Kupil sem eno za 15 evrov na Aliexpresu (mislim 5m kabla). Kamera z lucko, nastavki (zrcalce za snemanje pod pravim kotom, neka pinceta...) nastavljiva moc svetlobe resolucija 720p. Rezultat? Ni vredna 2 evra. Na mojem Oneplus X nikakor ni delovala, prav tako se na nekaterih drugih android telefonih. Uspel sem jo usposobit na Note 8.0 tablici z neko tretjo aplikacijo (in ne tisto za katero link je prilozen). Max resolucija 320x160 (mogoce je odvisno od aplikacije). Slika bi bila za kaksne cevi se sprejemljiva, ampak meni neuporabna ker sem si zamislil z njo gledati kaj je nad spuscenimi knauf stropi. Tam pa se vidi okrog 20cm od lece, vse naprej pa megla. NAJVECJI fail pa je refresh rate. Kamera optimisticno receno dela z nekje 0,5Hz osvezevanjem, kar v praksi pomeni, da ko jo premaknes cakas par sekund, da se slika izostri. Priklopil sem jo tudi na pc... mogoce je tam bila malenkost boljsa resolucija (3rd party aplikacija - originalna je imela trojanca), osvezevanje pa isto katastrofalno. V glavnem ne priporocam, oz poglej za malo visji cenovni rang ce zelis vsaj pogojno uporabnost.
Za info lahko tudi posljem link od moje, da ves kaj ne kupiti.