Dolga endoskopska kamera za gsm

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.572
6.657
113
pri taščici
Ima kdo izkusnje z ebay endoskopskimi kamerami za pregled kanalizacije. Ce je na 20m dolgem kablu bi bilo idealno.
Ali se to lahko poriva po ceveh, ali se kabli meckajo?
Kako gre to po kolenih?

NoteThis

Fizikalc
25. sep 2013
517
174
43
Kupil sem eno za 15 evrov na Aliexpresu (mislim 5m kabla). Kamera z lucko, nastavki (zrcalce za snemanje pod pravim kotom, neka pinceta...) nastavljiva moc svetlobe resolucija 720p. Rezultat? Ni vredna 2 evra. Na mojem Oneplus X nikakor ni delovala, prav tako se na nekaterih drugih android telefonih. Uspel sem jo usposobit na Note 8.0 tablici z neko tretjo aplikacijo (in ne tisto za katero link je prilozen). Max resolucija 320x160 (mogoce je odvisno od aplikacije). Slika bi bila za kaksne cevi se sprejemljiva, ampak meni neuporabna ker sem si zamislil z njo gledati kaj je nad spuscenimi knauf stropi. Tam pa se vidi okrog 20cm od lece, vse naprej pa megla. NAJVECJI fail pa je refresh rate. Kamera optimisticno receno dela z nekje 0,5Hz osvezevanjem, kar v praksi pomeni, da ko jo premaknes cakas par sekund, da se slika izostri. Priklopil sem jo tudi na pc... mogoce je tam bila malenkost boljsa resolucija (3rd party aplikacija - originalna je imela trojanca), osvezevanje pa isto katastrofalno. V glavnem ne priporocam, oz poglej za malo visji cenovni rang ce zelis vsaj pogojno uporabnost.

Za info lahko tudi posljem link od moje, da ves kaj ne kupiti.

22. jul 2007
13.389
1.646
113
124
+1, ker nima kamera zaobljene leče-ribje oko vsaj ta katero imam jaz za win., se vidi v kanalizaciji navkljub 4 led diodam samo10 cm pred sabo, kar pa je neuporabno.
Tako da ne hiti z nakupovanjem in še enkrat premisli.

Robert

Majstr
21. jul 2007
2.649
466
83
Tolmin
Jaz sem tudi pred časom nabavil eno z 5m kabla za PC za celih 10€.
High resolution 640*480(VGA), 30 ftps
Rabim jo za kdaj pogledat v kakšen motor skozi čep karterja ali sklopko oziroma vse kar je preveč skrito.
Kvaliteta slike in osvetlitev res ni vrhunec ampak mi je prihranila ogromno dela in časa.
Samo kotno ogledalo je več ali manj neuporabno saj se svetloba preveč lomi na neobrušenih robovih stekla.
Za mojo uporabo je zaenkrat dovolj.

Kar se tuže potiskanja po ceveh pa verjetno ne bo šlo saj je kabel premehak.
Lahko pa kamerco prilepiš z izolirjem na "foršpan" in bo šlo lepo
wink-1.gif

Če pa se najde kakšna ugodna z boljšo kvaliteto in OTG (android) pa se priporočam za link
cool-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.572
6.657
113
pri taščici
Lahko je tudi priklop na laptop. Saj je pri hisi nekaj laptopov ki ga lahko prineseš. Sorodniku se je "zabila" kanalizacijska cev (na dvoriscu) in sem potem cvekal o teh kamerah in ko je ceno zvedel je rekel da naj kupim. Sicer smo potem zadevo resili z gasilsko cevjo in veliko vode, ampak sumim da se bo to ponavljalo in....

jaka6

Fizikalc
7. avg 2007
1.302
9
38
Družmirje
Citat:
Uporabnik NoteThis pravi:
Kupil sem eno za 15 evrov na Aliexpresu (mislim 5m kabla). Kamera z lucko, nastavki (zrcalce za snemanje pod pravim kotom, neka pinceta...) nastavljiva moc svetlobe resolucija 720p. Rezultat? Ni vredna 2 evra. Na mojem Oneplus X nikakor ni delovala, prav tako se na nekaterih drugih android telefonih. Uspel sem jo usposobit na Note 8.0 tablici z neko tretjo aplikacijo (in ne tisto za katero link je prilozen). Max resolucija 320x160 (mogoce je odvisno od aplikacije). Slika bi bila za kaksne cevi se sprejemljiva, ampak meni neuporabna ker sem si zamislil z njo gledati kaj je nad spuscenimi knauf stropi. Tam pa se vidi okrog 20cm od lece, vse naprej pa megla. NAJVECJI fail pa je refresh rate. Kamera optimisticno receno dela z nekje 0,5Hz osvezevanjem, kar v praksi pomeni, da ko jo premaknes cakas par sekund, da se slika izostri. Priklopil sem jo tudi na pc... mogoce je tam bila malenkost boljsa resolucija (3rd party aplikacija - originalna je imela trojanca), osvezevanje pa isto katastrofalno. V glavnem ne priporocam, oz poglej za malo visji cenovni rang ce zelis vsaj pogojno uporabnost.

dej mi napiši kateri sofware, ker men tut ne dela na orginalnem

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.745
434
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik NoteThis pravi:

Si vključil USB OTG na Oneplus X?