Domača IP varnostna kamera

B81

22. jul 2007
36.703
10.334
113
Ja, sem imel isti problem z eno znamko.

aha že imaš... zanimivo, pa probaj na višje dat. IP je še enak, kot je bil?

B81

22. jul 2007
36.703
10.334
113
Jaz sem moral na compu v nastavitve kamere in tam s telefonom poskenirat IR kodo in zdaj vidim od koderkoli. Pozabil znamko in model kamere.

B81

22. jul 2007
36.703
10.334
113
Najbolje da klices na TM in poves situacijo. Mogoce ti morajo pa tam porte odpret, kot pri telekomu (primer v sluzbi).

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.293
9.499
113
EU
Prosim za pomoč. Doma imam dostop do neta preko Telemacha. Hkrati imam tudi dostop do nadzornih kamer. Letos pomladi sem menjal opremo - modem. Na starem modemu sem brez težav dostopal do kamer od koderkoli, po menjavi modema pa ne gre več. Nisem si pa shranil nastavitev na starem modemu.
Sedaj je zadeva takšna. Do kamer lahko dostopam samo, če je računalnik (ali telefon) v domačem (istem) omrežju. V kolikor pa poskušam do kamer dostopati iz drugega omrežja, pa ne gre. Prilagam sliko forwardiranh portov na modemu. Je potrebno "odpreti" še kak port?
Kako to misliš dostopal od koderkoli?
Od zunaj naprimer na morju, ali znotraj hiše?

bose

Pripravnik
23. sep 2009
292
14
18
daleč,daleč,daleč proč
V hiši imam WiFi in, če sem povezan na domači WiFi lahko dostopam do kamer (kamere in računalnik so povezani na isto lokalno omrežje). Iz službe pa dostop do snemalnika ni mogoč. Prav tako doma, v hiši ne morem dostopati do snemalnika, če izklopim WiFi na telefonu in uporabljam prenos podatkov.

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
Na snemalniku
subnet mask 255.255.255.0
Deafult gateway =.IP tvojega routerja
preferred DNS server = IP tvojega routerja
Network access = DHCP
DNS Auto

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.547
2.934
113
To sem iz svojega prepisal tak da mora lavfat.
Torej je problem v routerju....je DHPC uključen?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.118
6.924
113
DHCP nima veze. Ce znotraj istega omrezja lahko dostopa do kamer potem te skupaj s snemalnikom normalno dobijo IP in delajo. Problem je dostop od zunaj ker ima ocitno zaprt FW oz dolocene porte. Morda celo drug IP. Se je ze dogajalo da je bil IP staticen ampak se je ob kakih menjavah modemov ali paketov kar zamenjal. (Vem cudno se slisi ampak to se je ze dogajalo).

najvecji problem teh (kitajskih) IP kamer je to da stream prenasajo na zunanje serverje (prejo katerih pol aplikacije na telefonih dostopajo do njih in posnetkov), vmes je pa vse skupaj izpostavljeno vdorom in kitajski analizi.

pol se pa folk cudi od kje leakani posnetki spolnih odnosov po raznih bajtah.

danes se kupi programska oprema ki sistematicno vdira v take IP kamere ki na zunanje serverje posiljajo podatke.

• Všeč mi je
Reactions: sad

B81

22. jul 2007
36.703
10.334
113
Opcija je encryption (piše v meniju), če to kaj pomaga pri tem.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.193
4.057
113
Eh bom rajši šel k stari sosedi na eno kavo in bo pazila dalje na hišo, kot pa kupil kamero od kumunistične partije kitajske.

• Všeč mi je
Reactions: sad

bose

Pripravnik
23. sep 2009
292
14
18
daleč,daleč,daleč proč
DHCP nima veze. Ce znotraj istega omrezja lahko dostopa do kamer potem te skupaj s snemalnikom normalno dobijo IP in delajo. Problem je dostop od zunaj ker ima ocitno zaprt FW oz dolocene porte. Morda celo drug IP. Se je ze dogajalo da je bil IP staticen ampak se je ob kakih menjavah modemov ali paketov kar zamenjal. (Vem cudno se slisi ampak to se je ze dogajalo).

najvecji problem teh (kitajskih) IP kamer je to da stream prenasajo na zunanje serverje (prejo katerih pol aplikacije na telefonih dostopajo do njih in posnetkov), vmes je pa vse skupaj izpostavljeno vdorom in kitajski analizi.

pol se pa folk cudi od kje leakani posnetki spolnih odnosov po raznih bajtah.

danes se kupi programska oprema ki sistematicno vdira v take IP kamere ki na zunanje serverje posiljajo podatke.
Ob menjavi modema je bil dodeljen novi IP, ki sem ga na Telemachu spremenil v statičnega. Kamere (cel sistem) je sicer namestilo podjetje Protect (ja, verjetno je sistem Kitajski, ni pa neka varianta iz Ali Expresa). Najbolj sumim, da bi bilo potrebno na modemu odpreti še kakšen port, ne vem pa katerega. Nisem si pa shranil nastavitev prejšnjega modema. Sedaj se sučem okoli portov 80 in pa 6036.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.118
6.924
113
Ce ti je celo podjetje namescalo se obrni na njih…naj oni skomunicirajo z ISPjem

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.293
9.499
113
EU
Telemach ima grdo navado, da pri vsaki posodobitvi sofrvera na modemu, spreminja funkcije in nastavitve LAN portov in modema.
Tako naenkrat brez vzroka ne dela WIFI, ker so čez noč geslo vrnili na tovarniške nastavitve, in podobno....
Na hrbtni strani koristi LAN porte s številko ena in dve, za izigib težavam.