Dno, dna...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
Zato, ker gre za odraslo osebo, ki naj bi bila zmožna boljšega dojemanja kot otrok in posledično lažje/boljše rešitve problema a v bistvu si ti živ dokaz, da temu ni tako (izjema, ki potrjuje pravilo) saj po premnogih postih z obrazložitvami še vedno enačiš občasen focn otroku ter odrasli osebi
aplauz.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik jest5 pravi:
Ženi se da dopovedati brez pretepa. Če ne gre, je skrajni čas, da se ločiš(če se ne, si preprosto glup)
Sosedu se tudi da dopovedati brez pretepa. Če ne gre drugače, se zadeva reši na sodišču.

Že marsikdo je dokazal, da baba in tudi sosed razume edino batine.
evil.gif

Če gre na sodišče je fasal(a) še enkrat.

Sam sem mnenja, da če z besedo ne dosežeš, tudi z nasiljem ne boš. Ampak prakse so tudi drugačne.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.064
1.860
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
In še enkrat za nazaj - občasna vzgojna otroku na vsake svete ni nasilje.

Kvaj pa je poj? Prilastek vzgojna (klofuta) je dobila, da bi potem nekdo napisal, da vzgojna ni nasilje, ker je vzgojna...kaj je trigger, da mulca za ušesa al pa po riti? Kaj je trigger? A?
grims-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.632
3.081
113
v lokalni ostariji
No vidis matey in ker sem jaz ziv dokaz in te bom tolk casa zivceral da me bos kresnil... Aja ne bos.. Ker odraslega ne smes otroka pa lahko.

Enim odraslim bi cist pritekla klofuta...

Tudi otroka lahko drugace usmeris. Ne bos verjel so ljudne ki niso v zivlnenju fasal klofute pa vedo kaj in kako in so vzgoneni pravilno... Pa najbrz so kot otroci spravl kdaj koga ob zivce...

Zzakaj lahko otroka udaris namesto da bi drugace probal vzgojit zene soseda itd pa ne....

Zaenkrat, Za klofuto otroku nisi odgovarjal. Za klofuto zeni pac. In zato je prvo sprejemlnivo drugo ne.

Ker se ne tako zelo nazaj je bilo popolnoma sprejemljivo da se je zeno vzgojil z par klofutam. Je bila mozeva last...
A zveni znano?

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
lej, tukaj nimaš prav.

ženska, sosed sta odrasla osebka, ki dojemata in razumeta kaj se dogaja.

Otroku je pa nekaj težje razložit z besedami, ker jih niti ne razume. Niti se ne zaveda posledice dejanja če mu to razlagaš z besedami. In je pač bolečina univerzalen jezik, ki ga vsi na tem svetu razumemo, kljub različnim jezikom in kulturam.

in da se dva odrasla kloftata mora biti prav patetično. čeprav marsikdo ne zna drugače komunicirat v stresnih situacijah.

in še enkrat, kot sem že na začetku napisal - ta zakon ni spisan da se drka nas, navadne smrtnike, ampak da lahko sodišče ukrepa v kakšnih SKRAJNIH situacijah, kjer recimo starš neupravičeno PREKOMERNO psihično nadleguje otroka, ali ga omejuje pri gibanju, itn... Pa prej je tukaj še CSD...

kako se pa vzgaja otroka, pa lahko odpremo drugo temo... ampak bo podobna kot une o avtih - vsak ima svoje mnenje in način kako to izvaja... tko da ubistvu so take debate bolj ali ne obsojene na propad brez zaključka.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
Citat:
Uporabnik mistique pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
In še enkrat za nazaj - občasna vzgojna otroku na vsake svete ni nasilje.

Kvaj pa je poj? Prilastek vzgojna (klofuta) je dobila, da bi potem nekdo napisal, da vzgojna ni nasilje, ker je vzgojna...kaj je trigger, da mulca za ušesa al pa po riti? Kaj je trigger? A?
grims-1.gif

Kaj je trigger? Več kot očitno je to različno od starša do starša oz. od osebe do osebe. Jaz zase osebno (še?) ne vem kaj je ta trigger
smile-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.632
3.081
113
v lokalni ostariji
Ja jaz nimam prav ker ne zagovarjam nasilja ocitno. Ves da se tudi odraslim marsikaj ne da dopovedat. Ce bi se dalo bi ziveli v idili. Ce pa misls da otrok ne ve kaj se dogaja se pa motis. Al zagovarjas klofute dojenckom?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
No vidis matey in ker sem jaz ziv dokaz in te bom tolk casa zivceral da me bos kresnil... Aja ne bos.. Ker odraslega ne smes otroka pa lahko.

