Diesel Engine runaway

Gatto

Guru
19. jul 2007
18.747
896
113
tu in tam
Ja elektrike je zmanjkalo-svečke, cin špula, štarter..
tongue-1.gif

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.195
42
48
Citat:
Uporabnik ginek pravi:
Citat:
Uporabnik model1a pravi:
pol če maš automatika si ga pa naj..... v vsakem primeru predvidevam? al maš pa orto pospeške :D

Tud avtomatik ima ročico s katero lahko prestaviš iz D v N.
Drugače meni se je pred davnimi časi na avtocesti zgodilo natanko to v Sierri 1.8TD, brez napovedi, iz čistega miru, nikoli prej ali kasneje. Takrat še katalizatorjev in DPFjev ni bilo, za mano je bila dimna zavesa. (K sreči se je avto sam normaliziral, po moje je bil kriv relativno hitro vožen dolg ovinek).

In KAJ ti pomaga pri avtomatiku, če daš iz D v N glede zaustavitve motorja?

LP

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
983
113
Kaj pa pri turbo bencincih avtomatikih? Bo ugasnil, ce obrnes kljuc oz pritisnes start-stop tipko?

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.773
548
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
odjebal turbino, avto turira v iberture dokler ne skur vsega olja, s klučam ga ne morš ugasnt, rešitev je da fukneš v brzino nogo na premzo pa spustiš kuplung da ga ubije....

Co2 gasilnik v zračnik tudi zelo pomaga... zmanjka zraka motorju...

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Koliko časa pa takšna reč traja? Časovno mislim?

Sklepam da dokler ne zmanjka olja. Ali potrga ojnic. Ampak če predpostavimo da bi motor zdržal, kako dolgo bi to bilo.

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Meni je moj mehanik povedal, da se mu je to naredilo dvakrat v zivljenju. Obakrat so mu sle dlake pokonci, menda se avto tako zivalsko dere, da ni za opisat.

Imam takega potencialnega kandidata doma
frown-1.gif
.

LP,
PIC

Zanzibar

Majstr
16. sep 2007
1.065
123
63
Citat:
Uporabnik PIC pravi:
Meni je moj mehanik povedal, da se mu je to naredilo dvakrat v zivljenju. Obakrat so mu sle dlake pokonci, menda se avto tako zivalsko dere, da ni za opisat.

Imam takega potencialnega kandidata doma
frown-1.gif
.

LP,
PIC

+1
Jaz tudi čakam, ko bo odžvižgalo...
jezen.gif

Sicer že več kot eno leto, ampak ni dober filing.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Ne razumem. Se to pri dizel motorjih dogaja tako pogosto? Kaj ga sproži? Je to posledica slabega vzdrževanja?

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Sej je že nekdo napisal. Utrga turbino zaradi česar potegne olje v bate. Ker je za dizla to pač gorivo in ker vmes ni nobenega sistema za doziranje, se pač zasuče na polno. Kako dolgo traja, pa tudi mene zanima.
Dlje kot dokler ima na voljo olje zagotovo ne. Če seveda motor zdrži.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Kaj pa povzroči, da se turbina odtrga? Nepravilna uporaba avtomobila? Neredno servisiranje? Ali kar tako?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.744
5.902
113
Žal je turbina en sestavni del avtomobila ki je glede okvar precej kritičen. Odrga pa se zaradi uporabe. Ene prej, druge pozneje, ene pa slučajno nikoli, ker kaj druga crkne in gre avto pod prešo. A ti so v manjšini pred ostalimi.

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.083
4.080
113
Torej so dizel avtomobili tiktakajoče bombe, kjer samo čakaš, da ti odtrga turbino in ko se to zgodi, se zgodi runaway?

böc

Majstr
1. avg 2007
2.385
443
83
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik boc pravi:
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:
Sej traktorji (vključno s trakorskimi dizli v avtomobilih) imajo loputo za zrak in preko tiste tudi motor ugasneš. Enako bi lahko pri sodobnih motorjih naredil, pač zatlačiš nekaj v cev za vstop zraka, crkne takoj.
.... in ti potegne cunjo notri ...

ja in? bolje cunja v turbini kot hin motor. Najboljši način ti je to da blokiraš dovod zraka. Če je turbo pač žrtev jebat ga.
Ne, bo požrlo cunjo in motor bo divjal naprej ...