dolznica noce iz stanovanja

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Citat:
Uporabnik onlyme pravi:
ksz.
Eno teoretično vprašanje. Počakaš da gre dolžnica v trgovino, zamenjaš ključavnico in počakaš v stanovanju. Če dolžnica pokliče policijo in jim pove, da si jo vrgel ven, vse zanikaš in rečeš da že en mesec živiš v stanovanju. Brez naloga, policajem ne dovoliš vstopa v stanovanje, če pa dobijo nalog, pa se že zdavnaj rešiš vseh dolžnicinih stvari. A lahko kako dokaže, da si jo na silo ven vrgel?

Prav to sem razmišljal in se narediš potem butastega kot ona.
zmaga.gif

Ha čepa je to bivša lastnica in je izgubila stanovanje zaradi nekaj položnic in ti si kupil poceni stanovanje ?? Tukaj se je treba pa postavit mal nazaj
confused-1.gif
Ja, je treba stopit mal nazaj, ker potem je sodišče poravnalo dolgove, njej pa je ostalo še kar nekaj tisočakov, s katerimi lahko gre v najmeniško stanovanje. Ampak ne, akceptiramo to, da je folk dolžan okrog in okrog, ima pa v lasti 100k eur vredno nepremičnino, katero pa je nesprejemljivo, da se mu jo odvzame in proda, ter poplača dolgove, pa ponavadi mu še kar nekaj denarja ostane.
bonk.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Aha...
No, dokaj podobna situacija je pri socialnih transferjih, vračanju le-teh, poplačilu iz nepremičnine in dedovanju (kar je zadnji čas aktualno)...
Čisto identično... Prejemal bi denar od države, imaš pa nepremičnino ki je "don't touch" in bo po tvoji smrti prešla na potomce. Le -ti pa ne bi poskrbeli zate, ker je to dolžnost države, ampak hej, bajto pa pustite pr' gmah, to je pa moje...

Res ni čudno da smo tam kjer smo... v (|)...

yahel

Fizikalc
23. jan 2013
3.539
61
48
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Ha čepa je to bivša lastnica in je izgubila stanovanje zaradi nekaj položnic in ti si kupil poceni stanovanje ?? Tukaj se je treba pa postavit mal nazaj
confused-1.gif

Zakaj že se je treba postavit mal nazaj?
confused-1.gif

Vržt hudiča ven, če niti vrat ne odpira in ni možen dialog, potem dosežeš svoje na grd način. Kakšen je njen razlog za izgubo stanovanja je čisto vseeno, sigurno je v naprej vedela kaj se bo zgodilo in je verjetno ignorirala vse opomine. Nekaj podobnega kot je bilo lani s tisto familijo, ki so jo deložirali iz hiše ker niso plačali nekaj računov za elektriko.

Te stvari so lahko tako laufale v socializmu, tega ni več, dojamite zlepa ali zgrda. Šlepanja na račun države in hvatanja krivin samo zato, da dosežeš svoje je konec.

SHARK1

Globus
3. okt 2012
3.643
2
36
Bi se moral pri nakupu stanovanja človek obremenjevati še s tem,ali ga je kupil poceni ali drago? Torej,če kupim stanovanje po normalni ceni,je logično da se stari lastnik takoj izseli ven,pri nakupu po malo nižji ceni pa je zgleda kar normalno,da tam stari lastnik lahko živi še kaki dve leti in mu nič ne moreš?
Ok,kdo je tukaj zdaj nor?
13.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.764
5.913
113
Jaz na to situacijo gledam, kot klasični nakup nepremičnine. Formalni lastnik je dolžan banki, le ta pa preko kreditne pogodbe prodaja njegovo nepremičnino. Kupec tukaj ni kriv nič. Tudi celotna nepremičnina se ne prodaja zaradi 3 neplačanih položnic recimo Snagi. Prej se rubijo TV, sedežna itd...
Torej kako bi bilo če vsak ki prodaja nepremičnino, le te ne sprosti. Kako bi bilo če bi vsak novi kupec nepremičnine, moral do konca življenja delit nepremičnino s bivšim lastnikom.
Dejstvo je da so časi, ko se je to reševalo na silo, so mimo. Obisk pri odvetniku je tukaj neizbežen. Najprej uradni opomin, nato tožba, nato deložacija po sklepu sodišča. Šele takrat se bo bivši lastnik moral izselit, ker le takrat imaš papir v roki, in te pri deložaciji lahko spremlja varuh reda in miru.
Zanimivo bi bilo vedeti, če imaš slike, kako je hiša izgledala od znotraj pred nakupom. Zavarovati je neboš mogel če nimaš nekega dejanskega stanja. Tudi če ti dosedanji lastnih spusti vodo, iztrga parket, zakuri spalnico je vprašanje če ti to povrne zavarovalnica, ker nimaš dokazila, v kakšnem stanju se je nepremičnina zavarovala. Tukaj se zopet pozanimaj z agentom. Ker v najboljšem primeru bo zavarovalnica terjala škodo od povzročitelja, če bo ta znan (ne dvomim, da nebo znan, če bo vložena tožba proti njemu).

