DMC-TZ7 TZ8 ali TZ10

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
Kolebam med temi 3 modeli Panasonica. Predvsem mi je važen kvaliteten posnetek pri max zoomiranju.
Zato bi rad mnenje lastnikov omenjenih 3 modelov. Koliko (če) sploh je model TZ10 boljši od prejšnjih modelov, če izvzamemo vgrajen GPS. Prebrati je namreč mogoče, da je kvaliteta posnetkov pri najstarejšem TZ7 modelu še vedno boljša od TZ8 in TZ10, pa me zanima, če to drži.

Pa še morda najcenejši nakup, katerega mi je uspelo najti. Če kdo najde še cenejšo varianto, prosim, na dan z njo
smirk-1.gif

PANASONIC LUMIX TZ7
http://www.bolha.com/digitalni...oglas1272576312
265 Evrov + poštnina ta model je sploh težko dobiti.

PANASONIC LUMIX TZ8
http://www.electronic4you.at/WebShopAT/Shop/index.aspx
211 Evrov s poštnino

PANASONIC LUMIX TZ10
http://cgi.ebay.de/NEW-PANASON...=item43a2831b24
220 Evrov s poštnino

HonkKong variante ne bi omenjal, ker je posredi država s svojo carino in davkom.

+ morda še najbolj zanimivo vprašanje zame - je mogoče na vidiku kakšen novejši Panasonicov TZ model ?

Nazadnje urejeno:

john

Pripravnik
27. sep 2007
646
0
16
Jaz sem kupil TZ8 in sem zelo zadovoljen

TZ10 ima vgrajen GPS in HDMI izhod, drugače pa je popolnoma enak.

LP

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Citat:
Uporabnik john pravi:
Jaz sem kupil TZ8 in sem zelo zadovoljen

TZ10 ima vgrajen GPS in HDMI izhod, drugače pa je popolnoma enak.

LP

Ne vem, če to drži. Ali ti z TZ8 lahko snemaš HD filmčke v formatu AVCHD lite? Ne moreš, torej si omejen na motion jpeg, maksimalna velikost 2GB po enem filmčku, kar znese cca. 8 minut. AVCHD format je brez omejitev in porabi bistveno manj prostora na kartici.
Torej, če so ti prioriteta filmčki, potem definitivno TZ7, ki ima AVCHD lite format in tudi HDMI izhod. Če filmčki niso prioriteta, potem pa TZ8, sicer je še nekaj malenkostnih razlik, ampak nič bistvenega. Mogoče le velikost LCD displeja, ki je pri TZ8 kar manjša.

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
Glede TZ10 modela sem kontaktiral prodajalca iz Anglije, ki mi je odpisal, da gre za uvoženi Ameriški model (ZS7) z EU polnilcem s 3 mesečno garancijo. Je potrebno biti na kaj pozoren glede na to, da gre za Ameriški model ?

Tito, mogoče veš, kako je s snemanjem pri TZ10 ?
Na http://www.dpreview.com/news/1001/10012605panazs7.asp
sta omenjena tako AVCHD lite kot Motion JPEG

Nazadnje urejeno:

Primus

Fizikalc
23. avg 2007
1.719
82
48
Osrednje Slovenska
1drv.ms
Ameriški TZ10 in Evropski ZS7 sta (skoraj) enaka, razlika je le pri snemanju filmčkov: 10ka snema 25fps (50), 7ka pa 30fps(60) in 7ka nima omejitve dolžine snemanja v AVCHD, TZ10 pa ima omejitev 29min59sek.

Nekatere verzije ZS7, naprimer za Kitajsko, nimajo vgrajenega GPSa. Zato dobro preveri za kateri trg je aparat narejen!

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
Citat:
Uporabnik Primus pravi:
Ameriški TZ10 in Evropski ZS7 sta (skoraj) enaka, razlika je le pri snemanju filmčkov: 10ka snema 25fps (50), 7ka pa 30fps(60) in 7ka nima omejitve dolžine snemanja v AVCHD, TZ10 pa ima omejitev 29min59sek.

Nekatere verzije ZS7, naprimer za Kitajsko, nimajo vgrajenega GPSa. Zato dobro preveri za kateri trg je aparat narejen!

