Tako je .. Iz PC ja in Androidatailscape...se da dostopat.
O jezusove gate, tole je overkill za HA. Sam povem. Razen, če imaš še furaš še 10 virtualk in/ali kontenerjev zravendober price in predvsem performance, povsem tih in ima možnost priklopa še dodatnega SSD diska, poraba majhna.
Če imaš synology...je itak par klikov stran, pa poskusiš...kaj pa potem še neko tablico dodate na steno za kontrolo ali kako? Da bi nek "tablični" računalnik deloval po sistemu "vse v enem" pa ne gre?
Ste me zdej nahajpali s tem in ker imam nekaj sonoff naprav (rolete, krpanke, prezračevanje) nekaj pametnih luči, kakšna kamera, termometri. Dodal bi še kak merilec porabe in krmiljenje ventilov na radiatorje. In sedaj je to vse v aplikacijah na telefonu. Bi pa raje imel to na enem centralnem zaslonu nekje v stanovanju.
Kaj naj vzamem, da bo najbolj optimalno. Cena je na drugem mestu. Dodatnega računalnika pa tudi načeloma ne rabim, ker Synologija že imam, druga pa ne vem kaj naj še laufam na njem. ALi pa mi dajte kakšne ideje, da bom videl kaj nujno rabim in do sedaj sploh vedel nisem
za zunanji dostop je meni vpn samoumeven, asistentov pa v nobeni obliki ne želim uporabljatpotem pa povej free rešitev
No kar se tiče Slovenščine in odprtokodnosti: v zadnjih verzijah HA core (2024.12.x) je Slovenščina povsem raz*ukana. To pa zato, ker lahko po open source projektih hara kdor hoče brez omejitev in nadzora. In je en butast Šved na lokalise servisu "popravil" Slovenščino v Švedščino. Sicer so po pizdenju slovenskih uporabnikov hitro reagirali in razveljavil oz. pobrisali švedskoi sranje, ampak zdaj pa manjka cel kup prevodov (na stotine vnosov) za katere zgleda nihče ne kje so.Jaz na plačevanje storitev (govorim za NabuCasa) gledam kot podporo načelom delovanja HA: zasebnost, odprtokodnost, možnost izbire in trajnost.
Osebno, da sem takoj sklenil naročino, ker so omogočili glasovno upravljenje v slovenščini, s tem ko najpremožnejša podjetja kot sta google in amazon (takrat še tudi apple) tega nista omogočila. Jebeš multinacionalke, prihodnost je v skupnosti in odprti kodi.
Ja ena 2 dni so bile neke švedske besede v slovenskem HA. Pol so pa neki popravljal..No kar se tiče Slovenščine in odprtokodnosti: v zadnjih verzijah HA core (2024.12.x) je Slovenščina povsem raz*ukana. To pa zato, ker lahko po open source projektih hara kdor hoče brez omejitev in nadzora. In je en butast Šved na lokalise servisu "popravil" Slovenščino v Švedščino. Sicer so po pizdenju slovenskih uporabnikov hitro reagirali in razveljavil oz. pobrisali švedskoi sranje, ampak zdaj pa manjka cel kup prevodov (na stotine vnosov) za katere zgleda nihče ne kje so.
Popravljal so, samo zdaj vmes seka default angleščina, ker so prevodi pobrisani.Ja ena 2 dni so bile neke švedske besede v slovenskem HA. Pol so pa neki popravljal..
in potme je vseskupaj drazje kot N100, pa sevedno počasnejse (ker poleg počasnega CPUja mas samo x1 pcie stezo k se deli z vsem).Za RPI tudi obstajajo M.2 adapterji, potem imaš tudi USB ključe ki so v bistvu proper SSD (s kontrolerjem pa vsem), tako da se da za začetek tudi s tem.
Zakaj bi uporablo homeway? Portfowardiraj ta port k ga uporablja HASS in je to to...Jaz sem prej vedno poslušal kako HA klaufa preko RPI,.. koliko imam sreče, bi ravno pri meni šlo nekaj narobe in bi zgubil tedne, da bi vsaj približno delalo..
Ko sem odkril HA green, sem ga takoj vzel. Ravno zato, ker je plug&play.
Dokupit sem moral usb-zigbee antenco.
Za remote dostop pa plačujem https://homeway.io/
Backup gre na google drive
Glasovno upravljanje pa nikoli nisem uporabljal. Sem probal že prej, samo mi je čudno se pogovarjati s hišo) Morda me še najbolj moti občutek, da vem, da me nekaj posluša
O jezusove gate, tole je overkill za HA. Sam povem. Razen, če imaš še furaš še 10 virtualk in/ali kontenerjev zraven
takole to gre, občasno celo kaj uspe
Poglej priponko 95322