Dilema

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Jah nekaj bi zagotovo naredil. Odvisno pa je od same situacije. Mogoče bi se sprva pogovoril s prijateljevo ženo/punco in ji razložil, da naj bo pošteno in odkrto prizna kaj se dogaja, sama od sebe. Zakaj? Ker se mi zdi pošteno, do prijatelja in bi enako pričakoval tudi sam. Sprva bi se verjetno obrnil njo in jo pač potipal, če se to že dolgo dogaja, če se ji ne zdi pač pošteno da mu pove in podobno...mah grde so te scene.. A to si ti dejansko videla oz. si v dilemi ali te samo hipotetično zanima?

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Jah nekaj bi zagotovo naredil. Odvisno pa je od same situacije. Mogoče bi se sprva pogovoril s prijateljevo ženo/punco in ji razložil, da naj bo pošteno in odkrto prizna kaj se dogaja, sama od sebe. Zakaj? Ker se mi zdi pošteno, do prijatelja in bi enako pričakoval tudi sam. Sprva bi se verjetno obrnil njo in jo pač potipal, če se to že dolgo dogaja, če se ji ne zdi pač pošteno da mu pove in podobno...mah grde so te scene.. A to si ti dejansko videla oz. si v dilemi ali te samo hipotetično zanima?

žal vidla...

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
To vprašanje je malo zvito, sicer ni teško opaziti osebo seveda če jo ali če oba dobro poznaš, tistega ki vara in tistega ki za to ne ve . Kaj vse je varanje je teško opredeliti že zaradi tega ker sigurno za vse poteze tistega ki to počne ne veš, enostavno nisi prisoten ob vseh njegovih potezah, tisti ki pa to javno dela in oseba ki je njegov partner pa to ne vidi ali za to noče vedeti pa je itak slepa. Povedati ? Morda mu daš nekako do znanja vse ostalo vmešavanje v življenje nekoga pa je že malo problematično. Samomorov je preveč in tudi nasilja ki izhaja iz nezvestobe je zadnje čase hudo prisotno, spomnimo se kar nekaj obračunavanj partnerjev ali nekdanjih partnerjev v zadnjih mesecih in to so prizori kjer je prisotno orožje in kri.

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
retro saj to je to...nočem se vmeševat. Ne bom opisovala detajlno situacije, vendar kar sem vidla je bil prosto rečeno spolni odnos med bodočo ženo mojega dobrega prijatelja in enim tipom. Tudi z njo se razumem, smo družinski prijatelji. Vendar njega poznam dlje kot njo praktično sva odraščala skupaj. Vedno mi je bil kot starejši brat.

Po drugi strani pa vem, da če bi meni moj nekaj takega naredil pa bi to moj prijatelj(recimo mu Jure) videl bi želela, da mi Jure to pove, če bi že moj molčal.

Zavedam pa se da je to dvorezni meč...

Nazadnje urejeno:

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik mojamura pravi:
Bi povedali prijatelju, da ga punca/žena vara - če bi to sami videli?
Zakaj da/zakaj ne?

oprosti ampak to res ni tvoj problem!
Take zadeve naj rešujejo ljudje sami!

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kaj boš morala hlinit?
Kaj se za tebe spremeni? Zadnjič je Steven Hawking aka Sokoliæ lepo rekel da so največji misterij ženske in ne vesolje!

naj se pred domačim pragom sami zmenijo kdo kaj dela in kaj ne!

