Mogoče me bodo ostali obsodl ampak: Osebno sem trenutno najbolj zadovoljen z tip 500 od Mlina grebenc. kupljena v mercatorju po 2kg pakunge.
Gledam pizza peči. Če bo znal kdo kaj pomagati oz. svetovati.
Ooni vs kaj drugega?
Nekako se nagibam k plinu, ker mi je najbolj praktični. Načeloma bi lahko imel tudi na drva (ali pelete), ampak se bojim, da bo trajalo precej dlje, preden pridem do visoke temperature. Dvomim tudi v okus dima, ki verjetno ne pride do izraza zaradi prekratkih pek v pizza pečeh.
Ooni koda vs ooni koda 16? Razlika v velikosti in gorilec samo iz ene strani vs iz dveh. Pomeni hitrejšo peko, še kaj? Temperatura je enaka?
Na koncu pa me zanima še razlika v plinskih regulatorjih. Ooni ponuja verzije s 50, 37 in 30 mBar. Za SLO piše da bi naj vzel 30 mBar? Čemu, zakaj ne 37 ali 50? Pomeni to slabši pretok plina in posledično manjšo moč gorilca? So ostale opcije kompatibilne z našimi jeklenkami? Nimam pojma glede tega, tako da bi res rabil razlago.![]()
Evo še moja iz pekača Ferrari g3.... mislim, da je to največ kar lahko iz tega pekača iztisnem... ni glih profi zadeva za pravo neapolitano. Testo 24 ur 65%. 4min