Dno, dna...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
Ja od otroka se ne mores locit.... Je pa zanimivo da neobogljeno osebo ki se sama ne more branit nit nic lahko malo 'vzgojno' usekamo. Nekoga ki se lahko sam brani itd pa ne... Hmmm... Ce otroku koristi bi mogoce tud zeni da pride nazaj k pameti npr... Aja to pa ne...

Zabavno...

LoL. A ti to iz kakšnega razloga nočeš razumeti (morda "dober prijatelj" tako "vzgaja" svojo ženo ter ga pri tem podpiraš) ali enostavno ne zmoreš? Otrok je na povsem drugem nivoju kot odrasla oseba ženskega spola. In to nima niti najmanjše veze s tem kdo se lahko brani in kdo ne.

jest5

Guru
18. avg 2007
26.097
-8.767
113
Če ti kar tako malo "vzgojno " tepeš, potem imaš problem. Zamisli se nad sabo.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.064
1.860
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Da nebo nesporazuma ne podpiram pretepanja pac pa to da vcasih mora eno po riti dobiti ali za usesa
wink-1.gif

Lahko utemeljiš zakaj mora?

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.632
3.081
113
v lokalni ostariji
Se mi je zdelo da ne dojamete smisla. Najprej robi ne lazi in podtikaj. Opravici se mi.

Se enkrat nekdo z malo intelekta bi lahko ugotovil da ne podpiram nasilja. In da se mi zdi smesno da se eno nasilje tolerira in podpira drugo pa ne.
Je pa dejstvo da ce otrokom ne skodi vzgojna tudi odraslim nebi. Zamislite se nad seboj....

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
hysterical-1.gif

Ne, to ,da ce otrokom ne skodi vzgojna tudi odraslim nebi NI DEJSTVO.

Dej pejd rajš kej spit, bo bolš za vse
evil.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.632
3.081
113
v lokalni ostariji
Ne pijem.

Ja res argument na nivoju 8888.

Otroku 3x reces pa ne neha in po tvoji logiki mu prpels klofuto. Ce pa zeni 3x reces da nej neha in tega ne naredi pa je izredno skodljivo da jo klofnes? Zakaj? A bo imela travme ko gre v penzijo? Ali pa siptarja ki redno dela zgago... Itd..

A tepemo lahko samo manjse od nas? Mlajse? Ker ce pa otroka udaris pa res ni skode knede. Ni sans da bi imel traume:)

Hmmm

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
Citat:
Ne pijem.

Ja res argument na nivoju 8888.

Otroku 3x reces pa ne neha in po tvoji logiki mu prpels klofuto.

Oprosti ampak to ni moja logika niti praksa. Tisto s pitjem je bila pa šala na račun nicka.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.632
3.081
113
v lokalni ostariji
Sej sem razumel salo:) ni panike..

Ja zato se je zacelo obsojat nasilje... Ker vsaka klofuta zaboli... Se ne tolk dolgo nazaj se je zenske vzgajal s klofutam... Zdej so ostal se otroci... Dejstvo je da pa mocnejsih se pa noben ne upa kr z klofutam vzgajat;)

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
Glej - odrasle osebe se lahko sankcionira in tako prevzgaja na mnogo različnih načinov. In ko to dojameš vidiš, da je focn ženski povsem nepotreben, medtem ko pa otrok v res redkih/določenih primerih potrebuje točno to - en focn, da se malce "strezni". Sam sem jih kot otrok "ujel" samo ene 3x ampak mi je bilo potem kristalno jasno zakaj je temu tako in danes, ko pogledam nazaj na to situacijo, vidim, da je bil ukrep povsem na mestu, sam bi se verjetno še mal bl
grin1.gif

jest5

Guru
18. avg 2007
26.097
-8.767
113
Citat:
Otroku 3x reces pa ne neha in po tvoji logiki mu prpels klofuto.
Hja, verjetno tako delaš ti ane
smirk-1.gif

Med 3x reči in čez rit, je še vsaj ene 10 vmesnih stopenj.
A ti resno misliš, da obstaja samo črno in belo? Samo skrajnosti? Da ali otroka samo crklaš, ali pa za vsako malenkost pretepaš, da komaj sedi
confused-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.632
3.081
113
v lokalni ostariji
Si ziher da pri otroku pa ni nikakor nobene druge metode? In a pri odraslih nebi enostavno zalegla ena klofuta?

