DIY pametna hiša software in hardware

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.841
10.994
113
po mojem se da air povezat tudi direktno na HASSIO ali? kater model klime imaš? če ne direktno pa preko HACS

hermann

Guru
19. mar 2014
9.706
6.587
113
Klima je stara in neumna, krmili se prek wifi ir vmesnika. Pa tudi sesalec bi rad verbalno nagnal na delo

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.841
10.994
113
ceprav nek wifi vmesnik bi zagotovo lahko povezal v hassio. Kater je ta wifi vmesnik? kateri sesalec imaš?

hermann

Guru
19. mar 2014
9.706
6.587
113
Wifi IR je nek tuya in ne dela s home assistantom, niti z localtuya niti s tuya integracijo, robot je pa nek 360 kitajski jajc, ki prav tako ne dela s home assistantom. Oba pa delata z google home in ju imam v HA prek teda tudi uspešno povezana.

Problem je, da voice assistant o teh napravah ne ve ničesar.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.841
10.994
113
sss vidim srajne,
tole je en naredil:

gr69

Guru
15. dec 2009
11.607
2.645
113
še v SLO - ampak komaj
Ni samo to problem. "Uvožene" entitete očitno ne prepozna z imeno. Ko pa entite dodaš alias - pa ga po aliasu najde.

Se mi pa zdi, da je to od začetka delalo brez aliasov in se jim je prikradel bug.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.202
5.658
113
Jaz bi vseeno predlagal yellow. Ja, je dražji, ampak se da vsaj kaj razširiti.

Ali pa Green v kombinaciji z NASom in tja bazo in backupe.

Pa takoj od začetka štartati s mariaDb namesto standardnega SQLite.

Mene vsaka dva meseca prime, da bi migriral, pa se potem vsedem in počakam, da me napad mine.
Se pa spravljam vse skupaj iz PI prestaviti na Proxmox - upam, da bo pozimi kaj časa.

Vprašanje za đombe.....glede NASov....

Trenutno sem na Synologyu.....ampak me zaradi vedno večjega omejevanja appov mika prehod na Unraid....kjer je boljša pokritost z community appi....pa bolj odprt Linux sistem je...

Kdo fura IOT zadeve prek Unraida?

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.047
407
83
Vprašanje za đombe.....glede NASov....

Trenutno sem na Synologyu.....ampak me zaradi vedno večjega omejevanja appov mika prehod na Unraid....kjer je boljša pokritost z community appi....pa bolj odprt Linux sistem je...

Kdo fura IOT zadeve prek Unraida?
Ja, brez težav.
UI secer ni spoliran kot pri truenas-u, ampak je velika prednost da ne rabiš vseh diskov enake velikosti. Če ti kaj leži v predalu, flikneš v array in maš dodatnih nekaj TB.

Kar se tiče IoT-ja, laufaš nekaj dedicated docker container-jev: HA, NodeRed, če imaš zigbee naprave še mqtt broker recimo mosquitto in zigbee2mqtt. Vse je praktično 1 click install oz. mogoče nekaj malega konfiguracije vsakega container-ja.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

böc

Majstr
1. avg 2007
2.390
451
83
Ja, brez težav.
UI secer ni spoliran kot pri truenas-u, ampak je velika prednost da ne rabiš vseh diskov enake velikosti. Če ti kaj leži v predalu, flikneš v array in maš dodatnih nekaj TB.

Kar se tiče IoT-ja, laufaš nekaj dedicated docker container-jev: HA, NodeRed, če imaš zigbee naprave še mqtt broker recimo mosquitto in zigbee2mqtt. Vse je praktično 1 click install oz. mogoče nekaj malega konfiguracije vsakega container-ja.
na kaksnem hardwerju laufas? Katero licenco Unraida imas?

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

majaron

Majstr
28. mar 2009
1.047
407
83
na kaksnem hardwerju laufas? Katero licenco Unraida imas?
Mam še staro Plus licenco, vem pa da so vmes nekaj spreminjali ti modeli in sedaj celo nekaj plačuješ na letni ravni če želiš latest update-e oz. če nimaš lifetime paketa. Meni za enkrat zadošča ker imam samo 4 diske, mislim pa da imam s tem paketom podporo za 6.

Laufam na Ausu P11C-M/4L, Intel - Xeon E-2136 in 32GB ECC RAM.

Kar se tiče hardware-a in zigbee pa priporočam tale adapter: https://smlight.tech
Neprimerljivo bolj stabilna zadeva z boljšim dosegom kot USB variante.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N in böc

gr69

Guru
15. dec 2009
11.607
2.645
113
še v SLO - ampak komaj
IMG_2052.jpeg

IMG_2053.jpeg

ruki33

Pripravnik
30. nov 2016
49
29
18
OK, hvala. Pri nedoločenih Nazivih entitet tudi pri meni ne najde, če ni določen alias. Če določim Naziv "Niro doseg", najde..., brez Naziva, pa ne...
Se pardoniram za pometane fotke, nikakor jih ne morem spraviti v red :(

niro_doseg.JPG

niro_doseg2.JPG
niro_doseg3.JPG
niro_doseg_4.JPG

ruki33

Pripravnik
30. nov 2016
49
29
18
Ne, aliasi so uporabni za naše sklone in spole, na podlagi katerih je ogromno kombinacij stavkov, če bi jih hoteli zajeti v "intents" in stavkih. Doker ne najdemo rešitve, se v aliasih doda "dnevni sobi", dnevne sobe" npr., da lahko izrečeš vsaj približno normalen stavek: "koliko luči je vklopljenih v dnevni sobi"

ruki33

Pripravnik
30. nov 2016
49
29
18
Esp32-S3BOX-3 in še skrivnostni hardware od Home Assistant - Voice Preview Edition. Za testiranje pa tudi nekaj skupaj zalotanih esp32-S3 boardov z mikrofoni in zvočniki, za preizkušanje kode in intentov.

Fusionn

Guru
5. sep 2007
2.229
503
113
v HA preko helperja s pomočjo yt vodiča sem si nastavil,da mi kaže porabo in strošek. Poraba se resetira vsak mesek. Strošek pa ne. Zna kdo pomagat kako strošek resetirat vsak mesec?

*strošek se NE obračunava po novih blokih. Samo enostavna formula kWh x 0.19eur. Čisto za približno oceno...
Posnetek zaslona 2024-12-13 143335.jpg

• Všeč mi je
Reactions: sajkek