Doktorski študij/podiplomski študij - Menedžment

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Priporoča kdo kakšen program, vem da so v Kranju(FOV), Novem mestu (FOS), Bled (IEDC)... Pozna kdo koga, ki dejansko študira, kako je ...lahko tudi na ZS;

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Priporoča kdo kakšen program, vem da so v Kranju(FOV), Novem mestu (FOS), Bled (IEDC)... Pozna kdo koga, ki dejansko študira, kako je ...lahko tudi na ZS;

hysterical-1.gif

In kako si prišel do tako raznolikega razpona? Najprej se odloči kaj sploh želiš

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:

tudi v kopru je in če te kaj zanima me samo vprašaj
smile-1.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Kaj v gorici je res 3 bolonjska stopnja od prava s tem, da je zastonj?

En kolega je enkrat pravil, pa nisem poslušal.

tdi

Fizikalc
7. dec 2011
1.693
11
38
A je še smiselno študirat za diplomo, glede na zadnja dogajanja, kar se tiče ponarejanja in laganja. Sej službo dobi pa potem izbranec iz slovenske dnevne politike.
evil.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Počasi se pomikamo proti 45 letu nazaj.

Ko bomo potem spet šli naprej bodo iskani visokoizobraženi kadri
evil.gif

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.553
7.069
113
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
hysterical-1.gif

In kako si prišel do tako raznolikega razpona? Najprej se odloči kaj sploh želiš

Meni se zdi precej jasno, kaj želi. 9. stopnjo. bilokako. najlažjo.

potem bo pa jok in stok, zakaj ni tretiran tako kot drugi z 9. stopnjo, saj smo vsi enaki. pa nekam vmes je treba še dodati besedici demokracija in slovenistan.

OP: pozanimaj se katere mentorje imaš na voljo. Izbereš tistega, ki najmanj teži in te sploh ne želi videti, samo malo se dopisujeta prek maila. Prihranil boš na času in denarju (potni stroški).Poglej tudi koliko stane študij, ni povsod enako. Po drugi strani se ti pa splača delat 9. stopnjo samo zato, da boš imel dr. pred imenom, če misliš da ga boš vnočil v denarnem smislu, se blazno motiš. Tisti, ki hočejo doktorande, imajo ponavadi tudi željo, katerega... Ni to diploma...

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:

hysterical-1.gif

Ne kapiram kak razpon? Saj je vse povezano z menedžmentom, tako ali drgače? Za FOV sem slišal da so z zadnjem času zelo poostrili, če je res pa nwm. Stvar je taka da se potrebuje za prihodnost za kako boljše vodilno mesto, poleg že osvojene 7 stopnje (tehnične stroke) tudi znanje ekonomije ali menedžmenta; Od tod tudi ideja, da se še enkrat dela 7-ma stopnja pa nima smisla; Če ima kdo kak drug predlog, kaj drugega v zvezi s tem ?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.489
455
83
Najprej: kakšna so tvoja znanja in delovne izkušnje? Greš direktno iz dodiplomca (po možnosti obogatenega s kakšnim honornarnim delom) ali imaš 10 let izkušenj v industriji? Nadalje se lahko vprašas koliko truda si pripravljen vložit in ali imaš dovolj denarja za npr. IEDC - bo ranga 20k. Če ga nimaš: ali se ti splača vzeti posojilo in potem vztrajati na službi 15km od doma 7-13h (ekstremen primer).

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Ne, ne grem direktno; nekaj izkušenj že imam, za naprej so tudi dobre možnosti za napredovanje, tudi moje delovno mesto je zahtevno; vsekakor drugega kot OB delu ne pride v poštev (pa to tudi ne govorimo za trenutno službo, govorim za 7-10 let naprej !!!) Služba že sedaj ni 15 km amapk konkretno več, ampak s tem ni problema; Vsekakor potrebujem nekaj v smeri kot sem napisal, zarad mene lahko tudi samo zaradi papirja, tako kot sem se na tem dodiplomcu "pregaral" predvidevam ne bom nikjer več
smile-1.gif
IEDC torej odpade, 20k je preveč !

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Gledam neko srednjo varianto; kvaliteta-težavnost (čim lažje) -cena nižja; Čeprav prvo in drugo nikakor ne gre skupaj pa vseeno
smile-1.gif

Še vedno pa mi lahko kdo predlaga kaj drugega, ali je na voljo zgolj in samo tole ; očitno sem našel vse; So vsi ti študiji v petek/sobota ?

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Citat:
Uporabnik Jordan pravi:
Vpiši se v SDS, zvesto plačuj članarino in "prostovoljne" prispevke, pa boš avtomatsko postal strokovnjak za vse mogoče in nemogoče. Ne bi se čudil, če boš postal gospodarski minister in zamenjal nesposobnega Žerjava.
grims-1.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Za kar koli resnega boš moral v tujino. Razen če misliš do smrti delat v Sloveniji.

Jordan

Fizikalc
5. jun 2009
2.839
-9
38
Ljubljana
Saj, vendar takrat pa rabiš papir --> zdej če ni dober se bo takrat videlo; bolje je pa meti nekaj kot nič
smile-1.gif
... + seveda izkušnje in znanja ter dotedanji dosežki !!!

Floki

Guru
6. sep 2007
10.141
3.196
113
Če nujno ne rabiš papirja potem pač ne delaš doktorata.....edino če imaš preveč denarja

Abraham

Fizikalc
16. feb 2011
5.436
2
36
63
Doktorski študij v Kranju ali Kopru?
crazy1.gif

Še en bluzer, ki se bo prisesal na državni proračun, efekta od njega bo pa Nula koma Josef.
bonk.gif