Domača IP varnostna kamera

matej_

Guru
25. okt 2007
2.125
655
113
mam dve kitajski kameri, vsaka svojo aplikacijo.
naceloma sta odprti, jih lahko gledam prek telefona kjerkoli, prek računalnika jih nisem uspel usposobit. tudi moja jih lahko gleda preko svojega telefona.

snemata dvorisce in vhod v hiso.

kaj si naj en kitajc z mojimi posnetki?
pogleda kdaj mi postar prinese iz aliexpressa? res ne vem, pri večini navadnih smrtnikov ni strahu, kaj lahlo kitajc vidi na kameri.

drugo je ce recimo snemas dnevno ali spalnico al pa notranje prostore, kjer lahko pride do intimnih posnetkov

• Všeč mi je
Reactions: B81

B81

22. jul 2007
36.984
10.528
113
Isto... Alhua in Robaxo :)

Najboljse so pa xiaomijeve...notranje delajo tudi zunaj tretje leto pod napuscem MI 360 2k pro

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
A ima še kdo težavo s tem da kamera javlja alarm, ko se nardi update softwara. Gre za Reolink RWC542-WA.

Dogaja se nekajkrat na mesec in vedno se zgodi točno ob 2:00. Video kaže kak so se prižgale IR ledice in sfokusirala slika. Očiten reset.

Seveda je tečno, ker imam te notificatione nastavljene na critical in me pač vsakič zbudi. Skušal sem izklopit avtomatske update, pa jih kamera očitno ignorira.
Ta kamera se ti ne posodablja...ker zadnja posodobitev je 20.1. 2022

first1

Fizikalc
19. mar 2018
329
161
43
Najboljse so pa xiaomijeve...notranje delajo tudi zunaj tretje leto pod napuscem MI 360 2k pro
Lahko potrdim imam sicer Xiaomi 360 1080p in sicer 3x, isto pod napuščem in zadeva kar dela in dela. Danes mi je eno zgleda mal strela zbegala, ker je šla v boot loop, zato sem jo odprl in malo žice prešlatal, sestavil nazaj in dela naprej... Edino kar Xiaomi dela s SW mi ni všeč (predvsem da ukinja funkcije povezane z oblakom).

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.413
2.578
113
Zanimivo. Imate kamere, ki snemajo lastno spalnico. SIC!
Za ta uživanja obstajajo POPOLNOMA zaprti, varni sistemi!

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Imam Reolink Duo 2 in danes ponoči se ji je dobesedno zmešalo, vidi ljudi ki jih ni. Alarm na vsakih par minut. Ko pogledam na kamero, gre mimo samo kakšna ˝mušica˝. Probal sem jo resetirati, ampak ne pomaga... Kaj bi lahko bilo narobe?

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.455
1.915
113
Meni se je nekaj takega dogajalo, ko je bil net bol švoh in mu nekak ni uspelo nardit updejta. Vsake par minut se je kamera reštartala in poskusla ponovno. Seveda pri vsakem reštartu alarm. Trajalo je kak dan da je prišla k sebi.

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.688
113
Pa se vam da s temi zadevami ukvarjati? A ni dolgoročno bolje skeširati kvalitetno znamko, zmontirat in pozabit, ker zadeva deluje.
Poleg pomislekov o zasebnosti.
snemata dvorisce in vhod v hiso.

kaj si naj en kitajc z mojimi posnetki?
pogleda kdaj mi postar prinese iz aliexpressa? res ne vem, pri večini navadnih smrtnikov ni strahu, kaj lahlo kitajc vidi na kameri.

drugo je ce recimo snemas dnevno ali spalnico al pa notranje prostore, kjer lahko pride do intimnih posnetkov
Dvorišče: registrska tablica na vozilu, možnost določitve naslova.
Potencialen ropar bo lahko doma iz naslonjača naštudiral rutino družine in vstopil, ko ne bo nikogar doma. Hkrati online spremljal, če je slučajno kdo prišel na dvorišče, ko je noter.
Meni ni jasno, kako se nekateri tako brezskrbno odpovete zasebnosti. Recimo meni ne bi bilo prijetno, da me nekdo lahko stalno gleda (ali moje otroke).

In ne gledajo le kitajci: so strani, ki javno objavljajo kamere in te lahko gleda kdorkoli, tudi tvoj sosed. Recimo tvojo ženo, ko ji veter krilo dvigne na dvorišču, potem pa to naloži na splet.

brane_new

Guru
10. feb 2008
16.413
2.578
113
....
In ne gledajo le kitajci: so strani, ki javno objavljajo kamere in te lahko gleda kdorkoli, tudi tvoj sosed. Recimo tvojo ženo, ko ji veter krilo dvigne na dvorišču, potem pa to naloži na splet.
Boš kaj objavil ali egoistično obdržal le za sebe in svoje domače?

B81

22. jul 2007
36.984
10.528
113
Nihče ne bo dal 69 usd mesečno :)

Sicer pa si v svojem omrežju, do katerega nima nihče dostopa, signal je pa tudi kriptiran.

na osnovi česa, pa bo kitajc prišel do signala prej, ko kao gre v tvoje omrežje (če je že itak v tvojem omrežju), pa niti ne verjamem... fora je v tem, da so to wifi kamerce, ki pa zahtevajo potem plačilo za storage, zato so same kamere poceni.

Žični sistem pa seveda x10 + največja težava, kable je treba vlečt pa parceli.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.656
6.518
113
Pa se vam da s temi zadevami ukvarjati? A ni dolgoročno bolje skeširati kvalitetno znamko, zmontirat in pozabit, ker zadeva deluje.
Poleg pomislekov o zasebnosti.
Nisem bral cele teme, ampak:

Meni nedojemljivo, da folk kupuje kamere, ki delajo samo prek clouda ali smartphone aplikacij. Usekano in bolno popolnoma. Jaz vem, da ne kupim kamere, ki ne podpira direktnih streamov (rtsp) ali kakšnega od odprtih standardov.

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.698
3.304
113
Dolgo časa je bila zadeva brezplačna ali pa nimam pravega linka. To iskati na telefonu ni ravno kar tako.

Očitno ti ustroj omrežja ni ravno najbolje poznan. Tebi popolnoma nič ne pomaga 100 kriptiranih omrežij, če se kamera preko ssh ali podobnega protokola povezuje od tebe navzven na kitajske strežnike. Lahko sicer poskusiš port scan na ip od naprave pa ti bo povedal ali je odprto kaj, kar ne bi smelo biti.

B81

22. jul 2007
36.984
10.528
113
Dolgo časa je bila zadeva brezplačna ali pa nimam pravega linka. To iskati na telefonu ni ravno kar tako.

Očitno ti ustroj omrežja ni ravno najbolje poznan. Tebi popolnoma nič ne pomaga 100 kriptiranih omrežij, če se kamera preko ssh ali podobnega protokola povezuje od tebe navzven na kitajske strežnike. Lahko sicer poskusiš port scan na ip od naprave pa ti bo povedal ali je odprto kaj, kar ne bi smelo biti.
In kdo sploh dovoljuje prodajo tega (vsaj v EU), ko nekoga niti slikat ne smeš, brez da bi mu povedal, tu pa govoriš o popolnem vdoru v zasebnost?