Skratka, nagazil si na mino. Če si kupil dokaj ugodno, se tolaži da nekaj tisočakov stroškov pokriješ z ugodnim nakupom. Če si kupil po normalni tržni vrednosti pa se lahko malo tepeš po glavi.

Nazadnje urejeno:

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik yahel pravi:
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
confused-1.gif

Zakaj že se je treba postavit mal nazaj?
confused-1.gif

Vržt hudiča ven, če niti vrat ne odpira in ni možen dialog, potem dosežeš svoje na grd način. Kakšen je njen razlog za izgubo stanovanja je čisto vseeno, sigurno je v naprej vedela kaj se bo zgodilo in je verjetno ignorirala vse opomine. Nekaj podobnega kot je bilo lani s tisto familijo, ki so jo deložirali iz hiše ker niso plačali nekaj računov za elektriko.

Te stvari so lahko tako laufale v socializmu, tega ni več, dojamite zlepa ali zgrda. Šlepanja na račun države in hvatanja krivin samo zato, da dosežeš svoje je konec.

Zato ker smo v ***** !
Služb ni ! Če pa so,so pa slabo plačane.Pokojnina zelo nizka,stroški visoki !

Kupec stanovanja je po vsej verjetnosti plačal manj,ker je nekdo v stanovanju,ki ima hud socialen problem.
Ignorirati položnice??? Ne se hecat,zaradi položnic nekateri delajo samomore ! Kako naj plačajo ?
Šlepanje na račun države ?? Ali ni tako,da država nas šlepa ?
Ljudje bi radi samo imeli streho nad glavo in jedli,vendar danes je tudi te težko.lp.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik jtfc pravi:
Ej kaj ima to sedaj z "malimi ljudmi" tukaj veze...

tukaj gre za preračunljivca s kapitalom, ki je na dražbi kupil hišo za pol cene ali nekaj takega, in sedaj je prišel še najtežji del da stanovalca stera ven. Če, bi bilo enostavno, bi še kakšen drug na tak način kupoval hiše za pol cene, tako moraš pa še v račun vzet, da se moraš potem ljudi rešit ven. Zato pa potem ni "toliko" ugoden nakup.

Kvečjemu je "mali človek" stanovalka v hiši.

Ne,ne, gre se za zakon in njegovo izvršitev.Glede "malega človeka" sem se navezal na rušitev črne gradnje na gorenjskem, ko je bilo treba pa rušit Turku, se je pa vse ustavilo, kao, ni denarja in zdej vse stoji.

Nazadnje urejeno:

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Aha...
No, dokaj podobna situacija je pri socialnih transferjih, vračanju le-teh, poplačilu iz nepremičnine in dedovanju (kar je zadnji čas aktualno)...
Čisto identično... Prejemal bi denar od države, imaš pa nepremičnino ki je "don't touch" in bo po tvoji smrti prešla na potomce. Le -ti pa ne bi poskrbeli zate, ker je to dolžnost države, ampak hej, bajto pa pustite pr' gmah, to je pa moje...

Res ni čudno da smo tam kjer smo... v (|)...

Bravo, kratko in jedrnato.
aplauz.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik gloglo pravi:
Potem na dražbo ni šla nepremičnina prosta bremen... wtf?
Kaj ti ni jasno? Ti lahko kupiš moje stanovanje, mi ga plačaš, naredima prepis, vse po regelcih, če hočeš lahko imaš svojo nepremičninsko agentko, da vse uredi. Ampak jaz se potem nočem izseliti. Wtf mi boš naredil?

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Citat:
Uporabnik sgh pravi:

Zato ker smo v ***** !

