Dodatno zavarovanje - mladi voznik

mtl

Guru
19. jul 2007
10.846
515
113
Kras
www.mtl.si
Tisti, ki ste to že dali čez, po možnosti pred kratkim.
Na kaj je potrebno paziti pri tem, so kakšne cake? Če se prav spomnim, da je bila na začetku težava, ker je to zavarovanje krilo le obvezni del, ne pa tudi kasko dela. Sedaj je to verjetno že poštimano?
Je kakšna zavarovalnica še posebej ugodna oz. če imaš pri njih več zavarovanj dajo dodatne popuste? Kakšna je sploh okvirna cena? Ne bi pa na avtu delal posebej zavarovanja, ampak na otroka, tako da bo lahko vozila več vozil.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.261
3.617
113
Marlbor
Tisti, ki ste to že dali čez, po možnosti pred kratkim.
Na kaj je potrebno paziti pri tem, so kakšne cake? Če se prav spomnim, da je bila na začetku težava, ker je to zavarovanje krilo le obvezni del, ne pa tudi kasko dela. Sedaj je to verjetno že poštimano?
Je kakšna zavarovalnica še posebej ugodna oz. če imaš pri njih več zavarovanj dajo dodatne popuste? Kakšna je sploh okvirna cena? Ne bi pa na avtu delal posebej zavarovanja, ampak na otroka, tako da bo lahko vozila več vozil.
Generali:
1. Za avte zavarovane pri Generali 55eur. Za kasko ni potrebno doplačilo. Pogoj, avto ne sme biti registriran na tega mladega voznika. Sicer potrebuje naslednje kritje spodaj:
2. Za lasten avto in avte zavarovane pri katerikoli zavarovalnici: 85eur. Brez kritja na kasku drugih zavarovalnic.
3. Kompletno s kritjem tudi na kasku pri drugih zavarovalnicah pa je cena 128eur.

Popust: popust, če je že kakšna polica sklenjena na zavarovalca
nabira se bonus, vsako leto 5%, pomeni naslednje leto nižja premija, če ni škode (pa ta bonus lahko potem koristi pri registraciji lastnega vozila).

• Všeč mi je
Reactions: mtl

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.669
17.049
113
Seveda. Samo pozoren bodi na to kaj dejansko podpisuješ (t.j. preberi) saj ima npr. Sava to kot dve ločeni postavki in imaš lahko kritje zgolj za odgovornost, zgolj za kasko (velja za vozila zavarovana pri vseh zavarovalnicah) ali pa seveda tudi oboje.

Je kakšna zavarovalnica še posebej ugodna oz. če imaš pri njih več zavarovanj dajo dodatne popuste?
Kot v veliko primerih je to tudi tokrat kar veliko odvisno od posamezne stranke.

Kakšna je sploh okvirna cena?
Cca. 50-150€ letno, odvisno od izbire kombinacije in zavarovalnice.

Ne bi pa na avtu delal posebej zavarovanja, ampak na otroka, tako da bo lahko vozila več vozil.
Edino pravilno, to je tudi namen takšnega zavarovanja in tako bo tudi že začela z nabiranjem svoje bonifikacije.

• Všeč mi je
Reactions: mtl

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.674
5.348
113
Najugodnejša polica mladega voznika je pri Savi, krije AO, AO in Kasko, za vse zavarovalnice:
1. leto je premija 122€
2. leto je premija 110€
3. leto je premija 95€

Če mladi voznik v tem obdobju ni imel nesreče, lahko iz teh polic potem pridobi tudi 15% bonusa ko kupi svoj avto,
od vseh treh ti to ponujajo, je to najbolj optimalna varianta.

• Všeč mi je
Reactions: mtl in Matey

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.674
5.348
113
Kaj sem nekaj pomešal in opcije za zgolj odkup 30% soudeležbe pri kasku pri Savi ni mogoč?
Sava:

če delaš avtomobilsko polico AO in AK, lahko ob sklenitvi police vključiš kritje za mladega voznika AO in AK (*1)

če dodajaš na veljavno polico avtomobilskega zavarovanja (AO, AK) naknadno doplačilo za mladega (702), pa je možno dodati samo za AO,
kritje za kasko se ne da dodati naknadno, čeprav je na polici tudi AK za avto.