Enim odraslim bi cist pritekla klofuta...

Ne, ne bom te kresnil. In ja, se strinjam, da bi enim odraslim povsem "pasala" kakšna klofuta ali še kaj več. Sem ravno zaključil z enim takšnim pacientom, sosedom. Po daljšem premišljevanju kako rešit problem tako, da bo najbolje za vse, sem se enostavno preselil. Drugja opcija bi pa bila, da spravim človeka na invalidski voziček, tok sem ga imel že poln k ampak to res ni način pa še sebi bi zj3bal life. Tko da ja, nasilje ni rešitev kar se odraslih tiče, pri otrocih pa kakšna taka klofuta vseeno postavi meje oz. učinkuje pozitivno. Seveda tudi to ne drži popolnoma v vseh primerih otrok.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
Citat:
Ja jaz nimam prav ker ne zagovarjam nasilja ocitno. Ves da se tudi odraslim marsikaj ne da dopovedat. Ce bi se dalo bi ziveli v idili. Ce pa misls da otrok ne ve kaj se dogaja se pa motis. Al zagovarjas klofute dojenckom?

a zdej smo že pri dojenčkih? dej no... sej vemo v katerih letih se vzgaja otroke...

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.543
5.093
113
Zadnjih 50 postov se da razumeti tudi drugače. Otroke se ne tepe, se jih ne omejujejo, temveč se vzgaja, z odraslimi osebami, partnerko pa se potrpi, se jo posluša in se jo ... posluša... in se ji prilagodi, tudi če se je spremenila. A ni tako? Ni razloge za slabe besede o ženskah in ne vem kaj še.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Citat:

Tudi za otroke obstajajo vzgojni zavodi...
Na žalost res. Tam pa najbrz pristanejo otroci ki doma niso imeli niti 10% tiste vzgoje ki jo imajo v zavodu. Redke sreca pamet, vecina pa najbrz zabrede do konca.
Zakaj lahko vsi otroci v vrtcu lahko sami jejo za mizo skuoaj z ostalimi . Ko pa pride domov, pa ne zna niti žlice prijeti , takrat ko jedo ostali ni lačen, ko pa bi jedel, pa ne bil jedel za mizo.
bonk.gif

Nazadnje urejeno:

resnica

Majstr
9. feb 2013
581
645
93
Zanimiva tema. Tukaj se strinjam z alkoholikom, ker sem načeloma proti vsakršnjem nasilju. Prosil bi, če ima ker uporabnik jajca in navede konkreten primer kdaj si je otrok prislužil eno "čez rit", da bomo drugi lažje presodili, če res ni bilo drugega načina za vzgojo.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
eh... brezveze... tuki bomo vsi pametni, da bi bila druga pot... pač, ko se ti ga ne da več opozarjat in mu razlagat, da to kar dela ni ok, ga po rit in to je to...

ne moreš vedeti vseh okoliščin, ki so pripeljala do problema...

resnica

Majstr
9. feb 2013
581
645
93
Zakaj brezveze? Tukaj se večina uporabnikov strinja s tem, da velikokrat ni druge poti.

Nazadnje urejeno:

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.632
3.081
113
v lokalni ostariji
Ampak v vrtcu in soli pa kr more bit druga pot. K tam pa ne sme bit ene vzgojne (pa se strinjamo da bi si jo kksn pamz zasluzu a ne) alpa nad zeno sosedom (tud tukaj se najbrz strinjamo da ai kdo zasluzi kaksno vzgojno. Ali pa dve. Eni temu pravijo rocni vnos podatkov...)

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
jap...

ampak seveda - vedno je druga pot. Ampak takrat pač nimaš časa in/ali volje razmišljat katere druge vzgojne prijeme iz priročnika bi lahko še uporabil.