Mimovrste: disk z bad sectorji

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Glej, prejšnji teden sem kupil ganc nov disk iz gole potrebe po gigabajtih in je bil samo v antistatični vrečki. Ne vem sicer, če je Avtera uvoznik za WD.

Retail pakiranje = je vsako MALOPRODAJNO pakiranje. Torej je lahko tudi ALU-folija. Razen če ti terminologija malo šteka ...

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
466
27
28
44
MB
pa daj nea bluzi kake škatle pa nalepke pa retail pakiranje..diski so po 20 komadov v škatlah zapakirani ti kot končni kupec pa ga dobiš v antistatični vrečki zapakiranega
pa wd je od avtere, ziher 100% druge ni..
uf-1.gif

mimovrste kupuje tam kjer dobi najceneje in če stranki zraven nakupa ni priložen izpolnjen garancijski uvoznika/servisa ni druge kot pa da pri njih reklamira kupljen izdelek

Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
22.345
6.145
113
WD retail pakiranje izgleda takole:
51eZjAP6R7L._SL500_AA280_.jpg

V škatli je tudi SATA kabel, CD-ROM, poster z navodili in vijaki. Tisto v vrečki je OEM verzija, ki je tudi ustrezno cenejša.

simon_m34

Fizikalc
25. jul 2007
466
27
28
44
MB
da je retail pakirani disk pa mora res biti neka eksotika, na avterini strani je glih en model ko ni po 20 komadov pakiran..
sam že par let nisem videl retail diska pa jih gre veliko mimo mene zato sem bil prepričan..se oproščam za malo ostri štart..

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
[censored], ste vsi nepismeni?? NIKJER NI GARANCIJSKE IZJAVE! Obstajata samo račun in vračilni obrazec, oboje od Mimovrste, prav lističa z garancijsko izjavo, rokom nakupa in štampiljko uvoznika pa ni. Ne vem, po kakšni logiki naj uveljavljam garancijo pri uvozniku/serviserju, če pa niti nimam njegove dokumentacije. Še enkrat sem se zanimal pri Mimovrste, kjer so zdaj dokončno potrdili, da morajo najprej oni robo prevzeti in jo potem posredujejo naprej. Drugače sploh ne gre. Se pravi, kdo se je zdaj slinil? Jaz ali baba? Ni moja krivda, če imajo nesposoben informacijski kader.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Dejmo se enkrat...... Potrebujes:
- racun
- naslov dobavitelja (preveri)
- pokvarjen disk

Pokvarjen disk skupaj z racunom dostavi na naslov dobavitelja in vse se bo magicno uredilo.

netko

Guru
25. jul 2007
6.945
2.254
113
nekako jih sicer razumem zakaj nočejo priložiti papirjev od uvoznika... bojijo se da jim bojo le ti skočili v posel kar je dandanes praktično pravilo z redkimi izjemami kjer distributer resnično opravlja samo distributerski posel in ne skače v end user segment

seveda pa tovrstna politika obravnave reklamacij zahteva tudi brezkompromisno obdelavo ne pa cmokanje

Nazadnje urejeno:

ergo

Fizikalc
3. sep 2007
1.030
39
48
Nisi edini, ki ima probleme z Mimovrste!
Je znancu na pred 3 meseci pri njih kupljenem os računalniku crknila zvočna kartica. Kličemo mimovrste in nam povejo, da pridejo comp iskat od pošte na dom, zraven naj damo račun in izjavo o vračilu oz okvari. Po 3 tednih jih pokličemo, kja je z računalnikom, saj se nam je zdelo, da bi lahko bila kartica že menjana in informatorka mi reče, da je zadeva na pooblaščenem servisu, ki ima celih 45 dni na voljo, da se odloči o menjavi ali servisu kartice. Seveda mi je prekipelo, ker če se v 3 tednih ne morejo odločiti kako pa kaj, meddtem ko človek rabi računalnik, je to precej žalostno. In rezultat povišanega tona: klic je bil opravljen eno soboto dopoldan, računalnik pa preko poštne dostave prejet v torek naslednjega tedna, toda pozor v RAZSUTEM stanju: to pomeni zamenjana osnovna plošča z odstranjenim pekačem (seveda ne priloženim) in zraven nametanimi CD ji. Ko sva z znancem hotela računalnik priklopiti in preizkusiti, se seveda comp ni prižgal oziroma povezave z video kablom enostavno ni; pomeni matična ali je v k.urcu ali pa ni priklopljena ali pa kaj tretjega. Se pravi, pri mimovrste se zafrkavajo s kupci, pošiljajo jim v garanciji razkopane in po menjavi nepreizkušene računalnike, brez da bi vrnili račun, čeprav sem izrecno zahteval vračilo le tega, v primeru, da gre kaj narobe.
Seveda sem jih takoj klical, toda neuspešno: po vzpostavitvi veze se je oglašal samo posneti glas, ki pravi, da so vsi operaterji zasedeni
10.gif
!
Kaj naj storim! Kolega je brez uporabnega računalnika, ostali smo brez računa, Mimovrste se ne oglasi?!
Najraje bi zadevo predal inšpekciji, pa mirna bosna.
Mimovrste: nikoli več!

Pomoč, prosim, kaj storiti?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Pošlji jim kopijo tega kar si ravnokar napisal , zraven pa še, da čakaš pet dni potem pa greš na inšpekcijo
wink-1.gif

andrej

Pripravnik
20. maj 2007
50
0
6
Pred dobrim letom sem imel enake probleme z DVD/Divx predvajalnikom. Kupljen pri Mimovrste, zraven sem dobil le Mimovrste račun, brez garancijskega lista. Ko sem klical na mimovrste support, so mi rekli, naj predvajalnik pošljem na svoje stroške k njim, oni ga bodo poslali na servis in mi ga potem poslali nazaj. Ob tem je telefonistka še v isti sapi dodala, da mi ga na servisu ne bodo hteli vzet, ker nimam pravih papirjev.
Ker je servis v Ljubljani in bi zadevo pošiljal na Jesenice za brezveze, sem predvajalnik nesel na servis v Lj, kjer so mi ga brez problema popravili (z garancijo).

Že nekaj časa raje zadeve kupujem pri Enaa .. naročim in še isti dan prevzamem v Ljubljani .. z garancijo/menjavo pri njih ni problema ..

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik andrej pravi:
Že nekaj časa raje zadeve kupujem pri Enaa .. naročim in še isti dan prevzamem v Ljubljani .. z garancijo/menjavo pri njih ni problema ..

A niso pri Enaa ukinili osebni prevzem?

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.892
635
113
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Citat:
Uporabnik andrej pravi:

A niso pri Enaa ukinili osebni prevzem?

Niso, jaz vedno osebno prevzamem na Gambitu.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
določene izdelke ne moreš dvignit osebno, ker jih nimajo na gambitu. očitno imajo še nekje neko skladišče

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Bo držalo, nekje piše poleg dostave tudi osebni prevzem.
Le ključ mi ni očiten