(*1) doplačilo mladega voznika AO in AK na Savini avtomobilski polici je dražje kot samostojna polica Mladi voznik (Sava).

Skratka, če stranka želi zavarovanje mladega voznika da pokriva vse zavarovalnice, je Sava najugodnejša.

• Všeč mi je
Reactions: mtl in Matey
22. jul 2007
14.039
2.024
113
124
Najugodnejša polica mladega voznika je pri Savi, krije AO, AO in Kasko, za vse zavarovalnice:
1. leto je premija 122€
2. leto je premija 110€
3. leto je premija 95€

Če mladi voznik v tem obdobju ni imel nesreče, lahko iz teh polic potem pridobi tudi 15% bonusa ko kupi svoj avto,
od vseh treh ti to ponujajo, je to najbolj optimalna varianta.
Ta bonus je postal že burleska, ker je vsako leto zavarovanje dražje navkljub ne vem kakšnemu bonusu.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.669
17.049
113
Ta bonus je postal že burleska, ker je vsako leto zavarovanje dražje navkljub ne vem kakšnemu bonusu.
Popolnoma logično, če upoštevaš, da je podražitev v % višja kot nov popust v višini 5% kot napredovanje v nižji PR (v kolikor sploh napreduješ v nižji PR).

Drugače je pa bonifikacija še vedno več kot dobrodošla saj je brez nje zavarovanje še veliko dražje, dobi pa človek pri vsemu skupaj res nek grenak priokus glede na to, da se zadnja leta zavarovanja tako močno dražijo, da gre za večino (!) strank premija vsako leto gor namesto dol kot smo bili navajeni pred časom.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.674
5.348
113
O boh...

se bo spet treba vračat k splošni ekonomiki, tega preprosto premalo učijo v šolah...

Če zrastejo cene rezervnih delov, se povečajo izplačila škod, če je več škod od predvidenih, bo naslednje leto kakšna cena?

A. Višja
B. Enaka do konc lijfa
C. Mogla bi bit nižja, saj je vse nateg, zavarovalnice itak nič na plačajo!

Da bo lažje za razumeti:
Cena kruha je danes 4€/kg, letos bo zaradi slabe letine moka dražja 30%, ker je država dvignila minimalno plačo za 10% bodo višji stroški dela cca 10%,
pa podražila se je tudi elektrika za cca 10%.

Kakšno ceno kruha lahko pričakuješ v prihodnjem obdobju:
A. Višja
B. Enaka
C. Nižjo

Ja, bonus je kar ključen, brez njega bi bila cena višja do 40%, je pa res ko enkrat dosežeš max bonus, cena ne gre več dol, ampak samo še gor...

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.669
17.049
113
Ja, bonus je kar ključen, brez njega bi bila cena višja do 40%, je pa res ko enkrat dosežeš max bonus, cena ne gre več dol, ampak samo še gor...
Meni je letos uspelo ob max bonifikaciji ter brez sprememb kritja priti z lanskih 660€ (letos bi bil na 700) na 470€. Sem pa šel od Generalija k Grawe.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.669
17.049
113
Pri meni ravno kontra Generali ceneje od Grawe.
Verjamem. Zato pa non-stop trobim, da je posploševanje o tem katera zavarovalnica je trenutno najbolj ugodna lahko zavajajoče in da si naj raje vsak omisli ponudbe narejene točno zanj in njegovo vozilo pa se lahko tako točno ugotovi kako&kaj.

• Všeč mi je
Reactions: Gamero

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.891
3.459
113
KSZ: prejšnji teden dobil ponudbo Generallija za podaljšanje obv. zavarovanja + kasko 1% + toča + kraja cca 550€; potem sem se odločil samo za kasko 1% + toča + kraja in je bilo 450 € - vozilo stoji pri dilerju zaradi prodaje. Razlika je samo 100€, čeprav je obvezno okoli 180€.