Domača pizzerija

kajn

Guru
5. okt 2007
2.826
1.673
113
Iskajoč brata
Zdravo ekipa,

jaz imam tudi željo imeti napolitano zidano peč. Trenutno še nimam pripravljenega terena.....
Sem pa našel na youtubu čisto preprosta navodila za izdelavo peči na drva za peko pice: navodila

Sem nakupil najcenejšo robo, navadne opeke in betonsko ploščo za položiti po tleh. Cena nakupa 40€.

Rezultat:
1600837041206.png

Zgornja je že pečena, se samo greje.
1600837105982.png


Pica se peče okoli 5 min, nisem štopal. Ravno toliko, da pripravim novo.

Ocena peči: Druženje z družino okoli "odprtega ognja" in odlična pica.

LP
 

kajn

Guru
5. okt 2007
2.826
1.673
113
Iskajoč brata
Je pica čisto po domače, kar nam je dobro. Pelati, poli, sir in koruza. Zgoraj sem dodal samo 2 rezini suhe salame. Nisem preveč za to kar je moderno...
 

map

Guru
6. jul 2008
7.849
1.961
113
najrajš na babi
Tudi jaz, zato te šunkarce sploh ne jem. Daleč najslabša salama kar obstaja. 70 pošto vode, ostalo samo ostanki trdne snovi. Na pici jo nadomestim z slanino, suho salamo in pršutom
 
  • Všeč mi je
Reactions: ales85 in PHOBiA

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
650
113
Jaz ponavadi namečem gor ko je že pečena rolano panceto, burato in malo rukole, pa jih tolk hiter bašejo, da jih moram po rokah tolčt, da kaj dobim
 

map

Guru
6. jul 2008
7.849
1.961
113
najrajš na babi
Tudi rolana slanina je OK. Doma imamo sicer radi zapečene stvari, tak da suhe mesnine namečemo gor pred peko, pa obvezno na sir in ne pod sir. Tak lepo se zapeče, pa še v globino pice žmah spusti. kr OK zadeva.

Sicer ne sodi v to temo, ampak zadnjič se nam je po službi in šoli mudilo vsakem po svojem opravku. Pa je žena sveže pice iz Hoferja domov prvlekla. Tiste iz hladilnika in ne zmrznjene. Malo dodatno sir naribal, pa zašink gor, pa v ror. Presenetljivo dobro je izpadlo sem bil kr presenečen. Za tu in tam, ko se mudi več kot odlično
 

Schime

Guru
22. nov 2008
2.007
786
113
Jaz tudi mislim, da bom večinoma delal samo še polish. Tko lepo so mi ratale pizze kot še nikoli do sedaj.
V bistvu sem jo lahko po rokah metal k kak pizzaiolo (dobr skor no :valjamse:)pa se ni raztrgala.
 

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.550
37
48
45
Probam, samo količine bom dal /2 :)

Edinole nisem bil pozoren, a je tistih 300g moke vštetih v teh 1250g ali ne?
 
Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: ncnifrej

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.550
37
48
45
Sem šel še 1x gledat. Res je ja, polovička bo več kot zadosti ja.
 

Oakey

Majstr
3. feb 2016
886
505
93
A je kdo že poskušal peči pico v navadni pečici na šamotni plošči debeline 2 cm?

Ali je to sploh pomembno kakšna je šamotna plošča - ali je lahko tista čisto navadna, porozna plošča? Ali pa mora biti ravno tista, ki je bolj gladka in kao narejena za peko pic, pa ponavadi 3x cene navadne?
 

Schime

Guru
22. nov 2008
2.007
786
113
Sam imam 3cm ploščo pa sam 250°C pečico in mi nekako ne gre, da bi jo spodaj zapekel. Pa jo grejem 1h skup preden dam gor.
Imam pa tudi eno tanjšo in sem nazadnje delal kar tako, da sem prvo naredil testo in ga namazal z mezgo. Dal na to tanjšo ploščo (cc dober cm) in delno zapekel da se testo dvigne. Potem vzamem ven in ga "opotičim" ter potem nazaj kar na rešetko od pečice. Se mi tako še najbolje naredi.

Drugače jih dosti dela tudi kar na kovinski plošči. Za naslednjič tudi sam razmišljam, da bi dal kar na pleh od pečice pa pol po istem postopku na rešetko na konc.
Bi pa tudi mene zanimalo kako drugi naredite, da se pizza lepo tudi spodaj zapeče. Sam imam drugače na žar funkciji in pa vsake tolk mal ventilacije.
 

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.550
37
48
45
Ja 250c je skoraj premalo zato. Jaz sem nabavil ferarri-ja, in je razlika kot noč in dan..Nisem mogel verjet, vse isto, iste sestavine, postopek...končni rezultat pa neprimerno boljši :)