Dobre zavore

gr69

Guru
15. dec 2009
11.572
2.617
113
še v SLO - ampak komaj
Dodaj še, kaj je dejansko botrovalo k “mazdini neumnosti”.

Mene ima vedno bolj, da bi (no - včasih tudi dejansko) potegnil po desni mimo - in se tresem, da onega polža slučajno kaj ne predrami in se spomni sam desno premakniti. Dodatek - tega nikoli, ampak res nikoli, ne počnem, če ni odstavnega (in ja - oke na peclje, ker vem, da odstavni ni vedno po celi dolžini).

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.518
1.103
113
Bi bilo možno, da ga voznik zaradi tako velike razlike v hitrosti sploh ni videl tisti čas, četudi bi s pogledi in smerokazi naredil vse po pravilih?

• Všeč mi je
Reactions: YaMiha

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
No ja, glede na gostoto prometa, pač zadeva realno ni bila zrela za divjanje 280 km/h. To ti že osnovna kmečka pamet kaže.
Mazda je pa čisto normalno prehitevala še počasnejšega.
In seveda, če bi model vozil običajnih 130 km/h, ne bi bilo čisto nič. Tako je pa bilo v riti za 170 km/h razlike.

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Bi bilo možno, da ga voznik zaradi tako velike razlike v hitrosti sploh ni videl tisti čas, četudi bi s pogledi in smerokazi naredil vse po pravilih?

Ne znam zares oceniti, ker imam premalo izkušenj z vožnjo avtov okrog mene 200 plus, ko je kaj prometa...

Verjetno pa je ta dilema (filozofsko) odveč, kakšnih hudih ovinkov (vanje pa tako ne moreš voziti 280 na uro) pa ne vidim...

Po moje sta možnosti za tole napako dve: brezbrižnost (sploh ni pogledal, ker on lahko gre na sosednji pas kadar hoče, saj ima noter tistih 140!) ali pa... brezbrižnost (pogledal je samo enkrat, zelo na hitro, in zapeljal levo, češ, saj ga ne bom oviral, saj imam noter 140! Zato preprosto ni pravilno mogel oceniti avta zadaj levo.).

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
ni prehiteval, ampak je vozil
če mi gre kej na živce, so pa to taki, ki kampirajo na prehitevalnem pasu, ko da so sami na svetu ;)

Kampirati z 280 na uro sploh ne moreš. Kaj pa greš z 280 na uro kot na skrajno levi pas, še posebej če so na desni avti?

Kampira na levem pasu tisti frajer v mazdi, ki ga je izsilil...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Se strinjam. Ampak ti ne veš da avto, ki ga vidiš v vzratnem ogledalu pelje 300kmh. Ko se je odločil za prehitevanje je bil avto 200metrov zadaj. Tisti ki vozi in naprej gleda lahko bistveno bolje oceni.
Sorry, ampak če na no limits AC ne zmoreš ocenit hitrosti tistega, ki se ti približuje, pač ne menjaš pasov.

Krivda v tem primeru je sigurno deljena. Vedno so nas učili: kriv je tisti ki te odzadaj nabije.
So vas narobe učili. To še pri nas ne drži.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
Kampirati z 280 na uro sploh ne moreš. Kaj pa greš z 280 na uro kot na skrajno levi pas, še posebej če so na desni avti?

Kampira na levem pasu tisti frajer v mazdi, ki ga je izsilil...

Na smernem vozišču z najmanj dvema prometnima pasovoma sme voznik, ki je prehitel vozilo in želi prehiteti še drugo vozilo ali drugega udeleženca cestnega prometa, ostati na prometnem pasu, po katerem je prehiteval prvo vozilo, če s tem ne ovira hitrejših vozil, ki se mu približujejo od zadaj.

Fonzl

Guru
5. sep 2007
6.762
4.912
113
glej tudi če se po prehitevalnem pasu pelješ 180 km/h in ti od odzadaj prileti fitipaldi z še 100 km/h več. Kaj lahko storiš? Že 180 km/h je zelo hitro.

zakon je jasen
kako pa v praksi zgleda, si pa lahko vsak dan ogledaš kar na naših avtocestah - vozimo vlakec po prehitevalnem pasu, vozni je pa na pol prazen
lokomotiva je clio, tazadnji vagonček pa ferari

• Všeč mi je
Reactions: gr69
I

Izbrisan uporabnik 474

A ni bilo že precej let nazaj en "incident" pri Švabih, ko je en v Mercedesu peljal 250+, dohitel vozilo, kjer sta bili mama+hči, ki je od strahu prehitro reagirala, zgrmela iz AC in se obe ubili? Mislim, da je bilo kar nekaj polemike o tem Nemčiji in celo kakšni zakoni glede tako hitre vožnje pri Nemcih... Bom moral prav pobrskat...

tony

Guru
23. jul 2007
9.663
1.482
113
Zanimiva reč. Tisti v mečki ni nič kriv.