Mislim, da je ravno obratno - ZS7 je Ameriški, TZ10 pa izven Amerike (Evropski)

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
Med temi 3 modeli imam zdaj na oku TZ10. Mi je pa padel na oči zdaj še Samsungov model WB650, pri katerem sta mi všeč tudi funkciji MINIATURE in FISHEYE

pa7-02.jpg

a Panasonicov TZ10 ima kakšno od teh funkcij ? Kakšno je vaše mnenje - se Samsung WB650 sploh lahko kosa s Panasonicovim TZ10 ?

Nazadnje urejeno:

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Citat:
Uporabnik ajvanho pravi: Kakšno je vaše mnenje - se Samsung WB650 sploh lahko kosa s Panasonicovim TZ10 ?
Če je verjeti skupinskemu testu na DPREVIEW in jaz jim v veliki meri verjamem, potem je omenjeni Samsung - boljši.

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
Citat:
Uporabnik oriolus pravi:
Če je verjeti skupinskemu testu na DPREVIEW in jaz jim v veliki meri verjamem, potem je omenjeni Samsung - boljši.

Zanimivo, ker recimo na Trustedreviews pa ljudje Samsungu najbolj zamerijo, kako ima lahko skupno oceno 9, če pa so kvaliteto slik ocenili samo s 7 ?

wg8-01.jpg

Poleg tega naj bi bilo moteče tudi to, da pri zoomiranju videa zvok izgine. Če je to res, ne vem ? Bi pa rad slišal mnenje od kakšnega lastnika Samsunga.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Če bi prebiral teme o fotografiji, bi odgovore že dobil. Da ponovim. Imel sem isto dilemo WB650 ali TZ10. Po "težkanju" enega in drugega sem imel boljši občutek pri Samsungu. Po pregledanih testih ima TZ malenkost boljšo sliko. Za kvalitetne slike itak uporabljam DSLR, Samsunga imam samo zato, da ni treba vedno posegati v torbo za DSLRjem.. Samsung ima širši kot (24 proti 25), večji zoom (12 proti 15) večjo svetlobno občutljivost ( f3,2 proti 3,3), še največja prednost pa nastane pri zaslonu. AMOLED je zakon.

Od obeh pa ne moreš pričakovati neke kvalitete. Prednost pred DSLRjem imata samo v tem, da gresta v vsak žep in da snemata (dokaj kvalitetne) filmčke.

Vidim, da TZ10 kar pada cena. Pri nas je razlika samo še 20€. Ko sem jaz nabavljal, je bil Samsung 150€ cenejši.

Tukaj lahko narediš primerjavo tehničnih lastnosti.

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
Drago, ne bodi jezen, če nimam časa prebrati prav vseh postov, verjemi pa, da sem jih veliko prebral. Ker aparata ravno ne kupujem vsak dan, se rad pred nakupom vsekakor čimbolj prepričam. Zato je zame najboljša informacija iz prve roke - lastnikov zgoraj omenjenih aparatov. Ravno zato sem zelo vesel tvojega odgovora, kateri mi bo (je) omogočil lažjo izbiro.
Zdaj je potrebno le še najti najcenejšo varianto.

PS: Drago, glede na to, da si lastnik Samsunga WB650, je to res, da zvok ob zoomiranju videa izgine
sprasujem se.gif

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Do sedaj nisem opazil, ko pa sem pozorno pregledal posnetke, pa sem ugotovil, da zvok res izgine. Verjetno zato, ker bi se preveč slišal motorček. Baje pa je možno to nastavit tudi drugače. Bom ob priliki preveril.

Gonilniki in navodila so naloženi na aparatu, saj ga računalnik prepozna kot CD pogon in čitalec kartic. Trenutno pa ne morem preveriti, kaj točno je gor.

Nazadnje urejeno:
22. jul 2007
13.382
1.641
113
124
to sem napisal že v eni drugi temi:

za družinsko uporabo na automatiki več kot dovolj , edini minus je zvok motorčka med snemanjem filmčkov, kateri je rahlo moteč pač malo manj zoomiram med snemanjem in se da preživet, sicer tudi drugi fotoaparati ne blestijo pri tej funkciji sodeč po youtubu, za 200€ veliko muzike

drugače se zvok da nastaviti ali ga imaš ali pač ne

ajvanho

Pripravnik
3. sep 2007
463
6
18
Prišel sem do zaključka, da GPSa na fotoaparatu ne potrebujem, niti full hvaljen AMOLEDov zaslon me toliko ne gane, zato me zanima, če menite, da je WB600 z dvoletno garancijo in poštnino vreden 163 €

Nazadnje urejeno: