Domača pizzerija

Nekdoiznekje

Pripravnik
13. avg 2019
108
18
18
Mogoče me bodo ostali obsodl ampak: Osebno sem trenutno najbolj zadovoljen z tip 500 od Mlina grebenc. kupljena v mercatorju po 2kg pakunge.
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
Zakaj bi jo pucal,
če se je gor nabralo kaj ostankov, ponavadi v mojem ooniju spucam z loparčkom ali pa špohtlom tako da samo dol poberem ne strgam in brusim. Ostalo pa na full in pol gasa
 

martinca

Zelenc'
22. avg 2018
7
0
1
Zadnjič mi je eno testo na sredini spustilo pelate in mocarelo po plošči, pa se mi je vse skupaj žgalo.
 

gr69

Guru
15. dec 2009
11.579
2.628
113
še v SLO - ampak komaj
Ful gas za 20 minut - pred naslednjo peko ploščo ven - obrniti za 180 stopinj (da sprednji del pride direkt pred gorilec “notri”) in spet ful gas za 20 minut - nimaš kaj “pucati”. No - te ko maš zunaj pač spihaš in ometeš - kvečjemu s špahtlom na nežno postrgaš.
 

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Evo se ena iz granita in pecice na 300°c
Mozarella, istrski pelati, bazilika, origano, domace olivno olje in tuna. 3min 50s, hitreje v pecici ne gre. Zmanjkalo jo je pa v 5 min hehehe
Je kdo probal v klasicnem betonskem kaminu spect pizzo? Granit dobim na resetko pa mal mi placa okol ostane, je sansa da z briketi in nekimi homemade vrati za zaslonko naberem kaksno resno temperaturo?
 

Priponke

  • 96427654_1287639868108568_5569243191749640192_n.jpg
    96427654_1287639868108568_5569243191749640192_n.jpg
    60,5 KB · Ogledi: 301
  • 96285582_261908488508640_5184699277791723520_n.jpg
    96285582_261908488508640_5184699277791723520_n.jpg
    81,6 KB · Ogledi: 319

luka51

Guru
16. avg 2007
14.409
5.685
113
Plin je malo jeba, ker ne da dovolj hice. ampak vseeno po 15 min na polno zgori vse.
Pri peletih pa če našopaš tak da 20cm iz dimnika ven gori je plata bela.
 

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
a je ze kdo probal pohekat pecico, razmisljam da bi odstrnu lock kot tale na posnetku in na pirolizo zagrel (je cca 500 stopinj)

 

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.811
640
113
Nekoč sem razmišljal o tem, ampak nikoli se nisem odločil, da bi dejansko probal. Sem prej kupil uunija:)
 

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Evo še moja iz pekača Ferrari g3.... mislim, da je to največ kar lahko iz tega pekača iztisnem... ni glih profi zadeva za pravo neapolitano. Testo 24 ur 65%. 4min

IMG_1901.jpg



IMG_1903.jpg


IMG_1905.jpg
 
  • Všeč mi je
Reactions: bertoncl

matej1990

Fizikalc
14. feb 2020
468
110
43
Gledam pizza peči. Če bo znal kdo kaj pomagati oz. svetovati.
Ooni vs kaj drugega?
Nekako se nagibam k plinu, ker mi je najbolj praktični. Načeloma bi lahko imel tudi na drva (ali pelete), ampak se bojim, da bo trajalo precej dlje, preden pridem do visoke temperature. Dvomim tudi v okus dima, ki verjetno ne pride do izraza zaradi prekratkih pek v pizza pečeh.
Ooni koda vs ooni koda 16? Razlika v velikosti in gorilec samo iz ene strani vs iz dveh. Pomeni hitrejšo peko, še kaj? Temperatura je enaka?
Na koncu pa me zanima še razlika v plinskih regulatorjih. Ooni ponuja verzije s 50, 37 in 30 mBar. Za SLO piše da bi naj vzel 30 mBar? Čemu, zakaj ne 37 ali 50? Pomeni to slabši pretok plina in posledično manjšo moč gorilca? So ostale opcije kompatibilne z našimi jeklenkami? Nimam pojma glede tega, tako da bi res rabil razlago. :bonk:
 

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.811
640
113
Jaz imam uuni 3. Najprej sem se ukvarjal s peleti, potem pa je na moje veliko veselje prišel na trg še plinski gorilnik in od takrat naprej je moje življenje veliko lepše. Ni dima, ni jajcanja s peleti, prižiganja, ugašanja, pa še svinjsko dragi so. Skratka, plin je zakon. Morda ni tako romantičen, je pa veliko bolj efektiven. Zraven je bil 37mB regulator in deluje super.
 
  • Všeč mi je
Reactions: matej1990

twinman

Fizikalc
17. jul 2012
1.172
16
38
Ljubljana
Gledam pizza peči. Če bo znal kdo kaj pomagati oz. svetovati.
Ooni vs kaj drugega?
Nekako se nagibam k plinu, ker mi je najbolj praktični. Načeloma bi lahko imel tudi na drva (ali pelete), ampak se bojim, da bo trajalo precej dlje, preden pridem do visoke temperature. Dvomim tudi v okus dima, ki verjetno ne pride do izraza zaradi prekratkih pek v pizza pečeh.
Ooni koda vs ooni koda 16? Razlika v velikosti in gorilec samo iz ene strani vs iz dveh. Pomeni hitrejšo peko, še kaj? Temperatura je enaka?
Na koncu pa me zanima še razlika v plinskih regulatorjih. Ooni ponuja verzije s 50, 37 in 30 mBar. Za SLO piše da bi naj vzel 30 mBar? Čemu, zakaj ne 37 ali 50? Pomeni to slabši pretok plina in posledično manjšo moč gorilca? So ostale opcije kompatibilne z našimi jeklenkami? Nimam pojma glede tega, tako da bi res rabil razlago. :bonk:

Pozdravljen....za Slovenijo 30 in 37mb še gre. 37mb in propan jeklenka BP. Drugače pa je 4-5% razlike v moči in ni opazno. Z rugima dvema regulatorjemapa si ne boš preveč pomagal, razen če vso napeljavo nabaviš, ki bo pasala na naše jeklenke in nimam znanja, kje dobiš druge regulatorje.
 
  • Všeč mi je
Reactions: matej1990

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
50 mb je star standard - po moje ima še veliko starih štedilnikov v SLO tak regulator, 30mb je nov standard, oboje pa ne vpliva na priključke - tudi D gre na SLO jeklenko, le eno dihtungo rabiš vmes.
 

ThorZEN

Fizikalc
18. avg 2007
2.304
32
48
Evo še moja iz pekača Ferrari g3.... mislim, da je to največ kar lahko iz tega pekača iztisnem... ni glih profi zadeva za pravo neapolitano. Testo 24 ur 65%. 4min

Se da speči pravo neapeljsko pizzo, a bodo potrebni modi. V mojem G3 je 2.2kW grelec za ventilatorsko pečico, 15€.
 

atomc

Pripravnik
3. sep 2007
39
1
8
 

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.226
1.366
113
To sem nasel. Vendar ne mislim te, hvala vseeno.

Tista orava iz receota za napolitano.