Če imaš zanesljiv Wifi je vseeno. Drugače pa se priporoča s kablom na router.Še eno noobie vprašanje, kam prikloppiti HA?
Namreč na ponudnikov ruter imam priklopljen mesh sistem z 5 dostopnimi točkami, ali lahko priklopim HA na katerokoli dostopno točko ali pa mora biti povezano izključno na - router - vodilno dostopno ?
So dostopne točke povezane z LAN kablom na router in lahko priklopiš HA s kablom na dostopno točko?Na router ali dostopno točko?
z dahua nimas kaj zgresit. Pa tudi IMOU, njihova consumer znamka je ok.Si bom sposodil temo, pa čeprav bo malo izven podorčja: katere videonadzorne kamere so ok za resno domačo rabo, če kdo lahko kaj priporoči. Dahua? PoliceTech? Kaj drugega?
Prednosti NabuCase je 1. kriptiran (varianta VPN) dostop in 2. podpora za 50+ jezikov za voice assistant. VA v slovenščini je sicer na voljo tudi preko rhasspy (in se da uporabljati VA brez NabuCase), ampak meni dela preko Home Assistant Cloud odlično in je vredna naročnina že samo zaradi tega. Vse ostalo v HA ni razlike (GH, Alexa...vse integracije...).Tole sem na hitro še zasledil, da pri HA potem še potrebuješ plačevanje naročnine, če želiš ohraniti glasovne ukaze od GH in Alexe ter možnost oddaljenega dostopa?
Ali HA in originalne aplikacije od naprav ne delujejo več vzporedno?
vem, sam pač pišem, da ni problem tudi s starim hardwaromrpi s karticami je preteklost, danes se uporablja mini pcje, n100 ipd. scena
potem pa povej free rešitevBolj zanimivo mi je, da je kar precej takšnih, ki plačujejo za cloud dostop.