Kako to misliš dostopal od koderkoli?Prosim za pomoč. Doma imam dostop do neta preko Telemacha. Hkrati imam tudi dostop do nadzornih kamer. Letos pomladi sem menjal opremo - modem. Na starem modemu sem brez težav dostopal do kamer od koderkoli, po menjavi modema pa ne gre več. Nisem si pa shranil nastavitev na starem modemu.
Sedaj je zadeva takšna. Do kamer lahko dostopam samo, če je računalnik (ali telefon) v domačem (istem) omrežju. V kolikor pa poskušam do kamer dostopati iz drugega omrežja, pa ne gre. Prilagam sliko forwardiranh portov na modemu. Je potrebno "odpreti" še kak port?
Na snemalniku
subnet mask 255.255.255.0
Deafult gateway =.IP tvojega routerja
preferred DNS server = IP tvojega routerja
Network access = DHCP
DNS Auto
Ob menjavi modema je bil dodeljen novi IP, ki sem ga na Telemachu spremenil v statičnega. Kamere (cel sistem) je sicer namestilo podjetje Protect (ja, verjetno je sistem Kitajski, ni pa neka varianta iz Ali Expresa). Najbolj sumim, da bi bilo potrebno na modemu odpreti še kakšen port, ne vem pa katerega. Nisem si pa shranil nastavitev prejšnjega modema. Sedaj se sučem okoli portov 80 in pa 6036.DHCP nima veze. Ce znotraj istega omrezja lahko dostopa do kamer potem te skupaj s snemalnikom normalno dobijo IP in delajo. Problem je dostop od zunaj ker ima ocitno zaprt FW oz dolocene porte. Morda celo drug IP. Se je ze dogajalo da je bil IP staticen ampak se je ob kakih menjavah modemov ali paketov kar zamenjal. (Vem cudno se slisi ampak to se je ze dogajalo).
najvecji problem teh (kitajskih) IP kamer je to da stream prenasajo na zunanje serverje (prejo katerih pol aplikacije na telefonih dostopajo do njih in posnetkov), vmes je pa vse skupaj izpostavljeno vdorom in kitajski analizi.
pol se pa folk cudi od kje leakani posnetki spolnih odnosov po raznih bajtah.
danes se kupi programska oprema ki sistematicno vdira v take IP kamere ki na zunanje serverje posiljajo podatke.
Ne, ker ne gre za prestrezanje podatkov med dvema tockama ampak na izvoruOpcija je encryption (piše v meniju), če to kaj pomaga pri tem.
Kao bi se lahko temu izognili?Ne, ker ne gre za prestrezanje podatkov med dvema tockama ampak na izvoru