Hec je v temu da smo pri odraslih nekako dobili nicelno toleranco do nasilja. Pri otrocih pa se ne. In takoj klofuta ko malo popusti potrpljenje.

Saj ce bi jaz enmu tezil pa bi rekel zdej pa nehi alpa dobis eno okol gobca in bi se vedno tezil pa vasal klofuto bi tud vedu zakaj in da sm zasluzu knede? Ti pa tud a ne? Vzgojno. Sam to se pa ne dela..

Zakaj otroka? En dooober argument zakaj je otrok lahko delezen nasilja odrasla zena sosed siptar pa ne...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
Citat:
Si ziher da pri otroku pa ni nikakor nobene druge metode?

Seveda da so. Nihče ne pravi, da je potrebno usekati takoj.Še sam sem večkrat poudaril, da gre za redke in bolj izjemne oz.posebne primere. Beri malce počasneje, na koncu morda še celo skupaj pridemo
tongue-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.632
3.081
113
v lokalni ostariji
Ne jest5 jaz vem da se marsikaj da resit tudi brez nasilja. Ampak se vedno ne vem kaksen je tvoj argument za nasilje. Saj zene soseda itd tud ne rabis pretepst. Klofuta da se utisa a ne? Aja to pa ne a ne...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
Citat:
Saj ce bi jaz enmu tezil pa bi rekel zdej pa nehi alpa dobis eno okol gobca in bi se vedno tezil pa vasal klofuto bi tud vedu zakaj in da sm zasluzu knede? Ti pa tud a ne? Vzgojno. Sam to se pa ne dela..

Zakaj otroka? En dooober argument zakaj je otrok lahko delezen nasilja odrasla zena sosed siptar pa ne...

Zato, ker je otrok tvoj, zanj si odgovoren in ga ne moreš samo poslat u k oz. se ločit od njega, kar se lahko od glupe žene. Od prizadetega soseda se pa lahko odseliš oz. rešiš težave njegove nevzgoje na miljon drugih načinov. Pa zakaj se sploh ponavljam, to so ti tudi že drugi večkrat napisali. Zadnjič: nevzgojenega otroka oz. otroka v fazi vzgajanja ne moreš obravnavati enako kot nevzgojene odrasle osebe. In to ne samo zato, ker te ta nevzgojena odrasla oseba lahko na gobec. Bo šlo?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
Citat:
Ne jest5 jaz vem da se marsikaj da resit tudi brez nasilja. Ampak se vedno ne vem kaksen je tvoj argument za nasilje. Saj zene soseda itd tud ne rabis pretepst. Klofuta da se utisa a ne? Aja to pa ne a ne...

Pa kakšno nasilje človek "božji"? Kdo piše o podpiranju nasilja nad otroki? Kdo?!?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.304
113
Lahko, če si dovolj primitiven za tako "rešitev", ki to sploh ni.

p.s. ni pogojev, da vse zataji. Vedno se najdejo rešitve mimo nasilja. In še enkrat za nazaj - občasna vzgojna otroku na vsake svete ni nasilje.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.632
3.081
113
v lokalni ostariji
Bom nehal... Ker klofuta otroku je po vase popolnoma sprejemljivo a focn sosedu zeni itd pa nikakor. Pa je lahko tadrug tudi nevzgojen.

Tudi za otroke obstajajo vzgojni zavodi...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.097
-8.767
113
Citat:
Ženi se da dopovedati brez pretepa. Če ne gre, je skrajni čas, da se ločiš(če se ne, si preprosto glup)
Sosedu se tudi da dopovedati brez pretepa. Če ne gre drugače, se zadeva reši na sodišču.
Otroku včasih ME MOREŠ dopovedati. Ne moreš(Ja, ja saj vem, ti imaš ultra inteligentnega sončka, ki vse razume. Eeee otroci so različni, enim lahko dopoveš, enim občasno ne gre) . Se bom ločil od njega? Ga bom tožil? Ga bom dal v zavod?
hysterical-1.gif
Ne!

P.S. Sedaj pa čakam znova eno "inteligentno" od tebe, kako jaz kao razsujem tamalega za vsako figo
hysterical-1.gif