Mojih 5min:
Ja, sestavine so važne, ampak se lahko na glavo postaviš če nimaš ok pečice. Sem to opazil že ko sem v Beko pečici (k je drgač k) pekel 6-7min na 320 stopinj.
Sedaj sem na Ooni koda in kokr kol, za ta denar je zmaga, vem da bo en konkreten vložek na polena bolj,sam j ga.. Pečem tako da je narejeno v cca 2,5-3min, ne hitim.
1) Nazadnje sem sprobal un zgornji recept z bigo in lahko samo potrdim da je top ja je dost več packarije (mokro testo) in vse skupaj traja dlje, sam ni sile.
Klasika+mal suhe salame.
2) Za lepinje je tudi top, dejte probat,sem šel po tem receptu: Lepinje recept
3) Pa še moj, preverjen recept, bolj ta severno italjanski stil
Cca 20gr svežega Fala kvasa+cca 3dc mlačne vode (delam po feelingu)
-350gr bele moke (ala 00 Barilla oz za kvašeno testo)
-100gr ostre moke (res naredi razliko!)
-mal olivca
-sol
V osnovi bolj suh testo, hajam cel hlebček do 1 ure
Ja, sestavine so važne, ampak se lahko na glavo postaviš če nimaš ok pečice. Sem to opazil že ko sem v Beko pečici (k je drgač k) pekel 6-7min na 320 stopinj.
Sedaj sem na Ooni koda in kokr kol, za ta denar je zmaga, vem da bo en konkreten vložek na polena bolj,sam j ga.. Pečem tako da je narejeno v cca 2,5-3min, ne hitim.
1) Nazadnje sem sprobal un zgornji recept z bigo in lahko samo potrdim da je top ja je dost več packarije (mokro testo) in vse skupaj traja dlje, sam ni sile.
Klasika+mal suhe salame.
2) Za lepinje je tudi top, dejte probat,sem šel po tem receptu: Lepinje recept
3) Pa še moj, preverjen recept, bolj ta severno italjanski stil
Cca 20gr svežega Fala kvasa+cca 3dc mlačne vode (delam po feelingu)
-350gr bele moke (ala 00 Barilla oz za kvašeno testo)
-100gr ostre moke (res naredi razliko!)
-mal olivca
-sol
V osnovi bolj suh testo, hajam cel hlebček do 1 ure