Domača pizzerija

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.920
9.487
113
O ceni se ne mislim pregovarjat, enim je še 20 EUR za chimney preveč. Stvar je vredna svojega denarja in ta, ki si jo bo kupil že ve, zakaj. Če je Baubau vložek vreden 300 EUR, je tole definitivno vredno jurja.

Fadil Tkole je s kruhom. Tale peč ima majhno težavo, ker je akumulacija toplote samo spodaj in so temperature mal drugač kot v navadni pečici, pa nisem še pogruntal, kako spravit vlago not, delam na tem in ko bo šlo v perfekcijo javim. V navadni pečici pečem 1,2 kilogramski hlebec tako, da nakurim pečico do 250 spodaj dam pa manjši pleh z vodo. Kruh dam not (zaenkrat na navadnem pekaču) in takoj zmanjšam T na 220. Tako pečem 50 minut.
V Afi sem imel prvič težave, ker sem jo kuril s češnjo in je T prehitro padla, pol je blo treba telovadit, drugič sem dal pa kruh not ko je bla na 250, pa je blo mal preveč, naslednjič ga dam not, ko bo T kazal 220. Kruh se je spekel, sam ga je preveč šokiralo in je šla skorja prehotro v trdoto. Lepinje iz 200g hlebčkov za pico so vrhunske.

Za pice se lahko pa vse kode in ostal ooni pač skrijejo.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.920
9.487
113
Vem, ker sem pekel kruh nekoč tako kot ti, pa se mi je zdel tud odličen, zdej so se pa stvari mal spremenile. Aja, kruha ne pečem več na 180-200, verjetno veš, zakaj ne.
 

Oakey

Majstr
3. feb 2016
887
507
93
O ceni se ne mislim pregovarjat, enim je še 20 EUR za chimney preveč. Stvar je vredna svojega denarja in ta, ki si jo bo kupil že ve, zakaj. Če je Baubau vložek vreden 300 EUR, je tole definitivno vredno jurja.

Ja? Je res? Da si morda samo ne iščeš izgovorov in sam sebi opravičuješ tako drag nakup. Jurja je absurdno. Pa četudi se v Kodi nekaj slabše speče pica, je to še vedno absurdna razlika v ceni, verjetno je Koda tudi hitro pripravljena za uporabo, ta tvoja peč pa traja preden se zagreje na drva in preden lahko vržeš kaj notri.
 

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Ja? Je res? Da si morda samo ne iščeš izgovorov in sam sebi opravičuješ tako drag nakup. Jurja je absurdno. Pa četudi se v Kodi nekaj slabše speče pica, je to še vedno absurdna razlika v ceni, verjetno je Koda tudi hitro pripravljena za uporabo, ta tvoja peč pa traja preden se zagreje na drva in preden lahko vržeš kaj notri.
no preden obsojas in govoris kaj je absurdna cena za kvalitetno pec, ki zmore se marsikaj drugega kot spect pico, bi blo fajn da malo preberes prejsne poste in poguglas. Zadeva je top, segreje se v 15 min na navadna drva, kvalitetno narejena in vredna tistga jurja. Pri men je v pogonu za vse, od pic, do gratiniranja, pecenja razlicnih pecenk in ostalga. Pac predstavli si kot kvalitetno elektricno pec, ki zravn doda hrani tisto nekaj kar da kuhanje ob ognju, drzi temperaturo in tako naprej. Ce je zate pac jurja za to prevec, je ne nabavi, jst vem za kaj jo imam. Sicer pa preveri cene podobnih peci, pa ti marsikej jasno.
 

Oakey

Majstr
3. feb 2016
887
507
93
Ne obsojam, polemiziram. Pa se v 15 minutah drva sploh res dobr zakurijo?

Meni je važno, da ko se mi zalušta pice, obrnem gumb za plin in grem že raztegnit testo, 15min kasneje pa je že pečena. Ne pa da se moram najprej ukvarjat z ognjem, čakat na dovolj zagorela drva, pa se morda celo ukvarjati z dimom in vlekom dima. Aja pa še čiščenje potem... in če bi to rad počel vsak dan, je Koda bolj priročna?
 

