A res? Meni se zdi 6 litrov kar malo preveč, glede na to da je to mestna vožnja in je omejitev 50kmh. Res da je 10 semaforjev vmes, ampak saj ujameš zeleni val.
LP
LP
Odvisno. Če govorimo o 5km mestne vožnje potem je tukaj pomemben faktor in sicer neogret motor. Če govorimo o 50km mestne vožnje izven rush hour, potem zna bit še kaj manj. Če pa o vožnji v rush hour potem pa še več.Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
A res? Meni se zdi 6 litrov kar malo preveč, glede na to da je to mestna vožnja in je omejitev 50kmh. Res da je 10 semaforjev vmes, ampak saj ujameš zeleni val.
LP
Citat:
Uporabnik Valhalla pravi:
KSZ
Kaj filozofirate no? TDI porabi 7dcl (vroč) do 12dcl (hladen) v eni uri v prostem teku. Kakšnih 10l/100km pri 5km mestne vožnje? Če vozite druge dizle nič ne rečem, imajo tudi porabo kot bencinarji.
Razni Hondini, Toyotini in Mazdini dizli, ki so kao najboljši (ja sevedana Alterju je najboljši še celo JTD, še malo pa bo zraven še dCi), pri relacijski vožnji pa porabijo toliko kot Volkswagnov antični 1.8T bencinar. Vsi omenjeni so turbo motorji moči od 120 do 150KM.
Nazaj na temo... TDI-ju nima kaj biti za 5km mestne vožnje in imel bo nizko porabo (tudi če si budala bo ostal pod 7l/100km). Lahko pa še drugi iz svojih izkušenj napišete za druge dizle.
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Še ena iz prve roke. 1.9 TDI (115 KM PD, AJM motor v passatu). Sem se nekaj let vozil 6 km daleč, poleti in pozimi, ob sedmih tja, ob treh nazaj, vmes nikamor. Po BC je kazal porabo okol 7.5. Crknilo pa tudi ni nič. Se pa seveda ne ogreje, to pomeni da zebe celo pot. Za razliko od 1.2 bencinskega mlinčka, pri katerem mi nekje na 3/4 poti začne toplo pihat.
Citat:
KSZ
Kaj filozofirate no? TDI porabi 7dcl (vroč) do 12dcl (hladen) v eni uri v prostem teku. Kakšnih 10l/100km pri 5km mestne vožnje? Če vozite druge dizle nič ne rečem, imajo tudi porabo kot bencinarji.
Razni Hondini, Toyotini in Mazdini dizli, ki so kao najboljši (ja sevedana Alterju je najboljši še celo JTD, še malo pa bo zraven še dCi), pri relacijski vožnji pa porabijo toliko kot Volkswagnov antični 1.8T bencinar. Vsi omenjeni so turbo motorji moči od 120 do 150KM.
Nazaj na temo... TDI-ju nima kaj biti za 5km mestne vožnje in imel bo nizko porabo (tudi če si budala bo ostal pod 7l/100km). Lahko pa še drugi iz svojih izkušenj napišete za druge dizle.
Citat:
Uporabnik jello pravi:
Ne bluzi. Debata je o kratkih vožnjah z mrzlim motorjem. Toliko je (kot sem napisal) pokazal BC. Se pravi zjutraj ko sem štartal je kazal okol 9 in do službe prilezel na nekih 7.5, včasih manj včasih več. In podobno nazaj grede. Drugo pa je ko sem se "v nedeljo peljal na morje" in je kazal med 5 in 6. S težko nogo pa dvomim da bi imel po 330k km še prvo turbino, sklopko,....sploh pa,....mrzel dizel in težka noga?....jaz se v tistih 7 minutah vožnje tudi zbudim ne, kaj šele da bi se šumahera špilal.
Citat:
Zlata vreden komentarMoja statistika je javna.