Lej iz prve roke ti povem, če za radiatorje ogrevaš morš met krivuljo visoko nastavljeno, in takrat štrom žre.
Sam imam voda voda Vaillant....
so prišli zaradi konkretne porabe 2 krat, na koncu mi je zmanjšal krivuljo opustil sem izklaplanje po urah (ko nas ni doma) in konstatno ogrevamo brez prekinitve. Sanitarno pa na 45 stopinj...
Ko je bilo obratno, da smo izklapljai in meli vroče v zalogovniki zaradi lojtr 60 stopinj, je bla položnica enkrat višja, tko da sem popizdil po domače in reku, da naj naštimajo pač tako, da bo 13 jurjev investicijo pilo vodo...
Na koncu prou od vaillanta ki rihta peči (samo nastavlja) reče, da je pač nebuloza, da to ni namenjeno v osnovi radiatorskemu ogrevanju, zmore že poraba pa na meji rentabilnosti.
Slišal jih je ša moj vodovodar, ki mi je dal dva izmenjevalca zaradi lojtr in tal in vse skupaj podražilo investicijo, ker bi u bistvu dal lahko lojtre na štrom in imel en tokokrog in bistveno cenejšo investicijo...
Sedaj pa laufam vse na isti temperaturi.... prišparam pa konkretno na štromu. Drugače pa sem prezadovoljen, samo dejstvo je pa tako.
Ča je pa extremni minus pa ne gre drugače koz z električnim dogrevanjem o tem pa raj nebi (govorim o TČ zrak) Voda voda teh problemo naj nebi imela, čeprav tudi malo z rezervo jemlem...
Extremni minus mislim -20 po več dni skupaj...
Žal mi je za tako mnenje, ampak se mi zdi, da tile monterji in postavljalci peči nakladajo. Je pa danes ob taki ceni štroma še zmeraj ceneje (radiatorsko varianto) kot na olje, to se pa strinjam...
Samo kmalu bo lahko že nizkokotlovno na ceni kurlica.. Pri tej naši vladi nikoli ne veš...