Disk z bad sectorji?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.931
6.977
113
Ne vem, če tole spada v strojno opremo ali programsko...iščem nek util, ki bi dokaj kvalitetno rešil podatke z diska, katerega so načeli bad sectorji... Tisti "chkdsk" sicer nekaj melje in bi naj tudi popravljal, ampak ni videt, da bi bilo uspešno.

Obstaja kaj takšnega, ali je pač disk tako zjeban?

Dzexon

Pripravnik
3. sep 2007
946
0
16
Nič generičnega, zadevo potegni z domače strani proizvajalca diska (vsak ima drugačen softver) in z njim naredi low level format, spotoma lahko še preveriš, če gre za kakšno težjo napako (ponavadi je poleg tudi diagnostično programje) in kakšne vrste je, kar ti lahko pomaga vsaj pri morebitnem uveljavljanju garancije, če ne drugega.

Enega samsunga sem že rešil na tak način, dvema WD pa ni nič pomagalo, ker so ju pestile težje težave.

mtey

Pripravnik
30. nov 2007
742
0
16
Za reševanja uporabljam Ontrack Easy Recovery 6.x, upešnost je zelo visoka!

Če rabiš me kontaktiraj.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.964
38
48
Jaz sem imel pred leti obilo takega "veselja" s famoznimi IBMovimi DeathStarji.
evil.gif
Dlje od chkdsk nisem sel, v low level formatiranje se nisem spuscal, ker sem pac raje uveljavljal garancijo z menjavo diska za novega (low level bi kvecjemu zakril slabe sektorje in jih nadomestil z rezervnimi, slednjih pa enkrat zmanjka...). Tistih podatkov (ali delov fajlov), ki so bili na slabih sektorjih, nisem mogel resiti - verjetno pa je to odvisno od vrste napake ali vzroka za bad sector.