dolznica noce iz stanovanja

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:
Citat:
Preveč si enostavno vse skupaj naivno predstavljaš.

Seveda sodišče proda nepremičnino prosto bremen v tvojo last. Vendar pozabljaš, da je potem tukaj še posest in tista ideja, pokličeš Policaje me pa res butne močno v smeh, pa kaj misliš, da smo še v času Milice ???
PS. mislim, da ti doktorata tudi od daleč ne boš nikoli povohal, s kako srednjo izobrazbo, boš pa vsaj razumel zgolj osnove prava in njegovih postopkov.

Ti doktoriran človek...
Ti očitno ne veš kaj breme je? Najprej greva okol bremena, ti kupiš nepremičnino z vseljenimi ljudmi, to je breme. Breme ni samo hipoteka, plomba, služnostna pravica ali kaj podobnega...

Torej sodišče, če je nekdo notr ni prodalo nepremičnino prosto bremen... to kot prvo...

Drugič, ne morš motit posesti nekomu, ki nima lastniske pravice, najemniške pogodbe ali kakršne koli listine, ki ti dovoljuje prebivati na tej nepremičnine...

Torej je motena posest tebi kot lastniku nepremičnine...
Teb enostavno ni jasno kaj breme je?

Zato mi v tej zgodbi nekaj ne štima...

Ja pač si nepoučen, pojdi k kakemu odvetniku plačaj in ti razloži.

Skratka ti kupiš nepremičnino v last ne posest za posest gre pa borba dalje ..........................

Pa še to bremena preužitka ipd. se že kakih 10 let več ne vpisujejo v ZK .......

Nazadnje urejeno:

fantastikus

Zelenc'
1. dec 2014
18
0
1
Nekateri res neprimerno govorite o tako imenovani dolžnici.
V teh časih lahko jutri ostaneš brez službe, dohodka, zamudiš obrok ali tri in si že na cesti.
To pa da je nepremičnina zasedena se je pa verjetno vedelo naprej zato verjetno tudi ugodna cena.
Slovenija je pravna država zatorej se bo vse verjetno reševalo pravno.

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.442
73
48
Jaz edino ne razumem, kaj te ljudje čakajo, sploh če so dolžni večjo vsoto? Upam da obstaja vsaj kdo, ki se potrudi nepremičnino sam prodati. Razumem da je težko, ampak na koncu so brez vsega, pa še za tisto, kar so imeli, so dobili ene fičnike.

alpine

Fizikalc
22. feb 2012
2.564
21
38
Škofja Loka
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:
Jaz edino ne razumem, kaj te ljudje čakajo, sploh če so dolžni večjo vsoto? Upam da obstaja vsaj kdo, ki se potrudi nepremičnino sam prodati. Razumem da je težko, ampak na koncu so brez vsega, pa še za tisto, kar so imeli, so dobili ene fičnike.

...pa ti sploh veš kolk je recimo privatnikov dolžna raznim fizičnim osebam pa kljub temu še naprej brez težav poslujejo.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik alpine pravi:
Citat:
Uporabnik geronimo pravi:

...pa ti sploh veš kolk je recimo privatnikov dolžna raznim fizičnim osebam pa kljub temu še naprej brez težav poslujejo.
Privatnik, ki je dolžan vse naokrog je že pravi čas posrbel, da ni nič v njegovi lasti in mu nimajo kaj vzeti.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.197
46
48
Citat:
Uporabnik fantastikus pravi:
Nekateri res neprimerno govorite o tako imenovani dolžnici.
V teh časih lahko jutri ostaneš brez službe, dohodka, zamudiš obrok ali tri in si že na cesti.
To pa da je nepremičnina zasedena se je pa verjetno vedelo naprej zato verjetno tudi ugodna cena.
Slovenija je pravna država zatorej se bo vse verjetno reševalo pravno.

JA... ampak kaj to novega kupca briga? Kupac kupi nepremičnino in in Center za socialno delo... Ti že nekaj časa prej veš, v kakem dreku si.. ampak ne... to sem jaz kupil, pa čeprav sem samo 10% odplačal in je zdaj moje... V pravni državi bi se tak "lastnik" že sam ven pobral ali pa sam že prej prodal stanovanje, saj mu s tem ostane manj dolgov....

To da je treba za vsako stvar na sodišče pomeni, da "pravna" država ravno ne deluje... Če bi bi se vedelo, da boš že v osnovi izgubil in si nabil še pa še stroškov se nebi tako norca delal...

Če bi jaz kupil tako nepremičnino bi se zmenil za nek normalni izselitveni rok, v drugačnem primeru ga izselim sam (njegove stvari pospravim na varno v skladišče). Pa naj me tožijo... Bom plačal tistih par jurjev pa bom mel nepremičnino namesto za 50% cene pač za 65% cene... Big deal... Še zmeraj sem na bolšem.

LP

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Točno tako, kot razmišljaš žal žal...... se pa vnaprej to vse ve, kot tudi, da so taka stanovanja zasedena in , da je pogosto veliko težav s tem............ tako se ne nazadnje prodajo samo za pol cene, kot bi se lahko, če bi dolžnik aktivno sodeloval pri poplačilu dolgov in bi mu tako morda na koncu ostalo za kako garsonjero še, tako pa dobi cesto ............

Skratka, če dobro premislite, so zaradi te nepravne države in gnilega sodstva na koncu poleg upnikov oškodovani tudi dolžniki.....

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Če ima drug tam stalno prebivališče ga ne moreš kr tako ven fuknit.

Se zato so pa taka stanovanja praviloma 50% cene na dražbah. Čene, bi se folk že zagrebu, če bi ga komot ven fuknu stanovalca.

Tko so pa to mrhovinarska posla.

No, s tem se ne morem strinjat. Včasih je mogoče veljalo to, danes ne več. Zjebana stanovanja so dejansko ocenjena zelo previsoko, tako da realna vrednost - intudi tržna je dejanso 50% cene. Sodelavec kupoval pred časom in dejansko ga ne bi tudi na trgu moral za več prodat, mogoče 5 do15% koliko je on odštel na dražbi. Bolj je čudna scena, ko pride tja dejansko 5 do 10 mešetarjev, ki vsakemu, ki dejansko kupi cuknejo nekaj 100€. samo zato da dajo mir. Tiste bi pa dal prvo prste polomit potem pa zapret.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
še tbi direktno...vsa ta stanovanja so precenjena glede na dejansko tržno vrednost. In je žal 50% realna vrednost. dober nakup bi bil 25% vrednost. Če ne verjameš se malo pozanimajkoliko stanovanj se djeansko sploh proda po teh variantah,po katerikoli vrednosti.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Kaj potem so tale 8x precenjena? http://www.nepremicnine.net/

hysterical-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Kaj potem so tale 8x precenjena? http://www.nepremicnine.net/

hysterical-1.gif
V precej primerih ja. Sicer pa nikoli ne bom razumel, kako lahko nekdo stanovanje v bloku iz leta 1960 ceni nad 1200eur/m2 s starimi inštalacijami, potrebno vse renovirati, slabo ogrevanje, brez izolacije, pri čemer dobiš čez cesto stanovanje v novogradnji za 1300eur/m2, pri čemer ima precej boljše razporejene prostore, vse komplet novo, s talnim gretjem, moderna kopalnica, dvigalo, vsaj 15cm stiropora, itd. ...

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.502
113
49
Na sončni strani ALP
Sem za firbec šel gledat stanovanje v bloku letnik 1948.
Sicer renovirano, da prideš s kufri, postaviš pohištvo in imaš mir.
zmaga.gif

Cena? Sitnica... preko 1.200€/m2
stupid-1.gif

V bližini pa novogradnja in ne morejo prodati stanovanj po ceni 1.100€/m2
crazy1.gif

Potem se pa zamisliš. A nekateri nočejo prodati ali pa se samo hvalijo, da imajo stanovanje viška....
17758-icon_confused.gif

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
V novem bloku za 1100 na metr poslusas soseda kako svojga Fanta naziga, pa tocn ves kdaj gre srat. V 100 let starem bloku imas za 1200 renoviran mir.
smirk-1.gif

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Citat:
Uporabnik nevem pravi:
pozdravljeni, po nakupu nepremicnine na drazbi in je vsa zadeva pravnomocna, dolznica ne odpira vrat in se ne javlja na telefon. glede na to da je neprimicnina uradno moja, ali lahko vstopim v stanovanje brez dolznicinega privoljenja in kaj moram storiti da gospa zapusti stanovanje. rok za njeno izselitev je ze pitekel. hvala za odgovore in lp

Kaj pa. e se prijaviš na tem naslovu. Kot lastnik se lahko in greš potem na policijo z izgovorom da te noče v lastno stanovanje spustit. Ko imaš vstop pa začneš kake žure prirejat renovirat....

Focus

Pripravnik
27. okt 2007
871
12
18
Luna
Mislim da ce imas tam naslov bivanja te bo mogla spustit noter. Če nebo hotla pa ključavničar da vdre v spremstvu policije.

ThaShizznitt

Fizikalc
13. jan 2008
4.781
4
38
Js bi najprej na lep nacin, ko bi pa se mi zazdel, da se norca iz mene dela, bi slo pa drugac, ker bi mi zivc pocil in bols da se sama skensla ven.

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
Zrihtaš ji eno drugo najemniško stanovanje. Malo pobrskaš po Salomonovem oglasniku in bolhi.
smile-1.gif

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Salomonov oglasnik je že pred leti poniknil zaradi prepožrešnosti. Bil pa je vodilni pred 16 leti.

S to svojo požrešnostjo je omogočil vzpon Bolhe, Avto.net in Nepremicnine.net.

Zdaj je nekako tako:

- če kupuješ nepremičnino, greš na nepremicnine.net. kar je na salomonu ali bolhi, je tudi tam.

- če kupuješavto, greš na avto.net.

- če kupuješ karkoli drugega od omenjenih zadev, greš na bolho.

Če pa nimaš kaj početi v življenju in bi rad bogu tratil čas, greš pa na salomona.