Dolga vožnja in utrujenost

matej_

Guru
25. okt 2007
2.152
672
113
Mi2 z atom sma šla enkrat v Friederichshafen prek Munchena bila tam cel dan na sejmu in pozno popoldan mimo bregenz-a do innsbrucka nazaj na taurensko avtocesto proti domu.
iz slo do minhna(kava) je pelu ata, jz od minhna do friederichshafna(cel dan na sejmu), potem ata iz friderikshafna do innsbrucka(kava), potem pa jz iz insbrucka preko rosenheima nazaj v slovenijo v enem šusu. mislim da smo bli nekako 26ur odsotni. ko smo prišli domov ponoči vem da sem gledu še en film predn sem zaspal.

drugače pa jz ko grem na pot ne stojim. (če me ne zmatra) vodo ap to prej nabavim pa sam gasa. nekje do 700km v enem šusu je mačji kašelj kaj več pa še nisem probal.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Z našim fotrom sva pa šla enkrat do Magdeburga in potem iz Magdeburga proti Amsterdamu (cca 100km prej sva se ustavla), potem pa proti Münchnu in proti domu. Vse skup je blo se mi zdi 22 ur. Redbull name ni mel nikakršnega vpliva. Zadnjih 500km sva se kr na eno urco menjala... V Lescah sem bil že prav vesel, ko sem zavil z avtoceste na eno mal bolj ovinkasto lokalno cesto.
smile-1.gif

Vglavnem, sam take fure v enem dnevu nebi nikakor mogu narest.

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Kaj naredite, če morate na zelo dolgo pot (1000+ km)? Se nažerete red bullov? (kar verjetno ni ravno dobro ko kofein popusti) Jeste energijske ploščice? Se pogosto ustavljate in delate sklece? Potegnete črtico?
evil.gif

Na vsako polno uro ena lepa črtica pa ni problema
evil.gif

Drugače pa red bull ali dva, liter vode, pa enkrat vmes se ustaviš na eni kavici ter se malo pretegneš pa ni problema
cool-1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zakaj pa se samo umaknejo če blendaš s bixenon, navaden xenon ni dovolj?

Navaden ksenon ne blenda, torej če ima avto xsenon so to navadne luči, dolge pa ne.
Bixsenon so pa še dolge luči, in pri boljši avtih ranga nov A6 ko ponoči nekomu zablendaš
te prej vzamejo "resno", ker o pritisneš mu na podlagi sredinskega špegla skoraj osvetliš notranjost
evil.gif

Glede nato da še malo potegne na plavo, model za trenutek ni ziher al je policija al radar al kaj pri hudiču,
sicer ta "blendarski teror" ni pravičen do ostalih je pa vsekakor učinkotivit ko na kaki nolimit AC letiš
svojih 200 in se en stardec odloči pri 110 it prhitevat kamion,...
Če te pa nemški policaji vidijo, ti pa za blendanje 250€ vzamejo. Ker je pač prepovedno (in ker to počnejo le kreteni) ...

ja, samo eni pozabijo, da so na prehitevalnem pasu...
Kar ti še vedno ne daje pravice blendanja (in je to še vedno prepovedano). In te policaji še vedno kaznujejo. Za opozarjenje je levi smernik.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.261
7.048
113
Če se bi kaznovalo tiste, ki vozijo prepočasi na prehitevalnem bi tudi blendanja manj bilo.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zakaj pa se samo umaknejo če blendaš s bixenon, navaden xenon ni dovolj?

Navaden ksenon ne blenda, torej če ima avto xsenon so to navadne luči, dolge pa ne.
Bixsenon so pa še dolge luči, in pri boljši avtih ranga nov A6 ko ponoči nekomu zablendaš
te prej vzamejo "resno", ker o pritisneš mu na podlagi sredinskega špegla skoraj osvetliš notranjost
evil.gif

Glede nato da še malo potegne na plavo, model za trenutek ni ziher al je policija al radar al kaj pri hudiču,
sicer ta "blendarski teror" ni pravičen do ostalih je pa vsekakor učinkotivit ko na kaki nolimit AC letiš
svojih 200 in se en stardec odloči pri 110 it prhitevat kamion,...
Če te pa nemški policaji vidijo, ti pa za blendanje 250€ vzamejo. Ker je pač prepovedno (in ker to počnejo le kreteni) ...

ja, samo eni pozabijo, da so na prehitevalnem pasu...
Kar ti še vedno ne daje pravice blendanja (in je to še vedno prepovedano). In te policaji še vedno kaznujejo. Za opozarjenje je levi smernik.

sam če levega smernika ne opazi voznik pred nami, ga je potrebno opozorit na ta levi smerokaz in to najlažje naredimo z blendanjem!
evil.gif

flip

Fizikalc
30. avg 2007
1.659
40
48
Isto sranje al je človk fajn utrujen al pa fejst nažgan. En dan še gre peljat ne glede na kilometre. Problem je vozit cel dan, celo noč in potem še cel dan. Meni se tam med tretjo in šesto uro zjutraj tako spi da ni za zdržat in moram it spat, magar za eno urco. Pol pa gre naprej ko šus. Red bull pa nima kakega pravega efekta...

