Dober NFC video

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
A to se da z nfc "nalepko" nardit;
Če v avtu želim uporabit navigacijo, da mi potem samodejno vklopi; internetno povezavo, gps in zažene sygic?

Za kaj pa kaj uporabljate nfc?

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Ko se usedem v avto prislonim telefon na NFC tag, da se mi vklopi bluetooth in poveže na Parrota.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
655
113
Glede na tale video je to kar želiš zelo enostavno narest.

Jaz sem zdaj naroču 5 NFC nalepk in 1 obesek. Ideja je taka:

V službi:
- izklopi WIFI
- izklopi BT
- nastavi na vibro

V avtu:
- vklopi BT
- izklopi WIFI
- nastavi na normalno zvonenje

V avtu 2 nalepka:
- vključi gps
- zaženi navigacijo

Doma:
- izklopi BT
- vklopi WIFI

Nočno omarica:
- nastavi na tiho (ali airplane mode)

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Za izvajanje akcij se načeloma sploh ne potrebuje zapisljivega taga oz. zapiše se samo metadata o aplikaciji ki potem zažene akcijo (vsak tag pa ima načeloma unikatni ID preko katerega se lahko linka akcije). Akcija in pa vsi ostali parametri so potem zapisani v samem telefonu.

Za tag ki vsebuje podatke je pa potrebno toliko placa kot imaš podatkov. Načeloma je 150bytov dovolj za zapis headerja, kaj več pa že skoraj ne gre gor (ponavadi bo imel že en kontakt več podatkov).

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Glede na tale video je to kar želiš zelo enostavno narest.

Jaz sem zdaj naroču 5 NFC nalepk in 1 obesek. Ideja je taka:

V službi:
- izklopi WIFI
- izklopi BT
- nastavi na vibro

V avtu:
- vklopi BT
- izklopi WIFI

V avtu 2 nalepka:
- vključi gps
- zaženi navigacijo

Doma:
- izklopi BT
- vklopi WIFI

Nočno omarica:
- nastavi na tiho (ali airplane mode)

Zanimivo..
smile-1.gif
Kje si jih naroceval?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.233
7.039
113
Saj tudi na wp8 deluje, le da so omejitve, recimo aplikacij se ne da poganjat avtomatsko, ampak se pač pojavi okno, kjer user klikne "OK" pa gre dalje

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
655
113
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Saj tudi na wp8 deluje, le da so omejitve, recimo aplikacij se ne da poganjat avtomatsko, ampak se pač pojavi okno, kjer user klikne "OK" pa gre dalje
Vprašanje je bilo "Kaj to deluje samo na Nexusih al tudi na ostalih Androidih?"...

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Vprašanje je bilo "Kaj to deluje samo na Nexusih al tudi na ostalih Androidih?"...

Deluje tudi na vseh RFID bralnikih ki podpirajo tako frekvenco (13.56 MHz).

Torej čisto tehnično pravi odgovor je da NFC ni omejen samo na mobilne naprave, lahko se ga bere še s čim drugim!
evil.gif

Tudi v kontra smeri gre, NFC oz. RFID na pravi frekvenci uporablja precej drugih "kartic" ki so namenjene sto in eni stvari. Od parkirnih kartic, kartic javnega prevoza pa do potnih listov (tudi slovenskih). Vse to se da prebrat z mobiolnim telefonom ki podpira NFC (& zna odkodirat vsebino).

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Tudi v kontra smeri gre, NFC oz. RFID na pravi frekvenci uporablja precej drugih "kartic" ki so namenjene sto in eni stvari. Od parkirnih kartic, kartic javnega prevoza pa do potnih listov (tudi slovenskih). Vse to se da prebrat z mobiolnim telefonom ki podpira NFC (& zna odkodirat vsebino).

Jaz sem testiral s potnim listom pa mi ga ni uspelo prebrati. Da pa se prebrati res marsikaj, ampak žal še android ne podpira simulacijo kartice. Tako da žal odpade "ideja" o shranjevanju raznih smučarskih kart ali pa kart za javni prevoz na telefon z namenom da bi kasneje lahko kar telefon prislonil na čitalec.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.144
4.126
113
Citat:
Uporabnik philips pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:

Jaz sem testiral s potnim listom pa mi ga ni uspelo prebrati. Da pa se prebrati res marsikaj, ampak žal še android ne podpira simulacijo kartice. Tako da žal odpade "ideja" o shranjevanju raznih smučarskih kart ali pa kart za javni prevoz na telefon z namenom da bi kasneje lahko kar telefon prislonil na čitalec.

Potni list se da čisto lepo prebrat. Mora biti nov (biometričen), rabiš pa dodatek za dekripcijo podatkov (algoritem). Javni ključ je številka potnega lista in emšo (oz. rojstni datum). V osnovi ti to omogča branje VSEH podatkov ki jih vidiš tudi v potnem listu (podatki + hi-res slika).

Za android rabiš PassportImageDecoder. V nastavitvah moraš pred branjem nastavit prej omenjen ključ.