Dober NFC video

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Imam biometrični potni list iz 2007 in mi ga aplikacija NFC TagInfo ne prebere. Mi pa prebere drugače vse živo: parkirno kartico, kartico za smučanje, javni prevoz.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Imam biometrični potni list iz 2007 in mi ga aplikacija NFC TagInfo ne prebere. Mi pa prebere drugače vse živo: parkirno kartico, kartico za smučanje, javni prevoz.

Sem dodal v prejšnji post še kaj rabiš. Jst sem prebral BP vse.

Edit: skenirat moraš notranjo stran (prvo). Od zunaj meni ni delovalo ok (ni prebralo vseh podatkov za uspešno dekodiranje), traja nekaj časa ker je vmes slika tako da drži par sec

Nazadnje urejeno:

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Saj vem katero stran je treba skenirati, ampak še vedno ne dela. Sem probal iz obeh strani, od blizu in od daleč in nič. Če presvetlim stran se lepo vidi RFID antena.
Lahko da je NFC v nexusu premalo močan. Kak telefon imaš ti?

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
ksz...

če kdo razmišlja o nakupu točno takih, kot so v videu (oz. kot jih je kupil futuristic), jih bom imel v kratkem na voljo za prodat, ker prej logično nisem preveril, če moj telefon to podpira
bonk.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Saj vem katero stran je treba skenirati, ampak še vedno ne dela. Sem probal iz obeh strani, od blizu in od daleč in nič. Če presvetlim stran se lepo vidi RFID antena.
Lahko da je NFC v nexusu premalo močan. Kak telefon imaš ti?

Testiral sem z LG 4X in pa SG Mini 2. Ti sploh ne prebere ali samo ne prikaže podatkov?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Sploh ne zazna RFIDja. Vse ostale kartice mi takoj zazna in prikaže neke RAW podatke, tu pa niti trzne ne.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
655
113
Jaz sem pa danes testiral z NTK kartico/vstopnico, ki so jo hostese skenirale z Win telefoni.
Z nexus 4 mi je ni niti zaznalo, kolegu z LG L7 pa jo je prebralo brez problema...

böc

Majstr
1. avg 2007
2.390
451
83
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

Potni list se da čisto lepo prebrat. Mora biti nov (biometričen), rabiš pa dodatek za dekripcijo podatkov (algoritem). Javni ključ je številka potnega lista in emšo (oz. rojstni datum). V osnovi ti to omogča branje VSEH podatkov ki jih vidiš tudi v potnem listu (podatki + hi-res slika).
Vsaj pri meni ni mogoce prebrati "prstnih odtisov" in se dveh drugih stvari. Razlog "Command not allowed/Security status not satisfied."

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Citat:
Uporabnik boc pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

Potni list se da čisto lepo prebrat. Mora biti nov (biometričen), rabiš pa dodatek za dekripcijo podatkov (algoritem). Javni ključ je številka potnega lista in emšo (oz. rojstni datum). V osnovi ti to omogča branje VSEH podatkov ki jih vidiš tudi v potnem listu (podatki + hi-res slika).
Vsaj pri meni ni mogoce prebrati "prstnih odtisov" in se dveh drugih stvari. Razlog "Command not allowed/Security status not satisfied."

Z "javnim" ključem gre samo kar sem omenil, prstni odtis pa razno antiteroristično sranje ki ni nikjer napisano na potnem listu tudi z NFCjem ne moreš prebrat!
wink-1.gif

Za branje vsega tega rabiš "državni ključ" ki je pa jasno tajnost!
zmaga.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Nabavil sem NFC ReTag + plugin.

Kar me je zmotlo:
- treba odklent telefon, da poskenira nalepko
- rootan telefon za vklop gps in data (to itak imam, je pa zanimivo, da more bit)
- ne zna zaklent zaslona

Ali zna katera aplikacija tudi v drugi aplikaciji delat (primer: odpre app X in v njej pritisne OK), ali znajo samo zagnat X aplikacijo?

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Se strinjam s tabo.
Neverjetno kako je vse polovičarsko narejeno zadnje čase.
Sem kupil od Samsunga Tectiles 2 in inštaliral aplikacijo.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.samsung.tectiles2

Sicer deluje z zaklenjenim telefonom in skozi puro ovitek.
Nima pa vseh funkcionalnosti, ki bi si jih želel.
Manjka GPS, Airplane mode, Mobilni prenos podatkov

Zaenkrat uporabljam samo za vklop bluetootha in izklop wifi v avtu (kar je bil sicer namen) ampak zgoraj omenjene funkcionalnosti bi prišle prav.

Z vsemi drugimi aplikacijami potrebuješ root dostop za dostop do teh funkcij.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Klik Ta aplikacija daje NFC tagu kar nekaj uporabnosti. Za nekatere stvari pa mora biti telefon pač rootan, ker drugače ne gre.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
a jst tole dobro berem/vidim, da WP8 ne omogoča vklop/izklop nastavitev kot so gps, BT, WiFi in tako dalje? Ker potem sem že v drugo za brezveze kupil te tage
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Res je, varnost pač. Potrditi moraš zagon teh storitev, samo od sebe pa ne gre, logo.