj pa kdaj v rokah (in ustih) pravo stvar. Tega pa gugl, wiki in filozofiranje preko računalnika ne more dat.
(seveda govorim o domači pridelavi v smislu "eko")
ja vino je solata...Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Raziskave v zvezi z ločevanjem med bio in nebio ne najdem, tule pa je članek o okušanju vin:
http://www.guardian.co.uk/lifeandstyle/2013/jun/23/wine-tasting-junk-science-analysis
Citat:
Results from the first four years of the experiment, published in the Journal of Wine Economics, showed a typical judge's scores varied by plus or minus four points over the three blind tastings. A wine deemed to be a good 90 would be rated as an acceptable 86 by the same judge minutes later and then an excellent 94.
Vsak vinar ti bo 100 odstotno zatrdil, da lahko loči med 'dobrim' in 'slabim' vinom, kar pa je BS. In pri organski hrani gre za enako zadevo
Citat:
Uporabnik skala pravi:
ja vino je solata...
Tudi mene zanima - vprašaj ljudi, ki te zadeve propagirajo.Citat:
Uporabnik skala pravi:
in kaj kurca je to organsko? je kdo jedel anorgansko solato že kdaj?
Smo doma naredil slepi test par dni nazaj.Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
To kar je posebno pri njem je da je domača proizvodnja, ki daje kruh ene par domačim kerlcem. In če je isto (+/-), zakaj bi dajal denar holandcem?
nimaš pojma ne o vinih ne o solati. ziher niti ne veš kako se vino dela. pomoje misliš, da raste v flašah na drevesu. pa me ni spet limat linkov iz wikipedie. recimo daj mi eno sliko kjer bo tvoj grdi ksih sodeloval na trgatvi.Citat:
Uporabnik kravakonj pravi:
Citat:
Uporabnik skala pravi:
ja vino je solata...
Je pri vinu zadeva malenkost bolj resna, kot pri solati, in tisti ljudje so profesionalci in vsi po vrsti so še sedaj prepričani, da lahko ločijo med vini (čeprav je bilo dokazano, da se to ne da).
Tudi mene zanima - vprašaj ljudi, ki te zadeve propagirajo.Citat:
Uporabnik skala pravi:
in kaj kurca je to organsko? je kdo jedel anorgansko solato že kdaj?
Isto so mene skoraj prestrelili, ko sem rekel, da pa Lušt nije baš nešto.Citat:
Uporabnik jure_jankovich pravi:
Evo, ravno v soboto smo jedli ta visokoopevani paradajz. Pa sem bil od ženskega osebja pod strašnim pritiskom, ker sem dejal, da "tale paradajz pa ni čisto nič posebnega" ... OK, pač nisem ekogurman.
Ok, gremo počasi. Proizvodnja in tehnologija praviš, da je ista kot ta. Plače so v Sloveniji kakšne? Pol nižje? Ostali stroški so verjetno tudi nižji. Ni stroškov prevoza, hladilnic, itd., ker gre zelo hitro na police v trgovinah. In to za isto ceno kot tisti iz tam? A se mi zdi ali nekdo samo ''marketinško'' nateguje tepce, da kao kupijo domače, v bistvu pa šiba lep ekstra dobiček v svoj žep. In to ob tem (če se prav spomnim), da je pokasiral lepa evropska sredstva za postavitev zadeve.Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
Ja, Lušt ni nič posebnega (glede okusa) kar tudi ne more bit, ker je tehnologija in sorte pač isto kot recimo v holandiji.
To kar je posebno pri njem je da je domača proizvodnja, ki daje kruh ene par domačim kerlcem. In če je isto (+/-), zakaj bi dajal denar holandcem?
Citat:
Uporabnik BuDi pravi:
Smo doma naredil slepi test par dni nazaj.Citat:
Uporabnik SamSvoj pravi:
paradižnik iz Lidla za cca. 0,80€ kila
paradižnik Lušt za cca. 2,5€ kila (!!!)
pet ljudi probal... slepo.... 5x isti rezultat ... "ista sta, samo da je en mal bolj čvrst... po okusu sta popolnoma enaka, samo če zbiram bi izbral bolj čvrstega... tisti manj čvrst je videt star, verjetno je iz kdo ve kje in se je peljal čez pol sveta" (... e ne... manj čvrst je bil Lušt)
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Ne ni bolje, rad imam, da naši pokasirajo subvencije. Ampak ne, da me potem na suho nategujejo.
Drgač bo pa počasi domač paradižnik na mizi, tako da me ne briga za Lušt .
Jesus fuckin' Christ - kakšno vezo ima to s čemer koli? Nalimal sem raziskavo, kjer so dokazali, da profesionalci ne ločijo med vini, čeprav trdijo nasprotno.Citat:
Uporabnik skala pravi:
nimaš pojma ne o vinih ne o solati. ziher niti ne veš kako se vino dela. pomoje misliš, da raste v flašah na drevesu. pa me ni spet limat linkov iz wikipedie. recimo daj mi eno sliko kjer bo tvoj grdi ksih sodeloval na trgatvi.
Citat:
They recruited 115 people were recruited from a local shopping centre to participate in the study.
Participants were asked to evaluate three pairs of products: two yogurts, two cookies and two bags of crisps.
One item from each food pair was labelled 'organic', while the other was labelled 'regular'.
What they didn't realise was that each of the product pairs were organic and identical.
The volunteers were asked to rate the taste and calorie content of each item, and how much they would be willing to pay for the items.
A questionnaire also inquired about their environmental and shopping habits.
Even though the foods were all the same, the 'organic' label greatly influenced people’s perceptions.
The cookies and yogurt were estimated to have significantly fewer calories when labeled 'organic' and people were willing to pay up to 23.4 per cent more for them.
My guess: če bi brajdovca zapakiral v steklenico in napisal, da prihaja iz Francije, večina ne bi vedela, kaj pije.Citat:
Uporabnik titov pravi:
Ja, malenkost drugače je, v bistvu ravno toliko, da je primerjava neumna... Misliš, da ne bi ločil med "vrhunskim" vinom in nekim brajdovcem iz izabele in šmarnice?