Jaz bi vseeno predlagal yellow. Ja, je dražji, ampak se da vsaj kaj razširiti.
Ali pa Green v kombinaciji z NASom in tja bazo in backupe.
Pa takoj od začetka štartati s mariaDb namesto standardnega SQLite.
Mene vsaka dva meseca prime, da bi migriral, pa se potem vsedem in počakam, da me napad mine.
Se pa spravljam vse skupaj iz PI prestaviti na Proxmox - upam, da bo pozimi kaj časa.
Ja, brez težav.Vprašanje za đombe.....glede NASov....
Trenutno sem na Synologyu.....ampak me zaradi vedno večjega omejevanja appov mika prehod na Unraid....kjer je boljša pokritost z community appi....pa bolj odprt Linux sistem je...
Kdo fura IOT zadeve prek Unraida?
na kaksnem hardwerju laufas? Katero licenco Unraida imas?Ja, brez težav.
UI secer ni spoliran kot pri truenas-u, ampak je velika prednost da ne rabiš vseh diskov enake velikosti. Če ti kaj leži v predalu, flikneš v array in maš dodatnih nekaj TB.
Kar se tiče IoT-ja, laufaš nekaj dedicated docker container-jev: HA, NodeRed, če imaš zigbee naprave še mqtt broker recimo mosquitto in zigbee2mqtt. Vse je praktično 1 click install oz. mogoče nekaj malega konfiguracije vsakega container-ja.
Mam še staro Plus licenco, vem pa da so vmes nekaj spreminjali ti modeli in sedaj celo nekaj plačuješ na letni ravni če želiš latest update-e oz. če nimaš lifetime paketa. Meni za enkrat zadošča ker imam samo 4 diske, mislim pa da imam s tem paketom podporo za 6.na kaksnem hardwerju laufas? Katero licenco Unraida imas?
A lahko kakšen screenshot narediš, da pogledam?Ni samo to problem. "Uvožene" entitete očitno ne prepozna z imeno. Ko pa entite dodaš alias - pa ga po aliasu najde.
Se mi pa zdi, da je to od začetka delalo brez aliasov in se jim je prikradel bug.