Glavni benefit gen4 je da podpira ZigBee. Ce ne rabis je gen3 ok
A prav razumem, da gre oboje?Push button ali switch...
tako, da to sigurno nimaš.Ponavadi lahko v appu naštimaš ali je momentary push button ali switch, in elevtuelno še timerČe je motor dumb, potem zigbeeja ne rabim. Ali pač?
A prav razumem, da gre oboje?l
Pa saj končno stikalo je verjetno v roletnem motorju ali pa na roletki, da ti odklopi zadevo.Ne vem, en klasičen žaluzijski. Mislim, da so tehrolove žaluzije. Končna stikala ima. Nima pa možnosti povezovanja.
Sem naročil gen3 in tipke 1-0-2.
Eno kodo za popust sem še našel na internetu in je na shelly.com skupaj s poštnino ravno polovična cena v primerjavi s .si z brezplačno poštnino.
To pa edino, če še status končnega stikala pošiljaš nazaj....Drži - a vseeno rabiš nekaj, da “aplikaciji” pove, da je “na koncu” in da “pritisk” na gumb postavi na “false”. Zaradi “reda radi” …
Saj - če analogna zadeva (fizični odklop faze) ne javi statusa, “moraš” to pokriti preko “tajmerja”, sicer imaš stalno fazo na vodniku - beri: varnostni problem.
Jaz jih vestno dajem v nevtralno pozicijoKdo od tistih, ki ima fizična stikala, jih čez dve minuti, ko je žaluzija gor/dol, izklaplja?
Kabel itak pride v konektor, ki je tako oblikovan, da kontaktov ne moreš prijeti.sicer imaš stalno fazo na vodniku - beri: varnostni problem.
Kalibracijo naj bi imel tudi shelly. Tako da lahko nastavljaš % zaprtosti.tuya stikalne module za žaluzije se da skalibrirati, se pravi da jih daš v način kalibracije, zapelješ žaluzije gor, ustaviš, zapelješ žaluzije dol, ustaviš in izklopiš način kalibracije. potem za vsako okno ve, kje so zgornje in spodnje končne pozicije žaluzij.
Imam tudi jaz opečne stene. Ni slaba ideja, če bi zmanjkalo prostora.darwin: jaz imam globoke doze od TEM, pa je bila vseeno prevelika gneča s kabli, tako da sem moral doze poglobiti, da sem dobil prostor za stikalne module. k sreči imam stene iz modularne opeke, tak da je šlo BP.
Takih je malo.Jaz jih vestno dajem v nevtralno pozicijo
Če ni nobene faze na motorju, potem ga razne prenapetosti ob izpadih/nevihtah ne morejo skuriti![]()
Prenapetost lahko pride tudi po "nuli".Jaz jih vestno dajem v nevtralno pozicijo
Če ni nobene faze na motorju, potem ga razne prenapetosti ob izpadih/nevihtah ne morejo skuriti![]()
Ne vem če, zato ker je nula "ozemljena". Lahko pa kak štromar bolj točno pove glede tega.Prenapetost lahko pride tudi po "nuli".