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.294
23
38
Murska republika
Pošlji mu anonimno pismo , obvestilo , pošto, im mu daj do znanja, da ne boš pozneje imela slabe vesti, velja mu položiti na srce morda na tak bolj mehak način dokler je še čas.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ja sej se strinjam z vami, da tako vmešavanje ni najbolj primerno.
Kljub temu, pa če gre za tesnega prijatelja mu verjetno želiš najboljše v življenju, zato bi se verjetno osebno skušal mal pogovoriti z njo, torej tisto, ki je varala. Pa ne v smislu povej mu ali mu bom jaz. ampak čisto na prijateljski način, pač v kontekstu, če se ji zdi pošteno do njega in, da se nočeš vmešavati ampak, da vseeno apeliraš na čisto vest. Sama pa naj naredi, tako kot sama misli, da je najbolje za njun odnos. Poveš, da je to njuna stvar ampak glede na to, da si to videla, si delno vpletena. V življenju ne štejejo samo partnerji ampak tudi prijatelji in s tem si za moje pojme žal delno vpletena. Verjetno zmedeno pišem, ker težko opisujem kako bi se sam lotil zadeve ampak, če si boš zatiskala oči, je lahko sčasom zadeva samo še grša, tako zate kot tvojega prijatelja. Tudi reakcija prijatelja, če slučajno izve, da si videla in nisi niti malo ukrepala, je vprašljiva. Mah zajebane so te scene
crazy1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
pa kaj ste sedaj vsi neki mediatorji?
A morda veste zakaj omenjena dva varata? Kaj pa če sta swingerja in se v nekaj nekdo vmešava kar se ga sploh ne tiče?
jao jao
bonk.gif
s čim vse se tako ukvarjate.
Me pa zanima ali ste res vsi tako brezmadežni?
evil.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
In točno iz teh razlogov, ki si jih navedel bi se obrnil samo nanjo. In s tem, če je videla njo (mogoče celo ve, da je bila videna) in se z njo pogovarja, še ne pomeni ne vem kakšnega vmešavanja ali razidranja zveze. Kako se bo stvar odvila med njima v naprej bo še vedno odvisno od ženske, katera vara.. Dejansko je bila po spletu okoliščin v vse to vpletena naša uporabnica. Saj ni sama raziskovala nekega razmerja
smile-1.gif

Mediator bi bil, če bi oba poklical na pjačko in lepo rekel, no jaz sem pa tebe videl, da varaš, zdej se pa med sabo zmenita, jaz sem pa tukaj zato, da se ne pobijeta
smile-1.gif
:)
Osebno pa nimam izkušenj z varanjem. Pač se držim principa, da ne delam nečesa drugim, kar nebi hotel, da ostali delajo meni.

Nazadnje urejeno:

Fadil

pimpL
20. jan 2010
8.980
7.320
113
Da si videla spolni odnos, ne verjamem! Ne vem, da bi se folk kje v javnosti valjal drug po drugemu ali kaj podobnega! Jaz bi res dobremu prijatelju povedal, kajti, če je to njegova bodoča žena, bo tudi bodoča mama njegovih otrok. Tak zakon nima prihodnosti že sedaj in bo razpadel 100%. Povej mu, potem pa naj se sam odloči. Če mu bo oprala mozak, bo ostal z njo in se nategnil Otroci bodo nasrkali zaradi ločitve in prepirov. Bolje da sedaj narediš ti štalo in boš imela čisto vest, kot pa da si boš čez 5-10 let očitala, da bi lahko to preprečila , pa nisi. Ker sta še brez otrok, lahko to storiš brez problema. V primeru, da bi bila že poročena, imela otroke, pa bi bilo prav, da bi bila tiho, saj bi s tem lahko uničila družino! Še enkrat! Osebno bi v dani situaciji povedal in to brez slabe vesti!!! Srečno!

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.088
448
83
45
dolenska
Sej ni mus da je tiča not rinil
grin1.gif
, že če sta se žvalila, je pomoje dost za varanje.
Jaz povedal, pa v fris, ker sta stara prijatla. Sploh, če je blizu poroka.

Jamaican_Lion

Fizikalc
24. nov 2011
332
183
43
Kingston town
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:

Me pa zanima ali ste res vsi tako brezmadežni?
evil.gif

Da, v 6 letih zveze niti enkrat prevaral.

Če ti je dober prijatelj in si 110% v videno moraš nekaj ukrenit. Verjetno bi isto ti pričakovala v obratni situaciji.

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
KSZ

Kaj vas briga od drugih lajf, pa se neki vtikat vmes..se bosta že sama zmenila, brez sufliranja drugih
rolleyes-1.gif

mojamura

Fizikalc
25. jul 2007
1.355
1
36
sLOVEnia
Citat:
Uporabnik cappy pravi:
Si modelu povedala da si ga vidla?

modela s katerim je bila bodoča žena mojega prijatelja ne poznam, zato mu nimam kaj povedati.

@fadil ne bom šla v podrobnosti, a verjemi bil je seks in ona je videla tudi mene.

Z njo bi se pogovorila z njo v stilu, če se ji zdi fer to do njega...ampak reakcija njena bo pa nekaj takega: pometaj pred svojim pragom, ne vmešavaj se, to ni tvoja stvar itd. In tega ji nikakor ne morem zameriti.

Vem pa, da če bom tiho in se to čez čas izve, bom zgubila svojega dobrega prijatelja - tega tudi ne bi rada.