Kupec stanovanja je po vsej verjetnosti plačal manj,ker je nekdo v stanovanju,ki ima hud socialen problem.
Ignorirati položnice??? Ne se hecat,zaradi položnic nekateri delajo samomore ! Kako naj plačajo ?
Ljudje bi radi samo imeli streho nad glavo in jedli,vendar danes je tudi te težko.lp.

Je težko, vendar za tiste željne dela ni nikoli problema, za one država pomagaj pa vedno ..... pa tudi nekateri imajo veliko prevelika stanovanja, pa da bi prodali šli v manjša in poplačali upnike, ja to je pa NO WAY, tu sem živel, tu bom umrl, pa če me na koncu na cesto vržejo brez vsega in ja na koncu sicer traja, samo se tudi to zgodi.

Poznam človeka se je tudi zelo zapletel, je prodal svoje 1 sobno bogo stanovanje, kupil garažo se v njej naselil in čez čas se je nazaj preselil v drugo garsonjero, pač po zmožnostih. Poznam tudi begunce iz Bosne, ki so sem prišli brez vsega pa danes lepo živijo, pa jim država ni nič pomagala, samo res pa tudi je, da nimajo dveh levih rok.......

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Citat:
Uporabnik matofill pravi:
Citat:
Uporabnik sgh pravi:

Zato ker smo v ***** !

Je težko, vendar za tiste željne dela ni nikoli problema, za one država pomagaj pa vedno ..... pa tudi nekateri imajo veliko prevelika stanovanja, pa da bi prodali šli v manjša in poplačali upnike, ja to je pa NO WAY, tu sem živel, tu bom umrl, pa če me na koncu na cesto vržejo brez vsega in ja na koncu sicer traja, samo se tudi to zgodi.

Poznam človeka se je tudi zelo zapletel, je prodal svoje 1 sobno bogo stanovanje, kupil garažo se v njej naselil in čez čas se je nazaj preselil v drugo garsonjero, pač po zmožnostih. Poznam tudi begunce iz Bosne, ki so sem prišli brez vsega pa danes lepo živijo, pa jim država ni nič pomagala, samo res pa tudi je, da nimajo dveh levih rok.......

Vse to je res ampak tudi pride situacija ko je brez izhoda,neglede na zmožnosti ali pa nezmožnosti,ker vsi tudi niso zdravstveno sposobni delati. Imaš takšne in drugačne probleme in ko gre za streho nad glavo pa če tudi gre za večje stanovanje,ne moramo rečt oj kolk si privošči.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Pri teh stvareh ne gre obsojati kar tako.
frown-1.gif
To so hude stiske ljudi.

Presenetljivo hitro se znajdeš tam, pa čeprav si prepričan, da tebi se pa ne more zgoditi. Najbolj žalostno je, ko so običajno najbolj glasni tisti, ki še dostojnega rezervnega sklada nimajo.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Citat:
Uporabnik SHARK1 pravi:
Bi se moral pri nakupu stanovanja človek obremenjevati še s tem,ali ga je kupil poceni ali drago? Torej,če kupim stanovanje po normalni ceni,je logično da se stari lastnik takoj izseli ven,pri nakupu po malo nižji ceni pa je zgleda kar normalno,da tam stari lastnik lahko živi še kaki dve leti in mu nič ne moreš?
Ok,kdo je tukaj zdaj nor?
13.gif

Če kupiš stanovanje po normalni ceni, je logično da se lastnik izseli ven.

Če ga kupiš pa polovični ceni, pa že v naprej veš, da bo imel lastnik pravico toliko let notri bit pa še bo lahko kaj palamudil. Torej za polovično ceno moraš vzet v račun, da ga boš moral kako ven sterat ali mu zrihtat nadomestno stanovanje ali vse skup zažgat. Zato se pa folk, če je entolk pameten ne spušča v ta posla.

Da tako jokcanje me ne gane preveč. Ja se sem pošteno plačal na dražbi, moj je, uporabljat ga pa ne morem. Pa še vem ne, kdaj ga bom lahko. Pa še najemnine ne plačujejo, pa še svinjsko farmo imajo notri.
evil.gif

Citat:
Uporabnik nevem pravi:pozdravljeni, po najvisji ponujeni ceni na drazbi za nepremicnino in v 30dneh izplacila zneska, celotni postopek po vec kot enem letu se vedno ni zakljucen. po danasnji informaciji da se dolznica ocitno lahko pritozuje na sklepe kolikor zeli (ceprav njene pritozbe prihajajo po vec kot osmih dneh od prejema sklepa in ne placuje taks, ne dviguje poste itd), me zanima ce lahko vplacan denar dobim nazaj in morebitne obresti, torej da odstopim od drazbe saj se vse skupaj ne premakne nikamor. hvala za odgovore in lp

