Dolenjska avtocesta (mimo Trebnjega)

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Sploh ne vem, zakaj sprašujejo te dolenčke. Razlastiti in konec. Potem pa naj jamrajo ali pa se obesijo na štrik. Itak bodo za svojo podrtijo dobili več, kot če bi prodali po običajni poti. Pa še kupil ne bi nihče.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Kako kar tako veš kakšna je cena? Nihče ni omenil, da je cena problem. Če ponujajo 15€ za kvadrat travnika je cena več kot solidna
wink-1.gif

Kak post više:

Citat:
ksz...

Nisem gledal tega posnetka, zato prašam: je bilo kej govora, kolk jim hočjo dat za m2? Vem, da je bilo tole enkrat (se mi zdi, da bolj proti koncu poletja) po TV, pa so govorili o smešno nizki ceni (cca. 15€/m2).. Halo?

15€ je blo rečen za parcelo, kjer je hiša.. kolikor mi je še to ostalo v glavi..

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Kaj češ, južnjak šel prehitevat južnega šleparja ČEZ DVOJNO POLNO ČRTO, nasproti pa je prišel drugi južni šlepar. Tipična nesreča na dolenjki.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.283
4.106
113
Mogoče bi pomagalo ,da se namestijo kakšne table z Smajliji , koliko kilometrov je še do prave Avtoceste.. Nekaj takšnega kot imajo na gradbiščih po AVSTRIJI

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Kaj češ, južnjak šel prehitevat južnega šleparja ČEZ DVOJNO POLNO ČRTO, nasproti pa je prišel drugi južni šlepar. Tipična nesreča na dolenjki.
Po vsem, kar sme slišal/prebral, je zaspal (ali kaj podobnega), ker naj ne bi nikogar prehiteval ...

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
http://www.rtvslo.si/modload.p...amp;c_id=192582
Citat:
Pri odseku Hmeljčiče je nenadoma zapeljal na levo smerno vozišče, oplazil zadnji levi del tovornega vozila, nato pa čelno trčil v vozilo, ki ga je za tovornim vozilom vozil 56-letni državljan BiH-a.

Lahko je prehiteval ali pa zaspal, zvedeli verjetno ne bomo nikoli. Sam sem sicer videl že ohoho prav takih prehitevanj, kot je opisano (deset let nazaj so bili taki manevri stalnica na tej cesti). Pri taki vožnji pa močno prednjačijo naši južni brati.

Nazadnje urejeno:

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Mogoče bi pomagalo ,da se namestijo kakšne table z Smajliji , koliko kilometrov je še do prave Avtoceste.. Nekaj takšnega kot imajo na gradbiščih po AVSTRIJI

take smajlije imajo tudi pri nas.

kolk km pa je res te ceste med avtocestama?

škoda, ker so še na unem delu kjer se je dalo prehitevat dal dvojno črto
frown-1.gif

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
>>> kolk km pa je res te ceste med avtocestama?
15 km

>>> škoda, ker so še na unem delu kjer se je dalo prehitevat dal dvojno črto
frown-1.gif

edino pravilno. Cesta je tako prometna, da nimaš nikjer kaj prehitevat. To dvojno črto bi morali dati že pred precej leti, ne pa šele štiri leta nazaj, ko jih je 8 zgorelo v nesreči.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.534
2.914
113
v lokalni ostariji
coolpower: me zanima kako bi ti gledal da tvojo "podrtijo" katero si gradil, delal... celo zivljenje en razlastnini ker si ti itak bedak? ves ni to tko enostavno in s tujim kurcem po koprivah mahat je komot...vsak bi pac rad cimverc. enim ta kraj, lega... pomeni ogromno... recimo da ti isces let parcelo in najdes idealno, jo pozidas (se matras naslednih 10 let da vse spedenas ker hoces imeti tipitop DOM) pa pride en brihtol, rece: nc tvojo podrtijo bomo pa zdele kr podrl, damo ti "trzno" ceno (ki je glede na to da nihce tam noce vec kupiti parcele ker ve da bo AC ali nekaj podobnega mimo letelo zeloooo nizka)... bi ti bilo vseeno? ali bi probal kaj vec iztrzit?

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Normalni ljudje se lahko marsikaj zmenijo in pri večini gre pogajanje čisto lepo čez, drugače bi imeli cel kup socialnih problemov. Ampak nekdo, ki zahteva legalizacijo na črno zgrajene zidanice pa valda ni čisto gladek. Si čisto normalen že v štartu, ko se spraviš na črno gradit?