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik flip pravi:
Red bull pa nima kakega pravega efekta...

Redbull je v zelo zeleni meji kaj se tiče kofeina in ostalega, tako da za resen efekt je treba butnit dva na ho-ruk, torej v roku
enega cigareta 2 zmazat, pol pa "kikne", če si fejst utrujen oz. maš več kg pol pa 3 pločevinke. Jaz jih na kaki furi butnem šest,
stem da vozim 24 ur brez problema. Najdalje kaj sem peljal je bilo MB-Minhen-MB-otok Pag je blo ene 36 ur bedenja pa 25 ur
vožnje, pa sem zalil 2x četvorček.

Boljše v takih situacijah malo jetra "pritisnit" kot pa jih ne več uporabljat ko "vgasneš" pod kakim kamionom jaz pravim,...

Nazadnje urejeno:

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
6?
pa da mi pumpo ven vrže....

raj odspim pol urce pa sem dober nadaljne 3

6 v 24 urah je čist ok, saj tega ne počneš vsak dan.

Če pa maš hudega liderja, ki te žene čez celo nemčijo in ko se tako v koloni leti 5 avtov, pozabi na
30 minut dremeža, še hcat včasih nismo smeli, ker je avto mogo bit pred salonom ob 5 zjutraj, da je ob
7 že bil na rastavi za prodajanje, tam skoz šladming pa je samo fleširalo za nami, ampak takrat to ni nobena ovira,...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.244
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
sam če levega smernika ne opazi voznik pred nami, ga je potrebno opozorit na ta levi smerokaz in to najlažje naredimo z blendanjem!
evil.gif
Ti kar, potem pa to še policajem razloži ...
grims-1.gif

Jaz se blendajočim namenoma umaknem malo kasneje kot normalnim ... Malo zabave človek mora imet.
evil.gif

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Citat:
Uporabnik malcomX pravi:
Najdalje kaj sem peljal je bilo MB-Minhen-MB-otok Pag je blo ene 36 ur bedenja pa 25 ur
vožnje, pa sem zalil 2x četvorček.

Oprosti, samo če je tole res, v kar močno dvomim, si navaden bedak. In vsak ki to dela je. Kakor da 36 ur bedenja ni dovolj, si še 25 ur vozil. S tem si bolj ogrožal sebe in druge, kakor če bi bil nažgan. In tega nisi počel od gostilne do doma ampak na dooolgi relaciji
bonk.gif

Če mene kdo vpraša, se s tem ni za hvalit.
ne-ne-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Saj ni res. 25 ur vožnje za dobrih 1000 km je pač laž.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.100
456
83
45
dolenska
A je kdo opazil, da veliko tekočine spijemo na poti? Kadar gremo na pot 300+km, gre na enga dobr liter vode, rdečega bika, kokaljoke,... Jaz ponavadi ne spijem niti kaplice cel da razen par kav. Kako to?

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Kakšne ledvice pa to imaš?
shocked-1.gif

Jaz spijem dnevno 2,5 l tekočine, v glavnem vode, poleti pa tja do 5 litrov.
V avtu pa je ponavadi vroče al je pa suh zrak od klime, pa še kak liter zraven.

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
6
38
Citat:
Uporabnik smoukar pravi:
A je kdo opazil, da veliko tekočine spijemo na poti? Kadar gremo na pot 300+km, gre na enga dobr liter vode, rdečega bika, kokaljoke,... Jaz ponavadi ne spijem niti kaplice cel da razen par kav. Kako to?

Jaz pa prav med vožnjo ponavadi ne pijem oz. zelo malo.

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.100
456
83
45
dolenska
Ne tolk velke, ker bi drugač šel na malkonovo fešto
grin1.gif

Sam ko se pa mihur odpre po kakih 2-h urah, pol so pa pavze
tongue-1.gif
.
Sej ne No 4 ure zdrživ za volanom, pol pa ratam živčen, grem kadit, scat, kofe, vglavnem kadit.