Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Je kdo probal mogoče od Lidla kavo v zrnju? Pakirano v ličnem sodčku.
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik baldrick pravi:
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
mi smo iz Goriške pa valda da pijemo ekspreso. Kavo nakupimo ko je orng znižana in to čim več različnih zadev, ker si jih mama potem zmeša. Ita kave so ji premočne. Kupimo pa vse od Bristot Lavazze do mattioni (ma tam pražarnico), Gorizianr (ma glih tko pražarnico takoj čez mejo).
jaz pijem espresso iz kavomata (ni nek bavbav nekaj čez 100 € od saeca) in bristot classic, ali pa segafredo, lavazza (oba rdeča) sta top
jaz bi pri mlinčku pazil to da ima keramična rezila. vsak pošten kavomat ki ga ma vgrajenega, ima keramična rezila.
cafe vergano je tud okej, Pelini top tud menda (sam je hudičevo draga). Hausbrandt, segafredo,lavazza..nimaš kaj falit. Prosi koga ki je ob meji z Ita naj ti jih nabavi ko so znižane.
A mi lahko prosim bolj podrobno to razložiš z keramičnimi rezili in zakaj so ta boljša kot nerjaveča, ker tole prvič slišim al pa vidim, si pa pravkar kupujem mlinček za kavo. Ker sem nehal piti vse te pred pakirane mletance.
Imaš kak mlinček že ogledan? Tudi sam kupujem.
gledal sem npr. tole: http://espressomento.si/collections/rocni-kavni-mlincki
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
Citat:
Uporabnik baldrick pravi:
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
mi smo iz Goriške pa valda da pijemo ekspreso. Kavo nakupimo ko je orng znižana in to čim več različnih zadev, ker si jih mama potem zmeša. Ita kave so ji premočne. Kupimo pa vse od Bristot Lavazze do mattioni (ma tam pražarnico), Gorizianr (ma glih tko pražarnico takoj čez mejo).
jaz pijem espresso iz kavomata (ni nek bavbav nekaj čez 100 € od saeca) in bristot classic, ali pa segafredo, lavazza (oba rdeča) sta top
jaz bi pri mlinčku pazil to da ima keramična rezila. vsak pošten kavomat ki ga ma vgrajenega, ima keramična rezila.
cafe vergano je tud okej, Pelini top tud menda (sam je hudičevo draga). Hausbrandt, segafredo,lavazza..nimaš kaj falit. Prosi koga ki je ob meji z Ita naj ti jih nabavi ko so znižane.
A mi lahko prosim bolj podrobno to razložiš z keramičnimi rezili in zakaj so ta boljša kot nerjaveča, ker tole prvič slišim al pa vidim, si pa pravkar kupujem mlinček za kavo. Ker sem nehal piti vse te pred pakirane mletance.
keramika je kovina + nekovina po sestavi.
http://www.gurman.eu/index.php?S=1&Article=459 tu maš opise nože oz sestave rezil
http://www.mizs.gov.si/fileadm...riali_Kisin.pdf stran 58 točka keramični materali
razlika je od tega da se rezila manj segrejejo do življenjske dobe. Pri nerjvanih rezlih je/so potem potem še dodtaki za nerjavenje, katerih pa če jih je malo in če se rezila mehansko poškodujejo lahk zadeve začno rijat. Pač kavna zrna majo/vsebujejo kisline tud kako bazo verjento ni to zna nagajat če pride recimo do mehanskih poškodb rezil. Keramika je v takih primerih inertna - odporna na vse živo
kar se toplote (gretja rezil tiče) ti zna toplota glih tko negativno vplivat na zmleto kavo (možnost razpada različnih komponent (od aminoklislin naprej) v kavi in to spet zna vplivat na okus. Dobro kave glih prav dolgo ne mrcvariš samo vseeno
kermaika ti na nič ne vpliva, nič je n emore poškodovat itd. zato je tolk fajn
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Daj probaj
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Daj probaj
sem danes zmlel, naj te opozorim da je zmlete tolko da je ta sodček poln do vrha
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
@baldrick - tlemaše enega s keramičnimi rezili pa da je na štrom
http://espressomento.si/products/baratza-vario-kavni-mlincek
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Citat:
Uporabnik tomi pravi:
Citat:
Uporabnik ynos pravi:
Daj probaj
sem danes zmlel, naj te opozorim da je zmlete tolko da je ta sodček poln do vrha
Zakaj si pa vse zmlel?A ni point ravno sproti mleti, da imaš vedno frišno, boljši okus, penca...
Citat:
Uporabnik baldrick pravi:
Citat:
Uporabnik visek_izobrazbe pravi:
@baldrick - tlemaše enega s keramičnimi rezili pa da je na štrom
http://espressomento.si/products/baratza-vario-kavni-mlincek
Nočem kavomat samo mlin kuvam na džezvo drugo ni opcija.
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Vprašanje...pije kdo kavo s cukrom? Če ja..potem se niti ne ubadajte z iskanjem boljšega okusa kave ampak kupite samo najcenejšo pa je..
cuker pokvari vsako kavo...pa ali je to cheap barkafe ali top shit escobar.