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Po mojih izkušnjah (pač, ker sem delal na takih inštitucijah, pa vem praktično za vse glavne nepremičninske probleme na dolenjski avtocesti), so taki ljudje običajno že v lastnem okolju eni veliki nergači, ki jih nihče ne mara. Največji problemi pa so, zanimivo, s tistimi, ki jim niti ni kaj dosti do izgubljene zemlje, zato pa toliko več do velikega kupa denarja. Poleg tega so velikokrat največji problematiki lastniki te "podrtije, ki so jo gradili, delali ... celo življenje" pravzaprav lastniki le majhen del življenja.
grims-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Veš kaj. Me ne briga če jo je gradil s svojim penisom 364 dni na leto, 19 ur na dan.
Tu gre za višje interese in, predvidevam, več kot pošteno kupnino ali nadomestno lokacijo.

Država mora včasih presekati vozel in prisiliti posameznika da se ukloni v prid skupnim interesom. In avtocesta to je. Meni gre na bruhanje ob pomanjkanju testosterona v tej državi, oblasti, ki nima jajc udariti po mizi in narediti po svoje, četudi mimo volje nekaj krajanov ali kar cele krajevne skupnosti. Naj se pa odselijo iz Slovenije, če jim tu kaj ne paše.

Da bi se moja familija pobila na Dolenjki (brez lastne krivde) zato, ker en butast dolenjski kmetavz ne da svoje špelunke in posledično stoji gradnja avtoceste? Lahko ti garantiram, da bi nekega jutra sosedje ugotovili, da je hiša prazna, sosed pa bi čudežno izginil. Prav tako bi isti dan izginila določena motorka, lopata, vsa oblačila tistega dne, čevlji, 1 komplet rokavic iz lateksa, 1 komplet rokavic iz usnja, en kup folije ter 20 litrov solne kisline in še nekaj vreč apna za povrhu.

Izginile bi tudi klešče, verjetno pa bi se najditelji (če bi imeli kaj najti) spraševali, kam so odšli zobje ter prsti na rokah ter zakaj je v (najdeni) vrečki le slaba petina telesa).

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
ok imas deviacije levo in desno... hocem povedati da ravno niso pa vsi za v en koš...

Seveda niso. lahko pa ti povem, da glavni zaviralci zahtevajo neverjetne vsote denarja (tudi po več deset milijonov evrov) za precej razpadlo bajturino - zanimivo, nobena od teh bajt, ki so bili glavni zaviralci gradnje, ni bila ne vem kaj, običajno precej stara reč, potrebna nujne obnove. Najdejo se pa celo ljudje, ki v teh hišah sploh ne živijo (uradno sicer ja). Glede na naše "učinkovito" sodstvo pa potem Dars (in ostali) kaj dosti ne morejo.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.534
2.914
113
v lokalni ostariji
coolpower lahko je biti brihtn za tipkovnico...

fora je v temu do KAM naj gre drzava? tako kot je bilo pred leti? goli otok? kaj pa ce bi bil ti ta dolenjski kmetavz?

in mimogrede: razlastitev se tudi uporablja... bodi brezskrbi!

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Če bi jst bil dolensjki kmetavz, ki bi se tako obnašal, bi seveda pljuval po vseh. Vseh, ki mi ne bi plačali enormne cene in ustregli mojim bolanim foram. Moj sosed bi si verjetno upravičeno mislil, da sem ruknjen in da je skrajni čas za razlastitev.

Pa še prav bi imel.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:

Da bi se moja familija pobila na Dolenjki (brez lastne krivde) zato, ker en butast dolenjski kmetavz ne da svoje špelunke in posledično stoji gradnja avtoceste? Lahko ti garantiram, da bi nekega jutra sosedje ugotovili, da je hiša prazna, sosed pa bi čudežno izginil. Prav tako bi isti dan izginila določena motorka, lopata, vsa oblačila tistega dne, čevlji, 1 komplet rokavic iz lateksa, 1 komplet rokavic iz usnja, en kup folije ter 20 litrov solne kisline in še nekaj vreč apna za povrhu.
Ja ti bi to uredil kar prek računalnika
hysterical-1.gif

Zgodbe pa ne poznaš glede na to kar si napisal.
Kmet, ki ga omenjaš ni nikogar prislil da prehiteva preko 2 polnih črt in tudi če bi kmet dal parcelo ti ne veš če bi bila cesta že zgrajena.

Do gorenjske še vedno ni AC pa ni nobenga kmeta vmes...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.679
6.711
113
pri taščici
Saj veš nekateri samo kmetje vidijo...
pa ponavadi je res tako, da se zadeva zavleče zaradi tistih ki so pred desetletjem dobili "namig" kje bo avtocesta in se ravno tam sedaj prodaja kmetija.... kaj boljšega kot kupit za "smešen" denar in sedaj za to isto stvar zahtevat cel stolpič v lj

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Vse skupaj še vedno ne izniči dejstva, da prihaja do zamude pri gradnji zaradi posameznika, ki bi ga v vsaki normalni državi že zdavnaj zabrisali s tiste parcele, nepremičnino pa porušili z buldožerji.