Lahko pa bi bil česa kriv inštruktor, ki voznice ni naučil voziti na splošno in ne kako poteka promet na AC. In podobno še komisija, ki ji je dala vozniško...

• Všeč mi je

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
Mazda je pa čisto normalno prehitevala še počasnejšega.
Ti si ali slep ali pa butelj. Debil v Mazdi je naredil vsaj tri fatalne napake:
- spregledal zadaj vozečega, ki je LEGALNO po pravilih prehiteval, kar pomeni, da se v nobenem primeru ne bi smel skipat na pas pred njega
- Mazdaš se je spravil za dva pasa levo, kar tudi nikoli ne delaš. In ni šel le en pas levo, ker je prehiteval
- Mazdaš je menjaval pas na konkretno prekratki varnostni razdalji do prehitevanega vozila, zato je pa moral sunit na levi pas, ker bi se sicer skantal v vozilo spredaj

In ti napišeš, da je normalno prehiteval. Poglej si natančno še enkrat video na visoki resoluciji in če to še vedno misliš, si en navaden butelj. Pa še enkrat: to je v Nemčiji, kjer moraš pričakovati takšne izstrelke, ker niso čisto nič redkega.

Tip v BMWju je odlično reagiral in rešil butla, je pa res, da bi jaz verjetno že prej spustil plin in imel nogo na zavori, ko bi videl, kako Mazda gre na meni desni pas. Pač lekcije, ki se jih naučiš v Slovenistanu.

Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: tony

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
To je enako legalno, kot ko traktor v križišču v nepreglednem ovinku odvzame prednost motoristu, ki je pridrvel 140 km/h.
Motorist še vedno mrtev, čeprav je iz vidika odvzema prednosti kriv traktorist.
Zdrava kmečka pamet ti pa pove, da traktorist ne bi mogel preprečit nesreče, če se nekdo na cesti obnaša in pridrvi kot kamikaze.

Ampak ja tisto zgoraj je klasično obnašanje BMW dinamikov. Je enako pri nas, v mestu 90 km/h če le je lokacija, kjer ni policajev, na avtocesti pa klasično blednanje in vožnja 3 mm za ritjo drugih. Na cesti se vrti samo okrog njihovega ega.

• Všeč mi je
Reactions: koliko in VanZ

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
To je enako legalno, kot ko traktor v križišču v nepreglednem ovinku odvzame prednost motoristu, ki je pridrvel 140 km/h.
Motorist še vedno mrtev, čeprav je iz vidika odvzema prednosti kriv traktorist.
Zdrava kmečka pamet ti pa pove, da traktorist ne bi mogel preprečit nesreče, če se nekdo na cesti obnaša in pridrvi kot kamikaze.
Ti si resno butelj: tip v BMWju je LEGALNO vozil 280 in ti MORAŠ pričakovati tako raketo. Tvoj tip z motorjem je pa za več kot 50% presegel omejitev hitrosti. In tebi je to isto. Ampak ja, vidim s kom imam opravka. Napake Mazdaša si pa zanemaril, a ne? Jih ni.

Sranje, s kom si delimo ceste.

• Všeč mi je
Reactions: 9999

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Brez omejitve ni bianco ček, da ne prilagajaš hitrosti razmeram in gostoti prometa na cesti.

• Všeč mi je
Reactions: koliko

gr69

Guru
15. dec 2009
11.572
2.617
113
še v SLO - ampak komaj
Še 17tič - dajte no še malo popljuvat onega, ki je kampiral na srednjem pasu. Bemu sunce - a je res tako težko razumeti pravilo vožnje po skrajno desnem pasu in da, če bi se ga vsi držali, sam promet tekel hitreje in predvsem varneje. Je pa za tako “zahtevno” vožnjo treba znati menjati pas tudi pri vratolomnih hitrostih nad 100 km/h.

• Všeč mi je

sad

Guru
24. avg 2007
21.042
9.683
113
Brez omejitve ni bianco ček, da ne prilagajaš hitrosti razmeram in gostoti prometa na cesti.
Malo več pojdi v Nemčijo in se čudi. Tole kar je na videu, ni nobena gostota prometa in padalci na levem pasu s krepko čez 200km/h niso redki v takšnih situacijah. Sploh v bližini kakšnih avto mest.

Sicer pa bmk, škoda časa za take. Samo upam, da te ne srečam na cesti, ko se boš vlekel kot smrkelj in uveljavljal svoj prav.