Malecky, daj prosim drugič pomanjšaj fotko, ker na svojem ekranu s 50x50 pixli ne dobim cele slike not
Na temo:
meni testo že fantastično uspeva, zadnjič sem vzel tisto namensko moko iz trgovine v BTCju, ki jo je priporočal nekdo v tej temi in rezultat je bil res fantastičen in mehurčkast, še nikoli nisem uspel tako lepo raztegniti testa, da o dvignjenem robu niti ne začnem pisat.
Je pa res, da sem vzhajal testo 24 ur na sobni temperaturi in 48 ur v hladilniku.
Če sem pred nekaj tedni lahko naredil pico samo iz 300gr hlebčka, sem zdaj uspel narediti enako veliko pico že iz 210 gr hlebčka. TOP!
za 230gr hlebček sem vzel:
- 139 g moke (100%)
- 86 g hladne vode (62%)
- 4 g soli (3%)
- 0,1 g suhega kvasa (se pravi za 4 take hlebčke 1g suhega kvasa, pomoje ni narobe tudi če daš 2g - pravilo je, da dlje kot vzhajaš, manj kvasa rabiš, in obratno. Dlje kot vzhajaš, boljši je okus in bolj rahla je pica.)