Ta Uuni je videti precej fajn zadeva, ampak za moje pojme absolutno predraga. Še posebej zato, ker lahko za 300 eur pečeš samo pico, ne pa tudi kakšen kruh ipd. Cena bi morala biti pol nižja.
Ali je že kdo razmišljal, da bi si ga naredil kar doma?
Kot zelo zadovoljen uporabnik vseh treh Ooni pečic (da kar takoj razčistimo..... Ooni sem leto in pol nazaj predstavil pri nas, a me res ne moti dejstvo, da ga ti ne boš kupil....) si bom pa tule dovolil komentar...oz. vprašanje(i)....
Kje je fora določat vrednost izdelka, čeprav gre le za tvoje mnenje? V primeru Ooni pa sploh, ko gre za prvo in originalno pečico za pizzo prenosnega formata. Vse ostalo so kopije. Sem dovolj jasno napisal, da gre za pečko za pizzo, namensko in prenosno? Pečeš sicer lahko še precej drugih zadev....hlebov kruha pač res ne. Pri tem da deluje v nulo in ob vseh drugih izpolnjenih faktorjih (recept, sestavine....) da rezultat, ki ga tudi v ta novih pizzerijah včasih lahko samo lovijo. Ceno si tudi malo napihnil.....med drugim.
In drugo, kar je pa zgleda slovenski nacionalni šport (pa me spet ne moti, zdi se mi pa "poceni" fora....), kaj za vraga je tako zanimivega v kopiranju izdelka, ob tem pa še kako hvaljenje, da je pa zdaj to boljše od originala? Tale filmček prikazuje izdelavo Ooni kopije, ki bo na koncu verjetno 3x težja za enak efekt. "Izboljšave" pa so tako ali tako nepomembne za samo peko.
Aja....pa delavnica je tud čist taka, domača. Tele mašine mamo vsi doma. Saj kopije samo potrjuejo, da je njihov design vrhunski, gre pa bolj za princip. Najboljše so pa ob tem še izjave o ceni. Seveda noben domač mojster svojih ur ni znal zračunat nikoli. Samo dejmo potem razvijat svoje ideje (če jih imamo) in ne kopirat. Morda se pa še kaj novega odkrije, zaščiti, pantentira in spravi v proizvodnjo.