Doktorski študij/podiplomski študij - Menedžment

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Pa kaj je tko tam slabega, še zdaj mi ni jasno
smile-1.gif
????

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Abraham pravi:
Doktorski študij v Kranju ali Kopru?
crazy1.gif

Še en bluzer, ki se bo prisesal na državni proračun, efekta od njega bo pa Nula koma Josef.
bonk.gif

boš potem meni rekel da sem bluzer in priklopljen na jasli????
sprasujem se.gif

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
smile-1.gif
????

Verjetno jim gre v nos, da je to najlažje narediti in da ti je dosegljvo. Oni pa ne morejo. Ne vem kako si naj drugače celotno sceno v tej temi predstavljam.
Kakorkoli, na vrh tenične izobrazbe je vsekakor več kot priporočljivo imeti še izobrazbo iz managementa, če ne drugega zaradi širine in nekih osnovnih znanj. Veliko ljudi poznam, ki so tehnično zelo sposobni, kar se tiče pa same organizacije in managementa (organiziranje, vodenje, planiranje, kadrovanje...) so pa popolnoma bosi. Šola ti ne da vsega, še daleč od tega, ti pa lahko odpre oči, da vidiš zadeve še iz drugih perspektiv in začneš morda malo drugače tudi razmišljati ali pa vsaj vzameš v obzir tudi druge vidike.
Je pa še bolje če zadevo malo kombiniraš; Npr. na EF boš dobil poleg osnov managementa tudi osnove ekonomskih ved, na FOV boš dobil v paketu znanja iz informacijskih tehnologi, kadrovanja ali proizvodnje - odvisno od smeri. Premisli kaj te dejansko sploh zanima.

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
smile-1.gif
????
V prejšnji firmi je bil direktor magister organizacije del, ravno tako vodja proizvodnje, vodja nabave, tehnični... v glavnem en kup organizatorjev dela in ravno organizacija dela je najbolj škripala. Tok so ga sral, bli brihtni in nič se jim ni dalo dopovedati, da sem jih imel poln k. in sem odšel drugam. Jasno je šla firma počasi v podn. Ko so večinski lastniki postali tujci, so čez pol leta vse tele organizatorje dela razhajkali.
Poznam tudi diplomanta koprskega menedžmenta, ki je uspel iz dokaj uspešnega čistilnega servisa, ki ga je imel prej, z nauki navedenega faksa vse skup tok razširiti, da je šlo na koncu vse cugrunt, bajta je od banke, računi blokirani, avto zarjaveta Favoritka...
frown-1.gif

@vaginko: ne bom rekel, ker te ne poznam in ne tvojega dela.
smile-1.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
smile-1.gif
????

Verjetno jim gre v nos, da je to najlažje narediti in da ti je dosegljvo. Oni pa ne morejo. Ne vem kako si naj drugače celotno sceno v tej temi predstavljam.
Kakorkoli, na vrh tenične izobrazbe je vsekakor več kot priporočljivo imeti še izobrazbo iz managementa, če ne drugega zaradi širine in nekih osnovnih znanj. Veliko ljudi poznam, ki so tehnično zelo sposobni, kar se tiče pa same organizacije in managementa (organiziranje, vodenje, planiranje, kadrovanje...) so pa popolnoma bosi. Šola ti ne da vsega, še daleč od tega, ti pa lahko odpre oči, da vidiš zadeve še iz drugih perspektiv in začneš morda malo drugače tudi razmišljati ali pa vsaj vzameš v obzir tudi druge vidike.
Je pa še bolje če zadevo malo kombiniraš; Npr. na EF boš dobil poleg osnov managementa tudi osnove ekonomskih ved, na FOV boš dobil v paketu znanja iz informacijskih tehnologi, kadrovanja ali proizvodnje - odvisno od smeri. Premisli kaj te dejansko sploh zanima.

No sej ravno to govorim, potrebujem še znanja " same organizacije in managementa (organiziranje, vodenje, planiranje, kadrovanje...) ". Ne da o tem nič ne vem, ali da se to ne moreš priučiti v podjetju, tudi nikjer ni pogoj da rabiš biti 8.stopnja; vendar je sigurno lažje, če imaš nek papir kjer ti piše da naj bi imel ta znanja, poleg pa dobre delovne izkušnje, znanja in rezultate...skuapj gledano je pomojem
zmaga.gif

Generik

Guru
14. maj 2011
3.901
1.279
113
Pa sem prepričan, da vsega znanja in pogledov na situacije nimaš kot boš imel za tem ko boš odkorakal iz uspešno opravljenega podiplomca. Nekaj ga že imaš, košček ga boš še dobil. Ta košček je včasih veliko vreden. Če je to zavedeno še formalno pa toliko bolje.
smile-1.gif

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Pa sem prepričan, da vsega znanja in pogledov na situacije nimaš kot boš imel za tem ko boš odkorakal iz uspešno opravljenega podiplomca. Nekaj ga že imaš, košček ga boš še dobil. Ta košček je včasih veliko vreden. Če je to zavedeno še formalno pa toliko bolje.
smile-1.gif

Še eden razlog več ! No zdaj bi rad še slišal ostale predlog, ker jaz drugega kot sem naštel kot možne izbire sploh ni
frown-1.gif

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Izbor je, vendar nimaš soldov in morebitnih priporočil. Veliko sreče pri izboru čunga lunga faksa.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Izbor je, vendar nimaš soldov in morebitnih priporočil. Veliko sreče pri izboru čunga lunga faksa.

Glej, ne biti pameten; apisal sem za enega da "odpade"; ne pomeni pa da sem se že za enega sploh odločil...gre samo za razmišljanje/debato; torej na dan z besedo in predlogi o denarju bomo že kasneje, ta sploh ne igra vloge tukaj !

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Hotel ti je povedati to, da v Sloveniji nimaš nič pametnega na to temo.

LP,
PIC