Pri nas so prodajal sosednjo občinsko garsonjero za en drobiž, notri pa en tečen najemnik. Če bi, kupil bi potem vsak dan hodil težit, da okna ne tesnijo al da voda pušča itd itd. Se sedaj se je stegnu, da bi se mogoče vseeno splačalo 2 leti ga prenašat. Samo človek nikol ne ve. Lahko, bi ga tudi gledal še 20 let. V glavnem ven ga ne bi, mogu sterat. Oz. pojma nimam kako bi ga lahko.

Nazadnje urejeno:

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Če bi jest kupil od tebe flet bi z datumom kupnine začela veljati da je hiša prosta bremen. In tudi če si ti še notr te takoj legalno fuknem vn. Ker si pač podpisal to.....

Prideš z policaji in jo vržeš vn, ona pa lahko dokazuje, da ima najemno pogodbo, lastniško pravico... in ja nič od tega nima?
Tudi nasilno ona na sodišču ne more zmagat.

In ja preden grem v nakup stanovanja preverim, koliko ljudi je prijavljenih na tem naslovu, če ima hiša kakšno plombo, breme ali kaj podobnega.... In tudi z kupoprodajno pogodbo naredim tako, da mi ne more noben nič...

Če pa kupoprodajno pogodbo sestavlja en k ma pet minut catja potem je to to...

Kr se tiče izvršbe pa je pač tako, pridejo te nesejo vn in to je to, potem gre na dražbo... Ravno tako kot lizing avto, kaj pa mi morejo če ga vozim....

Pridejo nasilno odgklenejo če ne gre drugače in odpeljejo... konec filozofiranje...

V tej zgodbi mi nekaj smrdi...

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Glej, ni čisto tako.

Da bi našel nepremičnino, brez bremen (vpisanihh v Z.K.) je nekje 50 %. Saj ne puca sodišče tega. Lahko prodaja 1/189 - tino. Pač se vsak odloči ali bo kupil ali ne.

Da pa je prazna oseb (o čemer tema govori), jih je pa 0,01 % (stanovanjskih).

gloglo

Fizikalc
20. maj 2014
1.399
1
36
Kot je rečeno tukaj, stanovanje prodano v celoti na dražbi, prosto bremen. Če kupec nima ključa in ni odziva legalno vstopi v svoj flet, saj je lastnik tega.

Kr se tiče kupoprodajnr, če je pač plomba banke, se pri poplačilu dobi izbrisna pobotnica, če durs pa dursova. Če prodajalec želi biti še mesec dni not in se kupec strinja se naredi pogodba in seveda varovalka deložacija ali kej podobnega...

Sodišče izvede najprej izvršbo, preko izvšitelja nato pa da premičnino ali nepremičnino na dražbo. Ne more pa dati nekaj na dražbo, ki ni predmet izvšbe, zasega ali česa podobnega.. Človek to ne more biti....

Zato mi je vsa stvar čudna. Tudi iz posta je nekaj nerazumljivega, noben ne odpira vrat, noben ne odgovarja, potem se smatra da je stanovanje prazno in pač z profesionalcem zamenja ključavnico.... tako je to, če dobi notr osebo poda kazensko ovadbo...

mislim, da doktorata tukaj ni treba narest...

Nazadnje urejeno:

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Preveč si enostavno vse skupaj naivno predstavljaš.

Seveda sodišče proda nepremičnino prosto bremen v tvojo last. Vendar pozabljaš, da je potem tukaj še posest in tista ideja, pokličeš Policaje me pa res butne močno v smeh, pa kaj misliš, da smo še v času Milice ???
PS. mislim, da ti doktorata tudi od daleč ne boš nikoli povohal, s kako srednjo izobrazbo, boš pa vsaj razumel zgolj osnove prava in njegovih postopkov.
wink-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.753
113
pri taščici
Ta izraz posest mi gre čedalje bolj na jetra. Če bom kdaj brezdomec, najdem prazno državno stanovanje, se v njega (na silo, vlom) naselim, ko pa me pridejo ven metat, pa začnem jezikati o posesti.... Stroške stanovanja (elektrika voda...) naj kar država plačuje.