Dimnikar...

Gavran

direktor!
22. jul 2007
9.130
5.073
113
Nuku`Alofa
Ustava zagotavlja nedotakljivost stanovanja. V stanovanje tudi policaj lahko vstopi le z nalogom. A je dimnikar več vreden?

Jaz sem do sedaj vedno zahteval obisk dimnikarja v soboto, ker ne bom jemal dopusta zaradi njega.
V štirih letih je prišel le enkrat...

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
S temi pregledi se strinjam, če so opravljeni strokovno. Peči ob nepravilnem delovanju lahko nevarne (monoksid). Pri naši sosedi so v dnevni sobi namerili skoraj smrtno dozo le tega (in res se je ves čas pritoževala, da je zaspana, brez energije,...).
Drugo pa je, kaj jim poleg teh meritev še prinaša zaslužke.
Naš primer: v bloku so pred nekaj meseci opravljali meritve in na koncu strokovno ugotovili, da so tuljave v dimnikih neprimerne in jih je treba zamenjati. Nisem strokovnjak, toda ali projektantje pred 18 leti niso vedeli, kakšni dimniki morajo biti, merilec emisij pa to na pamet ve? Mimogrede, emisije pri nas so bile O.K.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.789
113
pri taščici
Jaz vidim problem tudi v "diht" stanovanjih, kar pa dvomim da dimnikar to ugotovi ob "strokovnem" pregledu".
Današnja okna in vrata super duper tesnijo in s tem onemogočajo dostop svežemu zraku. (kako pa je s zračnikom v prostoru kjer je peč pa je ?).
In peč bo pač gorela dokler bo minimalna količina zraka v prostoru. IN verjemite da bo peč zadovoljna z manj kisika kot pa človek. (seveda bo ob tem najbrž slaše gorela ampak gorela nekako bo)

Tista o pregeldu v soboto ali po 17 uri zvečer je dobra da se ga nekako znebiš in ti ne bo težil.....

zomirp

Fizikalc
20. maj 2008
2.993
0
36
Lj - Vič
Se strinjam, samo omenjena stanovanja (naše in tiste "zadete" oz. 90 % ostalih) so lesena z velikim prepustom svežega zraka. Je pa res, da so plinske peči na prisilni vlek.

Company

Pripravnik
7. okt 2007
787
6
18
KSZ
Še zmeraj čakam na odgovor, katere so tiste zavarovalnice, ki od ljudi zahtevajo potrdila o pregledih dimnika. Za to zahtevo niti jaz niti moj zastopnik še nisva slišala, tako ta prosim g. msunjura, da zadevo pojasni. Stvar bomo objavili na veliki zvon, saj v NOBENIH POGOJIH tega ni napisanega, zato ima tista zavarovalnica, ki tega ne zahteva, veliko prednost. Moja si že mane roke
evil.gif
!
Off topic: BTW, nakladanje brez osnove!!!!
uf-1.gif

LP!

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.217
1.387
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Jaz vidim problem tudi v "diht" stanovanjih, kar pa dvomim da dimnikar to ugotovi ob "strokovnem" pregledu".
Današnja okna in vrata super duper tesnijo in s tem onemogočajo dostop svežemu zraku. (kako pa je s zračnikom v prostoru kjer je peč pa je ?).
In peč bo pač gorela dokler bo minimalna količina zraka v prostoru. IN verjemite da bo peč zadovoljna z manj kisika kot pa človek. (seveda bo ob tem najbrž slaše gorela ampak gorela nekako bo)

Tista o pregeldu v soboto ali po 17 uri zvečer je dobra da se ga nekako znebiš in ti ne bo težil.....

Ponavadi se prej začne dim po prostoru kadit.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.789
113
pri taščici
in kako vohaš CO?(ki je kakor vem brez vonja, barve....) Kakor mi je jasno gorenje CO nastaja zaradi nepopolnega zgorevanja. Nepopolno zgorevanje pa zaradi premalo kisika v zraku (ki ga je peč že porabila ob gorenju v diht stanovnaju).

Misliš dim iz peči?? Saj nekako ne zabiješ dimnika? (sumim pa de je nekje neka caka, ki pa se je zdele ne upam- znam napisat