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
v 15 min je na 500 stopinjah celzija. In okus pice pecene v pici na drva je bolsi. sej uni tud zdej dela pec na drva
 

Oakey

Majstr
3. feb 2016
887
507
93
v 15 min je na 500 stopinjah celzija. In okus pice pecene v pici na drva je bolsi. sej uni tud zdej dela pec na drva

Ok kul, ti verjamem. Pa bi se ti dalo vsak dan ali pa vsak drugi dan zakurit peč samo zato, da vržeš notri dve pici in je v petih minutah peke vsega konec? Potem pa verjetno sledi še čiščenje in morda še kaj drugega? Ker pri plinu tega ni - pa čeprav imaš zato malo drugačen okus pice.
 

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
Ja, se mi da. Isto kot se mi da testo delat tri dni prej, al pa futrat droze in podobno. Ciscenja pa prakticno ni, ce je usrana nalozis en orng polen pa piroliza nardi svoje. Vse kar mors narest je pomest pepel.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Oakey

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.920
9.487
113
Ja? Je res? Da si morda samo ne iščeš izgovorov in sam sebi opravičuješ tako drag nakup. Jurja je absurdno. Pa četudi se v Kodi nekaj slabše speče pica, je to še vedno absurdna razlika v ceni, verjetno je Koda tudi hitro pripravljena za uporabo, ta tvoja peč pa traja preden se zagreje na drva in preden lahko vržeš kaj notri.
Prid jo pogledat, pa primerji s Kodo, pa ti bo jasna razlika v ceni. Koda je igrača, tole je prava stvar. Zadeva je pa na 450 stopinjah v 20 minutah.
Kje pa ti absurde iščeš pa men dol visi.
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.920
9.487
113
Saj verjamem, da je kvaliteta. A za jurja raje naredim pravo krusno pec.
Za jurja prave krušne peči ne boš naredu nikol. In ja, na T je v 20 minutah, gori presenetljivo dobro, pucanja pa ni kej dost, imaš pa hud približek prave krušne peči v prtljažniku. Ima pa Koda, ali kar kol na plin gotove prednosti, si jih že omenil. Mene pač ne zanima. Vredno je pa denarja, definitivno.
 

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.243
1.382
113
Se razume da ne.

Kaj takega sem mislil
 

kalbo

Guru
7. okt 2013
18.920
9.487
113
Sam tole je samo vložek 1500 EUR. Tako peč sezidaš za kar nekaj jurjev. Ko bom velik jo bom mel v letni kuhunji. Sam računaj, da tole moraš pa res začet kurit že zjutraj, pol pečeš pice in potem pometeš ogenj ven, ko pade T na 250 jo nabutaš s kruhom in zapreš. To je to.

Inox alfa (obstaja več variant, One je nova stvar in je najmanjša) je z vidika piknik variante, ali "speku si bom pico na drva popoldne po šihtu" v veliki prednosti, saj je na temperaturi v max pol ure, stabilizirana pa v recimo da 45 minutah. Tud šamot spodaj je debel 3 cm, torej, ko maš stabilizirano komot pečeš pice eno za drugo brez da bi ti bistveno padla temperatura, ko ti plamen ugasne, počiš gor en polenček debeline 5 cm in spet imaš 450+ stopinj v trenutku. Konzumira pa klasična polena 25 do 30 cm, kar ooni pro ne.

Enka je zadnjič na dogodku spekla 100 pic, v dobri uri po zadnji pici je bla že v gepeku. In če je OOni vredna 500 EUR je tale alfa definitivno vredna 1000 EUR. Tko da je cena kar OK in nikakor absurdna.
 
  • Všeč mi je
Reactions: R0KY in bertoncl

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.820
643
113
Ta vikend sem v mojem plinskem uuni3 prvič pekel meso. Kar se mene tiče, bi bilo težko bolje:)

uuni steak (Medium) - Copy.jpg

uuni steak 2 (Medium) - Copy.jpg

uuni steak 3 (Medium) - Copy.jpg

uuni steak 4 (Medium) - Copy.jpg