Da ne bi slucajno kdo srednjesolca budil za v šolo. Ga bo zadnjic.
http://svet24.si/clanek/novice...a-bi-sel-v-solo
Citat:
Uporabnik gr69 pravi:
Ha - tako se pa že da debatirati.
Po mojem si (ste) v debato o smiselnosti novega zakon o nasilju v družini pripeljal(i) vzgojne, pedagoške ... prijeme - ampak tu bi bilo treba debato ločiti.
To, da kakršnokoli nasilje pri vzgoji, ni pravi pristop se itak strinja velika večina.
Iz tvojega pisanja pa je bilo razumeti, da podpiraš novi zakon - pa očitno le ni čisto tako. Ali pač?
Moje mnenje je, da je boljši drugačen pristop in starše izobraziti. Vem - utopija, kar pa še vedno ne bi smelo pripeljati do tega, da država podrobno ureja čisto vsako stvar v našem življenju.
Pa mogoče še na "prositi in morati" - slej ko prej se bo otrok srečal z določenimi normami in omejitvami - in če tega ni še noben krat izkusil, so problemi na vidiku. Ker v šoli in nato v službi te običajno ne prosijo - oziroma se zadeve končajo s prošnjo: "No g. Janez - prosim, izpraznite svojo mizo in se odstranite iz delovnega mesta".
Moje mnenje - pa bognedaj razumeti, da kakorkoli kritiziram tvoj pristop.
Naj nam vsem uspe vzgojiti jih v samostojne in predvsem samozavestne - ehm - ljudi. (shit - nekako čudno tole na koncu zveni).
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Da ne bi slucajno kdo srednjesolca budil za v šolo. Ga bo zadnjic.
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Meni je med sodobnimi terapevti všeč Zdenka Zalokar Divjak, ki zna biti v svojih predavanjih kar oštra, da staršem kar sapo vzame. Kdaj naj otrok sam je, kaj storiti, če ne, do kdaj se naj doji, itd. Red, meje, čas za vzgojo in doslednost. Kratek intervju
Njena "šola" je tudi Sebastijan Kristovič.
Zakonodaje ne pišejo ti ljudje in ministrstvo ne išče pri takih mnenja. Zakaj ne tudi pri njih, mi ni jasno.
Se mi je zdel nekam domač priimek, oz. oba (je iz Brežic).
Med guglanjem sem naletel na nek blog kjer piše:
Citat:
Mamini sinčki
Objavil pavel dne 4.12.2008
Govorili smo o tem, kako je neki mami zelo težko otroka dati v vrtec ali ga poslati na nek tabor, v kolonijo. To je motnja mame, da otrok takrat pretirano joka, ne motnja otroka.
ZZD je povedala eno misel:
” A veste zakaj so nekoč mame jokale, ko so njihovi sinovi odhajali v vojsko?”
Publika: ” Zato, ker se eno leto s sinom niso mogle videti!”
ZZD:: ” Ne zato! Temveč zato, ker so v vojsko poslale sina, nazaj pa so dobile moškega!”
Moja žena polglasno v publiki, tako da se par parov obrne: ” A zato je danes toliko maminih sinčkov, ker že 20 let ne hodijo več v vojsko!”
Res je da je danes večina moških nesposobna za samostjno življenje, kaj šele za partnersko življenje. Ženske imajo prav, čeprav je ta % tudi pri njih vsako leto višji. A pri moških, po pripovedovanju žensk, seže do 90% za moške mlajše od 45 let.
Zato je pa toliko zagovornikov življenja pri starših v sosednji temi.
V glavnem-hvala za info, bom še prebral kaj njenega.
Citat:
Uporabnik kalbo pravi:
... ker enkrat, slej ko prej bo treba nardit tud kaj, kar ne bo ravno fino in fajn.