Kako pripravit kar se da dobro kavo doma? Brez nakupa aparata za par 100 EUR.
Nabavil sem bakreno džezvo pred meseci (tuška kava mi je vseeno najboljša), zadnje čase pa sem začel probavati malo "boljšo" kavo od klasike Barcaffe. Od Illy, Lavazza, pa do premium uvoženih zadev, ki jih dobiš v Sparu in Mercator centrih.
Najbolj me je navdušila kava kupljena v kavarni v Moderni galeriji, izbiraš med 4-5 okusi. Sami jo uvažajo, sami pražijo sproti...pred tabo zmelje kavo in ti jo lično zapakira. 10dag pride med 2,5 in 3,5 EUR, odvisno od sorte. Ker doma pijem kavo samo ob vikendih, mi to ni nek strošek, če bi jo vsak dan, se tega ne bi šel.
Zdaj gruntam, da bi si kupil še ročni mlinček in bi kupoval kar v zrnju kavo. Če kavo skuhaš takoj, ko je zmleta je precej boljša.
1. Kako pa vi delate kavo doma? Aparat, tuška, kaj tretjega?
2. Recept za turško kavo? Vsak pravi po svoje, eni daj v vrelo, eni daj v hladno, eni pregrej, eni ne pregreti... Sam sem opazil, da mi je najboljša če vzamem 150ml vode, dam v džezvo. Dodam 12g kave in segrejem, da se kava speni, vendar ne zavre čisto. Takoj prelijem v skodelico in počakam kake 2 minuti preden začnem piti. Zelo fajn.
3. Priporoča kdo kak mlinček za kavo?
4. Priporoča kdo še kakšno kavo za testirati?
PS: Nehal kadit pred 2 mesci, pa sta se mi okus in vonj ful ojačala.
Nabavil sem bakreno džezvo pred meseci (tuška kava mi je vseeno najboljša), zadnje čase pa sem začel probavati malo "boljšo" kavo od klasike Barcaffe. Od Illy, Lavazza, pa do premium uvoženih zadev, ki jih dobiš v Sparu in Mercator centrih.
Najbolj me je navdušila kava kupljena v kavarni v Moderni galeriji, izbiraš med 4-5 okusi. Sami jo uvažajo, sami pražijo sproti...pred tabo zmelje kavo in ti jo lično zapakira. 10dag pride med 2,5 in 3,5 EUR, odvisno od sorte. Ker doma pijem kavo samo ob vikendih, mi to ni nek strošek, če bi jo vsak dan, se tega ne bi šel.
Zdaj gruntam, da bi si kupil še ročni mlinček in bi kupoval kar v zrnju kavo. Če kavo skuhaš takoj, ko je zmleta je precej boljša.
1. Kako pa vi delate kavo doma? Aparat, tuška, kaj tretjega?
2. Recept za turško kavo? Vsak pravi po svoje, eni daj v vrelo, eni daj v hladno, eni pregrej, eni ne pregreti... Sam sem opazil, da mi je najboljša če vzamem 150ml vode, dam v džezvo. Dodam 12g kave in segrejem, da se kava speni, vendar ne zavre čisto. Takoj prelijem v skodelico in počakam kake 2 minuti preden začnem piti. Zelo fajn.
3. Priporoča kdo kak mlinček za kavo?
4. Priporoča kdo še kakšno kavo za testirati?
PS: Nehal kadit pred 2 mesci, pa sta se mi okus in vonj ful ojačala.